Stjerner til menneskekender – serien fra pædagogen.dk

af | Bøger, Børn og unge, Mental sundhed

“Jeg håber, at alle i løbet af deres teenageår stifter bekendtskab med Menneskekender-serien, enten i skole, fritidstilbud eller privat.” Sådan skriver Pædagogen.dk’s anmelder Bjarne W. Andresen i sine anmeldelser af to af Menneskekender-seriens minibøger. Serien er skrevet til teenagere for at introducere dem til de fælder og muligheder, der opstår i samspillet mellem mennesker – og for at stimulere etisk refleksion og værdibevidste valg.

Om minibogen Mod står der bl.a. i anmeldelsen: “Det er modigt at beskrive så stort et emne på så lidt plads. Anette Prehn har gjort det igen. Endnu en let, overskuelig tekst, som ikke viger udenom at tage fat i tunge begreber.” Anmeldelsen giver Mod 6 stjerner ud af 6.

Om minibogen Empati står der bl.a., at “en del af byrden (bliver) taget af de unges skuldre. Der er ingen løftede pegefingre i Empati, der er kun en forståelse af, at vi kan blive påvirket af en række forhold såvel udefra som indefra. Tunnelsyn kan ødelægge vores evne til at genkende og forstå andres følelser, og forfatteren spørger: I vores samfund er der tit et stærkt fokus på at nå deadline under pres. Hvad betyder det mon for vores empati?Anmeldelsen af Empati giver 5 stjerner ud af 6.

Menneskekender-serien kan også købes i klassesæt og dermed stimulere refleksion og værdibaseret handling i klasser eller til konfirmationsforberedelse.

Sættet – med foreløbig tre minibøger – kan købes hos forlaget Dafolo.

Du kan læse læser-anmeldelser af de tre minibøger her.

Anette Prehn (1975) er stifter af Centre for Brain-Based Leadership and Learning. Hun har været iværksætter siden 2005 og er forskningsformidler, sociolog af uddannelse og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler samt disses betydning for læring, ledelse, vaneændring, mental sundhed og socialt samspil.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved dét her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet HJERNESMART-trilogien: Hjernesmart LedelseHjernesmarte Børn, og Hjernesmart Pædagogik. Desuden har hun skrevet "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" - der udvikler læserens kognitive fleksibilitet.

Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn taler for organisationer i forandring og ansatte, der oplever lovlig meget negativ stress og fremtidståge. Ikke mindst underviser hun i, hvordan mennesker får hjernen som medspiller i bevægelsen fra gamle vaner til nytænkende resultatskabelse.

Hun har udviklet den registrerede metode Framestorm, som systematisk og kreativt katapulterer kognitiv fleksibilitet, dvs. evnen til at betragte en situation fra mange forskellige, øjenåbnende vinkler.

 

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

Samtykke

You have Successfully Subscribed!