”En elegant omfortolknings-metode, der aktiverer potente processer i hjernen.” Dr. Jeffrey Schwartz, der introducerede begrebet ”selvdirigeret neuroplasticitet”

Her er kurset, som tidligere deltagere giver 5 ud af 5 stjerner! Et kursus i meningsskabelse baseret på hjernens spilleregler, som hjælper mennesker med at åbne ukendte perspektiver op i situationer, når (eller inden) man føler sig eksistentielt låst eller druknet i sit følelseshav. 

 • Kender du til at fortolke situationer i dit liv på måder, som dræner eller irriterer dig? Du mærker måske, at dine tanker kører i ring; eller i en nedadgående spiral? 
 • Oplever du dig nogle gange “låst” i dit perspektiv på andre mennesker – og ude af stand til for alvor at kunne få “hul igennem” til mere konstruktive, empatiske eller grænsesættende fortolkninger?
 • Har du ansvar for andre, som ofte udfordres over evne, forventes at have fleksible “mindset” eller skal omstille sig til evigt foranderlige omgivelser?

Hvis du kan svare “ja” til ét eller flere af spørgsmålene overfor – og hvis du tilmed ønsker at opbygge kompetencen til at kunne tackle disse situationer med et større overskud – så er kurset her for dig.

”Vanvittigt godt kursus. Det er livsnødvendigt at lære at framestorme. Så enkelt er det.” Thomas Vigild, højskolelærer og spildesigner

Du lærer at reframe i praksis og forstår “på egen krop”, hvorfor forskere slår fast, at reframing burde være i vandet, vi drikker. “Reframing” vil sige evnen til bevidst at skifte perspektiv og se en situation (eller en person) fra nye og andre vinkler. Det burde være en essentiel livskompetence for alle, men det er i stedet en fremmed fugl for de fleste, både i arbejdslivet og i privatlivet.

Metoden Framestorm er udviklet af Anette Prehn for at få reframing ned på jorden og udbredt. Den baserer sig på 10 neurologiske principper og en spørgeramme kaldet “Framestormens fem fingre”. Den hjælper dig til at lave en “mindset brainstorm”: at komme 360 grader rundt om en situation og finde styrke i de mange og meget forskellige perspektiver. At kunne reframe hjælper dig til at blive mere ressourcefuld i den situation, du står i eller foran – og når du først har lært at reframe, er det en kompetence, du kan aktivere på sekunder!

Video: Direktør Annette Dahl fortæller om, hvad det har givet hende at lære at reframe

“Efter Framestorm-kurset har jeg haft det, som om jeg er begyndt at vinterbade. Mine sanser og celler er blevet vækket af dvale, og jeg kan nu se muligheder, hvor jeg før var låst i vanetænkning og til tider blev fanget i negative spiraler. Kurset har givet mig brugbare redskaber, så jeg selv kan omfortolke og få sat nye perspektiver på situationer eller mennesker. Tusind tak for nogle skønne dage med kloge ord og dejlige mennesker!” Ane Irene Randleff, udviklingskonsulent

Framestorm-grundkurset udbydes følgende gange i 2022:

 • 1. – 3. juni 2022 (eksternat i Fredensborg)
 • 3. – 5. oktober 2022 (eksternat i Fredensborg)
 • 23. – 25. november 2022 (eksternat i Fredensborg)

Undervisningen foregår mellem kl. 9 og 15.30. Ofte hygger de kursister, der vælger at overnatte på hotellet sig sammen om aftenen – eller slapper af hver for sig.

01 - 03juni

Framestorm Kurset 1. – 3. juni 2022

1. juni 2022 9.995,00DKK ekskl. moms / 12.493,75DKK inkl. moms 5 pladser tilbage
Køb
03 - 05oktober

Framestorm Kurset 3. – 5. oktober 2022

3. oktober 2022 9.995,00DKK ekskl. moms / 12.493,75DKK inkl. moms 15 pladser tilbage
Køb
23 - 25november

Framestorm Kurset 23. – 25. november 2022

23. november 2022 9.995,00DKK ekskl. moms / 12.493,75DKK inkl. moms 15 pladser tilbage
Køb

 

KURSETS MÅLGRUPPE

Læs Magasinet Psykologis reportage fra et kursus i Framestorm her 

Det betyder intet, om du er ansat i en privat virksomhed, i det offentlige, i en frivillig organisation eller om du er selvstændig – eller om du er medarbejder eller leder. Vi mødes på kurset som mennesker i øjenhøjde for at spille hinanden bedre, blive klogere og have det sjovt imens.

Du forventes at have læst enten Hjernesmart Ledelse eller Hjernesmarte Børn inden kursusstart, for en generel indføring i de hjernesmarte metoder. Derudover er det vigtigt, at du som minimum har læst Hjernesmart Pædagogik side 118-137, da det er her metoden Framestorm beskrives detaljeret. Disse sider fra Hjernesmart Pædagogik sendes ud til alle deltagere sammen med velkomstbrevet, 2-3 uger inden kursusstart. Når alle deltagere har sat sig ind i metodens “teknik” inden kurset, kan vi bruge tiden på kurset til at træne en masse og reflektere sammen.

Video: Centerleder Simon Elkjær Mæng fortæller, hvad det giver ham som leder at kunne reframe

Video: Organisationspsykolog Olu Robbin-Coker om det værdifulde i Framestorm-metoden

Bemærk, at der mellem dag 1 og dag 2 på kurset ligger en opgave: En personlig værdiudforskning, som skal bruges på kursets andendag. Du er naturligvis velkommen til at lave denne inden kurset, hvis dette passer dig bedre. Se Hjernesmart-bøgerne for, hvordan du laver sådan en værdiudforskning.

KURSETS INDHOLD
På kurset vil vi træne Framestorm i praksis:

 • Hvad gør du, og hvordan får du metoden “ind under huden”?
 • Hvilke fortolkninger egner sig til at blive reframet og af hvem?
 • Hvad er Framestormens etik? Hvornår skal vi absolut ikke reframe?
 • På hvilke måder kan du optræne evnen til i enhver situation – på sekunder – at kunne se andre udlægninger end den, der ligger lige for?
 • Hvordan bevare lethed og glimt i øjet, når du Framestormer?
 • Hvordan bruger du dine værdier aktivt i din omfortolkning af situationer?
 • Hvad er dine favorit-reframings-spørgsmål, som du kan bære med dig gennem livet og vende tilbage til igen og igen med god effekt?

Kurset her har til formål at styrke DIN reframings-muskel (det uddanner dig ikke til f.eks. at kunne facilitere Framestorms med andre). Vi tager dermed “reframings-medicinen” selv, inden vi eventuelt på et senere tidspunkt begiver os ud i at stimulere reframing hos andre.

”En revolutionær metode til at se relationer og udfordringer fra nye vinkler.” Marianne Breds Geoffroy, speciallæge i psykiatri og PhD

Læs indlægget: “Sprogligt overskud kan skabe omfortolkning hos andre”

Framestorm-metoden er en registreret metode, og al undervisning og facilitering i den leveres af Centre for Brain-Based Leadership and Learning og centrets trænere.

“Et kraftfuldt eksempel på legende intelligens.” Anthony DeBenedet, læge og forfatter til bogen “Playful Intelligence”

Når man har optrænet reframings-musklen, sætter det én i stand til at reframe sig videre fra fortolkninger som disse:

 • “Forandringen = en trussel”
 • “Sygemeldingen = en skamplet på mit CV”
 • “Jeg = utilstrækkelig”
 • “Min chef = inkompetent”
 • “Vished = en forudsætning for, at jeg kan fokusere på mit arbejde”

Hver især kan disse fortolkninger være stærkt drænende: drænende for trivsel og drænende for produktivitet. Når vi kigger efter, er hverdagen fuld af drænende fortolkninger, og disse smitter direkte af på vores følelser, motivation og adfærd. Vi lever heldigvis i et frit samfund og må tænke og føle, som vi vil. Tak for det! Men når vi først forstår, hvor vilkårligt vores hjerne plukker og fastholder udlægninger af situationer, kan vi have lyst til at tage lidt mere “styring” på fortolkningerne, så vi kan lyse dem op, der er i tråd med vores værdier, og som bidrager med noget konstruktivt i verden.

Video: Anne Sparsø fra DuPont fortæller om sin værdi af kurset her

Grundkurset i Framestorm hjælper dig til at udforske, hvilke andre “billeder” der kan tages i svære eller fastlåste situationer. Du får lejlighed til at framestorme ad flere omgange: både på en af dine egne fortolkninger og som co-Framestormer på andres drænende/fastlåsende fortolkninger.

For at styrke din læring er holdene altid små – mellem 10 og 20 deltagere – så du får masser af træning og mulighed for interaktion med underviser Anette Prehn. Vi overholder naturligvis myndighedernes til enhver tid gældende corona-restriktioner, så kurset kan afvikles sikkert og trygt for alle. Husk at medbringe dit corona-pas!

Beløbet dækker forplejning på kursusdagene mellem kl. 9 og 15.30, bogen FLIP, en notesbog og diverse materialer som udleveres.

Kurset foregår på Hotel Store Kro i Fredensborg, som kursisterne er begejstrede for. Det ligger naturskønt, lige opad Fredensborg Slotshave og Esrum Sø – er er i øvrigt kendt for sin lækre mad. Vi vil benytte os af naturen til visse gående øvelser – så lad gerne de højhælede blive hjemme.

Hvis du har brug for overnatning, skal du selv skal sørge for at booke den. Bemærk, at Store Kro tilbyder en generøs rabat, når du fortæller, at du er kursist på Anette Prehns kursus. Du kan kontakte hotellet på 36 44 80 20 eller info@storekro.com. Der er normalvist deltagere fra mange egne af landet og en del, der overnatter og uformelt går ud at spise sammen om aftenen.

PS: Alle Framestorm-kurser afholdes normalt i Fredensborg. Anette Prehn er så meget på farten i hele landet til hverdag, at hendes egne kurser afholdes tæt på hjemmet. 

PPS: Det er også muligt at bestille et skræddersyet Framestorm-kursus til din organisation, uanset hvor I befinder jer i landet.

”FLIP er et intelligent og særdeles brugbart bud på en ’manual’ til en gammel hjerne i en moderne verden. Læs den og gør din hjerne til en medspiller.” Imran Rashid, læge, forfatter og foredragsholder

AFTALEBETINGELSER

Aflysning af kursusdeltagelse – eller flytning til andet kursus – kan ske omkostningsfrit indtil to måneder før afholdelsen. Ved aflysning af kursusdeltagelse – eller flytning til andet kursus – mindre end to måneder og mere end to uger før afholdelsen, tilbagebetales 50% af kursusprisen. Ved aflysning af kursusdeltagelse – eller flytning til andet kursus – mindre end to uger før afholdelsen, gives der desværre ingen tilbagebetaling, men kunden tilbydes deltagelse i et senere kursus med 33% rabat.

KURSUSDAGE I DE KOMMENDE MÅNEDER – FØRST TIL MØLLE

01 - 03juni

Framestorm Kurset 1. – 3. juni 2022

1. juni 2022 9.995,00DKK ekskl. moms / 12.493,75DKK inkl. moms 5 pladser tilbage
Køb
03 - 05oktober

Framestorm Kurset 3. – 5. oktober 2022

3. oktober 2022 9.995,00DKK ekskl. moms / 12.493,75DKK inkl. moms 15 pladser tilbage
Køb
23 - 25november

Framestorm Kurset 23. – 25. november 2022

23. november 2022 9.995,00DKK ekskl. moms / 12.493,75DKK inkl. moms 15 pladser tilbage
Køb

Vælg det Framestorm grundkursus, der passer dig bedst. Du modtager faktura af systemet, når du tilmelder dig. Hvis du har brug for en EAN-faktura, skal tilmelding ske ved at sende en mail til info@hjernesmart.dk

KURSETS UNDERVISER
Anette Prehn (1975) er sociolog, prisvindende underviser, foredragsholder og forfatter. Hun kaldes ”en klog kone med barneøjne”, der formidler forskning om hjernen og socialt samspil, så det kan bruges til noget. Anettes drivkraft ligger i at gøre svære ting enkle, at eksperimentere med små skridt, der gør en stor forskel, og at skabe synergi på tværs af det, der ellers typisk betragtes som forskellige discipliner.

Anette Prehn sætter en ære i at være relevant for en bred vifte af organisationer og for mennesker på tværs af alder, faglig baggrund og rolle. Blandt hendes kunder tæller industrimastodonter som Siemens, Bosch, Ericsson og Philips, såvel som uddannelsesinstitutioner som Copenhagen Business School, Danmarks Tekniske Universitet og Oxford University samt kommuner og regioner i alle egne af landet. Anette er tidligere blevet kåret som “Årets Underviser” af den norskejede kursusudbyder Confex. Hun er selvstændig i virksomheden Centre for Brain-Based Leadership and Learning på 18. år og har skrevet mere end 20 bøger om hjernens spilleregler.

UDTALELSER FRA TIDLIGERE KURSISTER:
Torben Hamann, leder: “Efter at havde taget Anette Prehns kursus i Framestorm, har jeg fået et nyt og betydelig brugbart redskab. Systematikken “Framestormens Fem Fingre” gør det enkelt at finde ressourcer og stærke perspektiver. Jeg oplever at min tænkning – og måden jeg arbejder omkring “problematikker” – sker på en ny og nemmere måde nu. Jeg har fået et redskab, der gør det muligt at se nye veje, hvor jeg ellers kunne være låst fat af vanetænkning. Anette siger, at reframing burde være i det vand, vi drikker … det kan jeg kun være enig i, nu da jeg har smagt det. Dette kursus kan anbefales til ALLE!”

Susanne Kolind, direktør: “Dette kursus bør være alle forundt! På kurset fik jeg hjælp til at forandre en fortolkning, som har været enormt begrænsende og hæmmende i mit liv. Uanset hvor meget jeg gerne ville, at det skulle være anderledes, hang jeg fast i en drænende frame, der låste min adfærd og begrænsede mine handlemuligheder. Ved hjælp af Anette Prehns Framestorm-metode fik jeg mulighed for at komme hele vejen rundt om situationen og se den an fra nye og andre vinkler. Framestormens spørgeramme og teknikker tvang hjernegynmastikken ud ad nye stier, som jeg ellers ikke ville have betrådt. Ud fra mit værdikompas kunne jeg frit og aktivt skifte perspektiv, så jeg i stedet for en drænende frame fik en ressourcefuld frame på samme situation. Situationen er uændret, men min fortolkning af den er flyttet til et nyt sted, som skaber værdi og handlekraft for mig. Anettes skarpe opmærksomhed og fornemmelse for dét, som udspiller sig i rummet, skaber trygge rammer og betingelser for læring og udvikling. Framestorm er et stærkt værktøj, der giver stor forløsning!”

Ekaterina Delgado, Sales Service Manager: “Jeg har fulgt Anette Prehns arbejde igennem flere år og bl.a. læst tre af hendes bøger. Derfor var jeg rigtig glad for endelig at få mulighed for at tage på grundkursus i metoden Framestorm. Jeg har øvet mig på at reframe igennem længere tid, men det er alligevel noget helt andet, når man skal gøre det uden forberedelse på kort tid sammen med mennesker, man ikke kender. MEN … Anette evnede som opfinder af metoden at skabe trygge og glade rammer for udforskning og læring. Jeg er blevet klart styrket i at opdage en følelse, jeg har, identificere den frame/fortolkning, der nærer den (og hvilke langsigtede konsekvenser det vil få, hvis jeg bliver ved med at nære den) – og så ellers Framestorme mig frem til andre stier i hjernen, der med fordel kan trampes op. Framestorm er et værktøj, jeg har stor værdi af!”

Framestormkursus

Mette-Marie Hejlsø, produktudviklingskonsulent: “Framestorm-kurset forudsætter heldigvis, at man kender hjernens grundprincipper fra Anette Prehns bøger, så vi kom hurtigt til sagens kerne: Hvordan man framestormer i praksis. Vi fik øvet Framestorm på vores egne fortolkninger og hinandens fortolkninger. Jeg har allerede benyttet tre af de nye fortolkninger, jeg fik med hjem, og de har hjulpet mig til at gå mere konstruktivt til situationer, som ellers har irriteret og drænet mig både professionelt og privat. Reframing ændrer ikke på mine omgivelser, men på min egen opfattelse af dem og følelser omkring dem, som så “sætter sig” i min adfærd – og det kan næste ikke undgå at smitte af på dem, jeg interagerer med. Når én brik i et system forandrer sig, ændrer hele systemet karakter. Min anvendelse af de reframinger, vi skabte for mig på kurset, har bevist for mig, hvor kraftfuldt et værktøj Framestorm er. Som bonus har jeg fået mere styr på mine værdier i min argumentation og i min reframing, og jeg kunne for eksempel på en konstruktiv måde italesætte, da en bekendt overskred mine grænser for nylig. Som underviser har Anette Prehn har masser af energi og fornemmer også stemningen i rummet, så hun konstant kan lave afveksling, der passer til behovet – endda med en daglig gåtur i naturskønne omgivelser, der gav ilt til hjernen, samtidig med at vi sparrede omkring opgaver. Jeg vil varmt anbefale kurset til alle, der ønsker at blive klogere på socialt samspil og tage ansvar for sin egen adfærd.”

Tali Rázga, kunstnerisk leder: “Jeg er superglad for at have været på grundkurset i Framestorm og kunne have fortsat det i mange flere dage. Jeg kendte til reframing på forhånd gennem Anette Prehns bøger, men det er noget helt andet at få lejlighed til at framestorme sammen med andre. Anettes facilitering – og kursets gode øvelser – gav masser af aha-oplevelser og har gjort det let for mig at reframe selv efterfølgende. Et meget givende kursus, som jeg anbefaler vidt og bredt.”


Her finder du Anette Prehns artikel om hendes registrerede reframings-metode Framestorm®. Artiklen blev publiceret i NeuroLeadership Journal i december 2012: Create reframing mindsets through Framestorm


Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar og Mod samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

 • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
 • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
 • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
 • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
 • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
 • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
 • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. Og læse mere om Anette Prehns mission her

Følg Anette Prehn på Facebook | Følg Anette Prehn på LinkedIn