Ledelse & læring

Anette Prehn bragte feltet NeuroLeadership – krydsfeltet mellem ledelse og anvendt hjerneforskning – til Danmark i 2009 og er “the go-to person”, når det handler om at få konkret værdi af den nyeste forskning om hjernen. Hun formidler på engelsk og dansk, så det kan forstås, huskes og anvendes – og de mange anbefalinger af hendes bøger og foredrag taler deres eget utvetydige sprog.

I bestselleren “Hjernesmart ledelse” – der også er udkommet på engelsk – slår Anette Prehn fast, at ledelse først og fremmest er stimulation af hjerneprocesser. Som leder sætter du spor i dine medarbejderes hjerner, hvad enten du kender til hjernens spilleregler eller ej. Hjernen er nemlig konstant formbar, og det gode spørgsmål er, hvordan du og I kan bringes til et sted, hvor jeres hjerner er så kognitivt fleksible og forbundne, at de kan spille med i den hyperforanderlige hverdag og verden, vi befinder os i – i stedet for at blive overvældede eller gå i baglås. I bestselleren “FLIP – hjælp din plastiske hjerne med at håndtere det 21. århundrede” præsenterer Anette Prehn en unik, registreret metode til at kunne lave en “mindset-brainstorm”, en 360 graders omfortolkningsproces og dermed bane vej for innovation, følelsesregulering og nye vaner.

Giver I jeres medarbejdere forudsætninger for reelt at kunne arbejde med – ved at kunne identificere og berolige hjernens alarmklokke, amygdala? Ved at kunne aktivere hippocampus dybt nok i læringsprocesser? Ved at kunne skifte briller, når noget driller og tilvælge det mest konstruktive mindset i enhver situation? Viser I selv vejen som ledelse? 

Her på siden kan du få overblik over Anette Prehns foredrag, kurser og bøger henvendt til ledere og medarbejdere i organisationer. Velkommen til! 

GØR HJERNEN TIL EN MEDSPILLER

Hvordan sikrer du, at dine medarbejdere ikke går i flyverskjul hver gang, der er konflikter? Hvordan sørger du for, at der er en sund feedback-kultur? Og hvordan kan du bedst hjælpe en medarbejder, der lynhurtigt går i forsvarsposition? 

Med hjernens spilleregler bliver du klædt på til at kunne hjælpe dine medarbejdere til at opnå nye indsigter i en travl hverdag – og på den måde også øge muligheden for at fastholde medarbejderne i længere tid, være attraktiv overfor nye potentielle medarbejdere og sikre gode og kreative løsninger for jeres kunder eller slutbrugere. 

Du er velkommen til at se nærmere på de forskellige foredrag og kurser, der bliver afholdt forskellige steder i landet eller tilmelde dig et online kursus. Alt sammen med formålet: at klæde dig godt på til at lede ud fra hjernens spilleregler.

 

Bliv Hjernesmart i din organisation

Hvert år tager Anette Prehn rundt i organisationer og inspirerer til hjernesmart ledelse i hverdagen. Hun bidrager f.eks. hos Danfoss, Grundfos, Novo Nordisk, Maersk, Aarhus Universitetshospital, Rigshospitalet, CBS samt en lang række kommuner – ligesom hun giver max. værdi til konferencer af enhver art med sine tankevækkende, provokerende og interaktive foredrag. 

Hvis du er interesseret i at se nærmere på et skræddersyet foredrag, kursuss eller forløb hos jer, er du meget velkommen til at skrive til Anette Prehn på info@hjernesmart.dk eller booke hende direkte hos Danmarks største foredragsbureau, Athenas: kontakt@athenas.dk

 

Læs bestselleren

HJERNESMART LEDELSE

“I en tid, hvor produktionen af ledelses- og organisationspsykologisk litteratur er eksploderet, og hvor en del hverken er velskrevet eller bidrager med noget nyt/væsentligt, vil jeg gerne guide interesserede på vej. Hvis du er leder, konsulent eller bare er nysgerrig på, hvordan du kommunikerer smart til hjerner omkring dig, og hvordan du giver dem – og din egen hjerne – de bedst mulige arbejdsvilkår, så kan jeg kun anbefale dig at læse bogen “Hjernesmart ledelse”. Anette Prehn formidler i særklasse ubesværet og engagerende. Absolut den hurtigste vej til at kunne forstå og integrere de neurovidenskabelige perspektiver i egen praksis, adfærd og refleksion.”  Rasmus Gorell Mackenhauer, organisationspsykolog, konsulent ved Forsvarsministeriets Center for Arbejdsmiljø

”Hvilken bog skal man egentlig læse, hvis man vil være dygtigere til at forhandle? Der er desværre ikke så mange danskere, jeg kan fremhæve – eller bøger på dansk for den sags skyld – men der er Anette Prehn, som har skrevet en fantastisk bog, der hedder “Hjernesmart ledelse”, og i min verden kunne den ligeså godt hedde “Hjernesmart forhandling”. Fordi det med ledelse og forhandling, det er begge dele noget med at kunne bevæge andre mennesker og påvirke andre mennesker, og hvordan vi bliver påvirket af andre mennesker.” Morten Kragh-Sørensen, lektor på Niels Brock International Business College og en af Danmarks førende eksperter i forhandlingsteknik, salgspsykologi og kropssprog 

Kom på Framestorm-kursus

I disse diversitetstider er det et must at kunne “flippe sit perspektiv” og se andet og mere end det, vanen og dine fordomme byder dig at se. På kurset her, som deltagerne elsker, lærer du “selvdrilleri”. 

Kurset varer 3 dage, er et eksternat og foregår på Store Kro i Fredensborg. 

”Vanvittigt godt kursus. Det er livsnødvendigt at lære at framestorme. Så enkelt er det.”

“Efter Framestorm-kurset har jeg haft det, som om jeg er begyndt at vinterbade. Mine sanser og celler er blevet vækket af dvale, og jeg kan nu se muligheder, hvor jeg før var låst i vanetænkning og til tider blev fanget i negative spiraler.”

Deltagertilfredsheden ligger permanent mellem 4,8 og 5,0 på en 5-trins-skala: både mht. kursusstedet Fredensborg Store Kro, kursets indhold og Anette Prehn som facilitator.

Kurser & events

90% af Anette Prehns foredrags- og kursuskalender er skræddersyet til kunder. Men hun bidrager også til visse åbne events. Book din plads herunder.

Alle kurser kan laves som et skræddersyet kursus eller kursusforløb til større virksomheder, hvis dette ønskes.

Online Kurser

Anette Prehn har udviklet en række online kurser til dig, der er nysgerrig på hjernens spilleregler. Hold dig endelig opdateret, da der løbende kommer flere til. 

Bøger

At gøre det, der er svært til at forstå, huske og anvende har i årevis været Anette Prehns drivkraft. Hendes motto er “Forskning til folket”, og det gavner i den grad inden for ledelse og selvledelse. Samtidig har Anette Prehn blik for små skridt med stor effekt. Bøgerne her er direkte hjælpsomme ind i den hverdag, du står i som leder eller medarbejder.

ForedragS-TiTLER

Hvert år afholder Anette Prehn forskellige foredrag rundt om i hele landet. Foredragene kan både rettes mod virksomheder, foreninger, organisationer eller åbne arrangementer.

Booking foregår via Danmarks største foredragsbureau, Athenas, og denne foredragskarussel sender dig videre til deres hjemmeside. Under karussellen kan du læse mere om de mest købte foredrags-titler. Rigtig god fornøjelse! 

HJERNESMART LEDELSE

Det er de færreste ledere, som kender og mestrer hjernens spilleregler, hvilket er en skam, da når hjernen spiller ”med” på hjernens betingelser, vil du som leder opleve en lethed i dit lederskab og en overraskende gennemslagskraft i din omgang med medarbejdere og andre mennesker. Bliver hjernen derimod gjort til en modspiller, dræner det både dig selv og din organisation for energi, fokus og resultater.

Forskere er de seneste 10 år blevet klogere på, hvordan den menneskelige hjerne fungerer, hvad det betyder for vores præstationer, velvære og samspil med andre. Hjernesmart ledelse er altså lig med moderne ledelse skræddersyet til det 21. århundrede.

Foredraget tager udgangpunkt i den anmelderroste bog Hjernesmart ledelse, og eventuelt med en overbygning ved hjælp af FLIP, som er med til at give et større indsigt i reframingens betydning for lederskab.

HJERNESMART VANEÆNDRING

Livet er én lang vanedannels – det, vi træner og tænker, styrker vi. Hjernen følger bestemte spilleregler, men kun meget få personer kender og mestrer disse spilleregler. Konsekvensen heraf er, at vaneændring (herunder også ledelse, selvledelse og samspil) bliver mere ”op ad bakke”, end nødvendigt.

I hjernens maskinrum finder vi heldigvis nøglen til, hvordan vi styrker relevante vaner og svækker de mindre hensigtsmæssige. Der findes et stort antal af antagelser om, hvad der skal til for at gå fra vaneændringsønske til vaneændringssucces. Mange har vist sig at være forkerte. Vi udforsker Vanens ABC, hvad der let kan få amygdala (hjernens alarmklokke) til at blive aktiveret og spænde ben for forandring og vaneændring og betydningen af værdier for vaneændring. Ved at dykke ned i hjernens spilleregler, bliver vi også meget klogere på, hvorfor kognitiv fleksibilitet er så afgørende for at kunne ændre vaner.

FORANDRINGSPARATHED SOM VANE

Én ting er sikkert, og det er, at forandring ikke længere er en begivenhed. Det er et vilkår. Forandringer kan virke dræbende, og mange medarbejdere forbinder dem ofte med statustrusler, forvirring og irritation.

Men hvad sker der egentlig i hjernen, når vi står foran eller midt i større forandringer i organisationen? Og hvordan gør man forandringsparathed til en god vane? I fordraget forklarer Anette Prehn knivskarpt, humoristisk og engagerende, hvad der sker i vaneændringens – altså hjernens – maskinrum, når vi står overfor forandringer, samt hvilke skru man kan lave i sit mentale beredskab, så hjernen bliver en medspiller fremfor en modspiller.

I DEN ANDENS SKO

Al vellykket kommunikation forudsætter, at vi kan sætte os i den andens sted – heraf navnet på foredraget “i den andens sko”.

Hjerneforskningen viser, hvor svært det kan være – og hvorfor vi er tilbøjelige til at se og høre dét, vi plejer, selv når vi aktivt prøver at gå i den andens sko.

Oplægget inviterer til hjernesmart samspil og tackling af indgroede vaner – og er relevant for dig, hvad enten du mest spiller mest sammen med borgere/brugere, medarbejdere eller kolleger.

Blogindlæg om
ledelse & læring

Gennem mange år har Anette Prehn skrevet indlæg om ledelse og læring med stor fokus på hjernesmart ledelse. Find inspiration i de mange indlæg herunder.  

FÅ ANETTE PREHNS NYHEDSBREV

* indicates required