NYHED: Hjernevenner SOM BOG

Hjernevenner er en førstehjælpsbog til børn og unge. Den lærer dem, hvordan de tilgår læringssituationer, vaneændring og samspil på måder, der gør hjernen til en medspiller i stedet for en træls modspiller. Bogen er en samlet udgivelse af de superpopulære minibøger i Hjernevenner-serien.

Som mor til en dreng med masser af spørgsmål til livet, har Hjernevenner-minibøgerne virkelig givet os et fælles sprog, og det har været med til at give både barn og os forældre en helt ny tilgang til kommunikation. 

– Jane Vennersdorf

Hjernevenner er egnet til selvlæsning fra 10 år og opefter. Målgruppen er børn og unge, men reelt gør den gavn fra 4 til 100 år. Bogens budskaber og læring er nemlig mindst lige så meget til børnenes voksne som til børn og unge. For vi gør reelt børn fortræd ved at overdænge dem med væk fra-tænkning.

Her kan du læse mere om hjernevenner-bøgerne og købe dem som en samlet bog, lydbøger eller 7 separate bøger.

”Stop med at drille”

”Lad så være med at larme”, ”hvor mange gange skal jeg sige til dig, at du ikke må slå?”.

Denne form for kommunikation spænder ben for, at børnenes hjerner kan udvikle sig hensigtsmæssigt. Der lyses alene dét op, som børnene skal holde sig fra at gøre. Problemet er, at hjernens kompas dermed bliver indstillet på dét, der er konkret og billedskabende i sproget. Her altså: “drille”, “larme” og “slå”.

Et barn, der bliver ved med at drille, larme eller slå kan med andre ord være i fuld gang med at adlyde … de voksnes hjerneklodsede sprog. Er det trodsigt? Provokerende? Asocialt? Nej, det er højst sandsynligt i gang med at “adlyde” – og det mangler indsigt i hjernens spilleregler og sociale dynamikkers natur.

“Det burde være forbudt at problematisere børns adfærd og sende dem til udredning og efterfølgende diagnosticering uden først at have spurgt, om de lever i tilnærmelsesvist hjernesmarte rammer. Ellers er det dér, vi skal sætte ind. Vi voksne skal tage ansvar for en hjernesmart og udviklingsunderstøttende kommunikation,” siger Anette Prehn.

Som nævnt er denne bog først og fremmest til børn og unge. Men det er absolut tilladt for voksne at læse med. Ingen af os har groet vinger. Og alle kan vi tåle større indsigt i, hvad vi vander og nærer i børn og unge.

Vil du blive klogere på væk fra-sprog – og alternativet som hedder hen imod-sprog – skal du dykke ned i Hjernevenner-bogens kapitel 3. De øvrige kapitler handler bl.a. om hjernens følsomme alarmklokke, om søvnens vigtige betydning og om betydningen af at kunne skifte briller, når noget driller. Mange beskriver de hjernesmarte metoder som en milepæl i deres liv. Måske kommer det også til at gælde dig og jer?

Hjernevenner som lydbøger

HJERNEVENNER-SERIEN PÅ LYD! Lyt til Anette Prehns populære Hjernevenner-minibøger. Efter at læsere i årevis har efterspurgt at høre Anette Prehn læse Hjernevenner-serien højt, er det nu blevet muligt.

Køb adgang til lydbøgerne her – enten hver for sig eller samlet. 

KÆMPESUCCESEN Hjernevenner

Hjernevenner er en serie minibøger, der introducerer hjernens spilleregler for børn og unge. Med minibøgerne i hånden, forstår børn og unge, at det er helt normalt at gå i baglås, når ny læring er svær og at blive nervøs, inden man skal fremlægge for sine klassekammerater. Læserne bliver også klogere på, hvordan hjernen aktivt kan trænes til at blive beroliget i disse situationer og i øvrigt tænke kreativt og løsningsorienteret.

Hjernevenner-serien består af følgende titler: 

Blogindlæg OM børn & UNGE

Vil du vide mere om, hvordan hjernens spilleregler påvirker vores børn og unge? Hvordan vi voksne – forældre, pædagoger og lærere – kan gøre en verden til forskel ved at forstå, hvordan hjernen fungerer? Og ikke mindst, hvordan børn og unge kan stimulere deres egen hjerne til større trivsel, indre ro og læring? 

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

Samtykke

You have Successfully Subscribed!