ille-pige-hjaelper-til-goer-store-opgaver-smaa-anette-prehn

I marts blev jeg kontaktet af folkene bag det fremragende initiativ, Tumlingekalenderen. Om jeg ville bidrage med fem artikler?

Med tumlingekalenderen får man ugentligt, mens barnet er mellem 12 og 24 måneder, en relevant artikel i indboksen – om barnets udvikling på det stadie, og om hvordan vi forældre kan støtte og udfordre vores børn bedst. Kalenderen er netop blevet lanceret. Jeg bidrager dels med denne artikel, dels med artiklerne for tidspunkterne 14 måneder + 3 uger, 17 måneder + 3 uger, 21 måneder + 3 uger, 23 måneder + 3 uger.

Del gerne, hvis du kender forældre til kommende eller nuværende tumlinger (der findes i øvrigt også en Babykalender og en Graviditetskalender ud fra samme princip).

http://www.min-mave.dk/artikel/tumling-1-3-ar/tumlingekalender/22-mdr-2-uger.html


Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Hun opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibogen Ansvar samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. Og læse mere om Anette Prehns mission her

Følg Anette Prehn på Facebook | Følg Anette Prehn på LinkedIn