Ledelse og læring

Her kan du få overblik over kurser, foredrag, online kurser og bøger, der er henvendt til ledere i virksomheder og organisationer.

Anette Prehn slår fast, at ledelse først og fremmest er stimulation af hjerneprocesser. Denne stimulation foregår, hvad enten du som leder kender til hjernens spilleregler eller ej. Hjernen er nemlig i konstant forandring takket være dens formbarhed.

En leder bør stræbe efter at være ekspert i, hvordan hjernen fungerer. Alt samspil er nemlig stimulation af hjernen. Det gode spørgsmål er ikke, om du sætter spor i medarbejdernes hjerne som leder, men hvilke spor du sætter. Og hvordan du og de kan bringes til et sted, hvor jeres hjerner er så kognitivt fleksible, at I er i stand til at spille med i den foranderlige hverdag og verden, vi befinder os i.

Du kan f.eks. ikke forvente medarbejdere – ansatte, der arbejder med – hvis du har til gode at bane vej for de understøttende og nødvendige indsigter om den formbare hjerne i en travl og foranderlig hverdag.

Benyt hjernens spilleregler i hverdagen

Hvordan sikrer du, at dine medarbejdere ikke går i flyverskjul hver gang, der er konflikter? Hvordan sørger du for, at der er en sund feedback-kultur? Og hvordan kan du hjælpe en medarbejder, der lynhurtigt går i forsvarsposition ved selv den mindste lejlighed? 

Med hjernens spilleregler bliver du klædt på til at kunne hjælpe dine medarbejdere til at opnå nye indsigter i en travl hverdag – og på den måde også øge muligheden for at fastholde medarbejderne i længere tid, være attraktiv overfor nye potentielle medarbejdere og sikre gode og kreative løsninger ud til jeres kunder eller slutbrugere. 

Du er meget velkommen til at se nærmere på de forskellige foredrag og kurser, der bliver afholdt forskellige steder i landet eller tilmelde dig et online kursus. Alt sammen med formålet: at klæde dig godt på til at lede ud fra hjernens spilleregler.

Bliv Hjernesmart i din organisation

Hvert år tager Anette Prehn rundt i større danske virksomheder og hjælper med at implementere hjernesmart ledelse i hverdagen. 

Hvis du er interesseret i at se nærmere på et forløb eller kursus hos jer, er du altid meget velkommen til at skrive til info@hjernesmart.dk.

Kurser & events

90% af Anette Prehns foredrags- og kursuskalender er skræddersyet til kunder. Men hun bidrager også til visse åbne events. Book din plads herunder.

Alle kurser kan laves som et skræddersyet kursus eller kursusforløb til større virksomheder, hvis dette ønskes.

Online Kurser

Anette Prehn har udviklet en række online kurser til dig, der er nysgerrig på hjernens spilleregler. Hold dig endelig opdateret, da der løbende kommer flere til. 

Bøger

At gøre det, der er svært til at forstå, huske og anvende har i årevis været Anette Prehns drivkraft. Samtidig har hun sit blik på de små skridt med stor effekt. Bøgerne her er direkte hjælpsomme ind i den hverdag, du står i som leder eller medarbejder.

ForedragS-TiTLER

Hvert år afholder Anette Prehn forskellige foredrag rundt om i hele landet. Foredragene kan både rettes mod virksomheder, foreninger, organisationer eller åbne arrangementer.

Booking foregår via Athenas, og denne foredragskarussel sender dig videre til deres hjemmeside. Under karussellen kan du læse mere om de mest købte foredrags-titler. Rigtig god fornøjelse! 

HJERNESMART LEDELSE

Det er de færreste ledere, som kender og mestrer hjernens spilleregler, hvilket er en skam, da når hjernen spiller ”med” på hjernens betingelser, vil du som leder opleve en lethed i dit lederskab og en overraskende gennemslagskraft i din omgang med medarbejdere og andre mennesker. Bliver hjernen derimod gjort til en modspiller, dræner det både dig selv og din organisation for energi, fokus og resultater.

Forskere er de seneste 10 år blevet klogere på, hvordan den menneskelige hjerne fungerer, hvad det betyder for vores præstationer, velvære og samspil med andre. Hjernesmart ledelse er altså lig med moderne ledelse skræddersyet til det 21. århundrede.

Foredraget tager udgangpunkt i den anmelderroste bog Hjernesmart ledelse, og eventuelt med en overbygning ved hjælp af FLIP, som er med til at give et større indsigt i reframingens betydning for lederskab.

HJERNESMART VANEÆNDRING

Livet er én lang vanedannels – det, vi træner og tænker, styrker vi. Hjernen følger bestemte spilleregler, men kun meget få personer kender og mestrer disse spilleregler. Konsekvensen heraf er, at vaneændring (herunder også ledelse, selvledelse og samspil) bliver mere ”op ad bakke”, end nødvendigt.

I hjernens maskinrum finder vi heldigvis nøglen til, hvordan vi styrker relevante vaner og svækker de mindre hensigtsmæssige. Der findes et stort antal af antagelser om, hvad der skal til for at gå fra vaneændringsønske til vaneændringssucces. Mange har vist sig at være forkerte. Vi udforsker Vanens ABC, hvad der let kan få amygdala (hjernens alarmklokke) til at blive aktiveret og spænde ben for forandring og vaneændring og betydningen af værdier for vaneændring. Ved at dykke ned i hjernens spilleregler, bliver vi også meget klogere på, hvorfor kognitiv fleksibilitet er så afgørende for at kunne ændre vaner.

FORANDRINGSPARATHED SOM VANE

Én ting er sikekrt, og det er, at forandring ikke længere er en begivenhed. Det er et vilkår. Forandringer kan virke dræbende, og mange medarbejdere forbinder dem ofte med statustrusler, forvirring og irritation.

Men hvad sker der egentlig i hjernen, når vi står foran eller midt i større forandringer i organisationen? Og hvordan gør man forandringsparathed til en god vane? I fordraget forklarer Anette Prehn knivskarpt, humoristisk og engagerende, hvad der sker i vaneændringens – altså hjernens – maskinrum, når vi står overfor forandringer, samt hvilke skru man kan lave i sit mentale beredskab, så hjernen bliver en medspiller fremfor en modspiller.

I DEN ANDENS SKO

Al vellykket kommunikation forudsætter, at vi kan sætte os i den andens sted – heraf navnet på foredraget “i den andens sko”.

Hjerneforskningen viser, hvor svært det kan være – og hvorfor vi er tilbøjelige til at se og høre dét, vi plejer, selv når vi aktivt prøver at gå i den andens sko.

Oplægget inviterer til hjernesmart samspil og tackling af indgroede vaner – og er relevant for dig, hvad enten du mest spiller mest sammen med borgere/brugere, medarbejdere eller kolleger.

Blogindlæg om
ledelse & læring

Gennem mange år har Anette Prehn skrevet indlæg om ledelse og læring med stor fokus på hjernesmart ledelse. Find inspiration i de mange indlæg herunder.  

Book foredraget 

FORANDRINGSPARATHED SOM VANE

Forandring er et vilkår – det er ikke længere en begivenhed. Dog kan selve forandringerne virke dræbende, og mange medarbejdere forbinder dem sommetider med statustrusler, forvirring og irritation – dette vil vi gerne undgå. Derfor dykker vi ned i, hvad der egentligt sker i hjernen, når vi står foran/midt i større forandringer, samt hvordan man gør forandringsparathed til en god vane.

Anette Prehn forklarer knivskarpt, humoristisk og engagerende, hvad der sker i vaneændringens maskinrum. Og hvilke skru man kan lave i sit mentale beredskab – så hjernen bliver en medspiller fremfor en modspiller.

TILMELD DIG ANETTE PREHNS NYHEDSBREV

* indicates required
Din email adresse