hjernesmarte børn

ANMELDERROST BESTSELLER:

“HjernesmartE Børn” TAGER LÆSERNE MED STORM

“Hjernesmarte børn” har hjulpet titusindvis af forældre, lærere og pædagoger med at ære en række vigtige værdier i børns trivsel og udvikling.

Forfatteren bag Anette Prehn er førende ekspert, når det gælder formidlingen af hjernens spilleregler, og hun præsenterer en banebrydende tilgang til at stimulere børns udvikling på en hjernesmart måde.

Bogen får strålende anbefalinger fra både forældre og fagpersonale, og den er en “must have” på natbordet for dig, der gerne vil give dine børn den kommunikation og det liv, de behøver for at udvikle sig sundt og alsidigt. 

hjernesmarte børn

“Så mange gode indsigter, som gør kommunikationen og forståelsen mellem forældre og barn bedre. Behagelig oplæsning. Bør være på enhver forældreskabs-pensumliste.”

Linnea M., forælder

Unik skrivestil og praktiske metoder

“Hjernesmarte Børn” skiller sig ud fra andre bøger om børns udvikling, takket være Anette Prehns lettilgængelige og inspirerende skrivestil. Hun formår at formidle komplekse begreber og idéer på en måde, der er nem at forstå og anvende i praksis. Dette har gjort bogen til et gedigent hit blandt læsere og har sikret fem-stjernede anbefalinger fra pædagoger, psykologer og forældre i årevis. En sand bestseller!

Hjernesmarte Børns succes er et vidnesbyrd om bogens praktiske og effektive tilgang til at fremme børns trivsel og læring gennem en hjernesmart pædagogik. Anette Prehn har skabt et univers, der både er informativt, inspirerende og motiverende for forældre og pædagoger, der ønsker at stimulere deres børns udvikling med hjernens spilleregler in mente.

Ved at læse “Hjernesmarte Børn” får du et solidt fundament for at støtte dit barns – eller dine elevers – læring og udvikling på en meningsfuld og virksom måde. Få fat i bogen eller lydbogen og få adgang til de hjernesmarte metoder, indsigter og værktøjer, der vil forvandle dit hjem eller klasselokale til et miljø, hvor børn trives og udvikler sig i samspil med andre.

Nok den vigtigste bog jeg har læst omkring opdragelse af børn. Er super taknemmelig for anbefalingen og giver den gerne videre. “

Karin H.

Mød Forfatteren Anette Prehn

Anette Prehn (1975) er sociolog, prisvindende underviser, foredragsholder og forfatter. Hun kaldes ”en klog kone med barneøjne”, der formidler forskning om hjernen og socialt samspil, så det kan bruges til noget.

Anettes motto er “forskning til folket” og hendes drivkraft ligger i at gøre svære ting enkle, at eksperimentere med små skridt, der gør en stor forskel, og at skabe krydsbefrugtninger og synergi af det, mange ellers betragter som forskellige discipliner.

Anette Prehn sætter en ære i at være relevant for en bred vifte af organisationer og for mennesker på tværs af alder, faglig baggrund og rolle.  Hun møder alle i øjenhøjde, med glimt i øjet og stor menneskelig interesse.

Blandt hendes kunder tæller industrimastodonter som Danfoss, Grundfos, Novo Nordisk, Novozymes, Siemens, Bosch, Ericsson og Philips, banker som Danske Bank, Jyske Bank og Nordea, fagforeninger som IDA og Finansforbundet, samt uddannelsesinstitutioner som Copenhagen Business School, Danmarks Tekniske Universitet og Oxford University.

Desuden bidrager Anette i kommuner og regioner i alle egne af landet og på alle niveauer, herunder i skoler, daginstitutioner og kulturinstitutioner.

Anette er tidligere blevet kåret som “Årets Underviser” af den norskejede kursusudbyder Confex. Det er der gode grunde til. Anette evner i den grad at have deltagernes læring på sinde og holde fut i et kæringsrum gennem et alsidigt engagement af sanser, refleksioner, teori, skæve vinkler og sigende øvelser.

Hun har været selvstændig erhvervsdrivende siden 2005 – og ejer i dag virksomheden Centre for Brain-Based Leadership and Learning. Har skrevet mere end 20 bøger og minibøger om hjernens spilleregler.

Her finder du Anette Prehns artikel om hendes registrerede reframings-metode Framestorm®. Artiklen blev peer-reviewed af og siden publiceret i NeuroLeadership Journal i 2012:

Create reframing mindsets through Framestorm

Læseranbefalinger af “Hjernesmarte børn”

“Hjernesmarte Børn er en fantastisk bog, der gør STOR lykke ude i børnehusene. Både ledere, medarbejdere og flere forældre har ytret begejstring over indholdet og måden den er skrevet på. Alle er blevet enormt inspireret af den, og vi har anbefalet den til vores tværfaglige samarbejdspartnere og andre institutioner.”

Pia Anita Hansen, institutionsleder, Børneinstitution Rising

“Her fandt jeg et guldæg! Meget inspirerende og let omsættelig viden om hjernens spilleregler. Dette ‘nye sprog’ er blevet en vigtig del af vores hverdag derhjemme. En fremragende og meget brugbar bog. Denne viden kan anvendes bredt.”

Jordemoder Anne Mette Tonning

 “Jeg har hygget mig med ”Hjernesmarte Børn” og ”Hjernesmart Pædagogik” under coronahjemsendelsen (og købt flere til sommerferien). Det er en forunderlig færdighed at kunne formidle svært tilgængelig viden i mundrette bidder uden at tale ”ned” til det publikum, der ingen forudsætninger har – og samtidig kunne fænge de, der ved noget (og ofte så meget, at de er dybt forvirrede), samt vise hvordan det kan bruges i praksis! Anette Prehn skriver gudeskønt, og jeg er den glade nørd, der (næsten) ville give min højre arm for at have den færdighed!” 

Berit Brun Bøgh, kiropraktor, Vejen

“I recently finished reading one of the best books I have ever read on parenting skills. It’s the third book I have read by Anette Prehn who is a genius at communicating applied neuroscience to anyone from CEO’s to 5 year old kindergarten kids. I wanted to recommend the book to everyone, however it’s in Danish, so that rules out pretty much everyone except the 5 million or so people in the world that speak Danish. It therefore delighted me greatly to see that Anette is not only working on getting the book translated into English but also developing an online course to go with it.”

Olu Robbin-Coker, Organisational Psychologist (MA)

 “Jeg har haft fornøjelsen af at læse “Hjernesmarte børn” i sommerferien. Det har været en øjenåbner og meget lærerig bog, som jeg ikke kun læste, men også afprøvede i praksis. I ferien var der tid og ro til at læse og afprøve nogle af teorierne. Jeg lærte familien om amygdala og pandelapperne, og vi kiggede på amygdala-termometeret og “ballonen”. Det var utrolig, hvor hurtigt begge mine drenge på henholdsvis 5 og 8 år lærte at bruge amygdala-termometeret. Vi talte meget om, hvornår amygdala var grøn, gul eller rød. “Amygdala” er blevet en naturlig del af vores hverdag, og vi får italesat og blevet mere bevidste om alarmklokken, amygdala! Alt i alt, vil jeg takke for en meget inspirerende og lærerig bog. Det er en bog, som kan bruges i mange sammenhænge – ikke kun med børn, men også omkring ens private og professionelle selv.” 

Line Neuber, viceskoleleder, Sct. Jacobi Skole

“Anette Prehn har skrevet en bok som er et ‘must’ å lese for oss som jobber med barn i alle aldre. I boken ‘Hjernesmarte barn’ får vi en forklaring på mange av de handlingsmønstre vi alle har. Anette bruker mange eksempler og gjør stoffet både underholdende og lærerikt. I min jobb som rektor bruker jeg ofte boken i møter med foreldre og barn. Jeg opplever at mange blir trygge på at det ikke ‘er noe i veien’ med dem/deres barn, og at det finnes både gode forklaringer og løsninger. Som rektor på en skole har jeg blitt tryggere i de valg jeg har tatt ift måten vi jobber med det psykososiale miljøet blant barn og ansatte. Jeg opplever at boken har styrket meg som leder og menneske. Jeg vil varmt anbefale boken både til ledere, lærere og forældre.” 

Henrik Fridorf, rektor, Bondi skole, Asker kommune, Norge

“Jeg har lest ’Hjernesmarte Barn’, og den gav meg en fantastisk lesekulinarisk opplevelse. Vil anbefale den til alle kollegaer i barnehager rundtom … tusen takk for dine tanker og refleksjoner i boken.” 

Kristin Breck, pædagog, Bergen

Hjernesmarte børn” burde udleveres på dag 1 på pædagogseminariet og på både lærer-, sygeplejerske- og lægeuddannelsen. Den rummer hardcore viden om hjernen formidlet på et let og forståeligt niveau, hvor langt de fleste mennesker – uanset uddannelse og baggrund – kan lære nyt. Anette Prehn har en særlig evne til at lege med sproget, så indre billeder dannes, og så man som læser tilegner sig en praktisk forståelse og nytte af ellers ret tunge emner. Bogen sætter spor i kulturer, hvor den bliver brugt. Den stimulerer en sund udvikling for børn i et trygt miljø, forebygger konflikter og inviterer de voksne til naturligt at gå foran som gode rollemodeller. En gave til børns mentale sundhed.”

Rikke Grønhøj, klubleder, pædagog og mor til to 

“Jeg har slugt bogen Hjernesmarte Børn. Den er fantastisk, og jeg kan let relatere til flere af eksemplerne. Bogen har givet mig ideer til nye måder at bruge mit sprog på, både overfor mine egne 10-13-årige børn og i den vuggestue, hvor jeg arbejder. Jeg har mindst 12-14 A4-ark med noter, øver mig skridt for skridt og har i øvrigt opfordret mine kolleger til også at læse den. Rom blev selvfølgelig ikke bygget på en dag, så det kræver noget tilvænning for mig, men jeg kan mærke, at jeg når at få rettet op – fra hjerneklodset til hjernesmart – hurtigere og hurtigere. Mit morsdagsgaveønske i år er Hjernesmart Pædagogik. 1000 tak!” 

Jeannie Foli Normand, pædagogmedhjælper, Kastrup

Hjernesmarte børn burde være grundviden for alle voksne, hvad enten de har børn selv eller arbejder i en professionel kontekst med børn. Du får konkrete værktøjer, så teori reelt kan blive til praksis, og du kan straks gå i gang med små forandringer og mærke værdien heraf. At læse Hjernesmarte børn er gaven til dig selv, som du kan give ud af, da livet kun bliver lettere af at kende til hjernens spilleregler, amygdala, omfortolkning, lommelygten i hjernen og alt det andet, som Anette Prehn formidler. Bogen gør dig ganske enkelt stærkere – både som forælder, fagperson og menneske.” 

Line Hørby Højte Nielsen, daginstitutionsleder, Galten

Jeg vil slå et slag for Anette Prehns bog Hjernesmarte børn. Jeg stødte på den første gang i forbindelse med mit studie som psykoterapeut, og jeg har brugt bogen rigtig meget i mit daglige arbejde – både med børn og unge og voksne. Blandt andet bruger jeg bogen til at dele den ud til forældre og til andre voksnemennesker, som jeg tænker kunne have stor gavn af at lære noget om deres egen adfærd, følelsesstrategier, adfærdsmæssige strategier og måder, man kan kontrollere tankerne på, hvis de ofte kører i en nedadgående spiral. Anette forklarer tingene på en måde, som er super nem at forstå og gå til – også for mennesker der ikke har en forhåndsviden inden for området. Det er en bog, der skal læses af alle, der har børn eller børnebørn. Af alle, der kender nogen, der har børn. Af alle der overvejer at få børn. Egentlig tænker jeg, at den er aktuel for alle mennesker, som gerne vil lære noget om sig selv, om det at være menneske, om den måde vores hjerne og krop er i samspil med hinanden på og er ét system. De varmeste anbefalinger herfra. Alle burde læse den bog, næsten uanset hvad du laver, eller hvem du er.” 

Lonnie Liv, psykoterapeut, Vejen
“Så god at den burde være et ‘must’ at læse for alle lærere og pædagoger på enhver arbejdsplads.”
Dorte Smærup Bechsgaard
 
“‘Hjernesmarte børn’ har været med til at redde mig og min familie for fem år siden. Den er mere end bare en bog for mig.

Mia Tørnsø Lehmann

 

“Fyldt med guldkorn.”

Tina Rasmussen 

“Den bedste fagbog jeg nogensinde har læst.”

Anette Søe

Se, hvad andre forældre siger om “HjernesmartE Børn” og køb din egen udgave

Er du nysgerrig efter at læse, hvad andre forældre synes om Hjernesmarte Børn, og hvordan bogen har gjort en forskel i deres liv?

Besøg saxo.dk for at læse flere anmeldelser og få et indblik i, hvordan Hjernesmarte Børn har hjulpet forældre som dig med at støtte deres børns læring og trivsel.

Nr. 2 på bestsellerlisten efter 3 år

Når der går sport i de venlige hænder

51 ud af 51 anmeldelser på Saxo.com giver Hjernesmarte børn 5 stjerner ud af 5: Se regnen af 5-stjernede anmeldelser på Saxo

“Hjernesmarte børn” bruges også med succes i erhvervslivet, f.eks. som beskrevet her i en afdeling af Danske Bank: Danske Bank bliver hjernesmart

Fra Mofibo-anmeldelser:

Lulu Nicolaisen (26. april 2020, fem stjerner): ”Genial. Jeg ville godt kunne unde alle mennesker at læse denne bog.”

Lise Andersen (4. april 2020, fem stjerner): ”Meget inspirerende bog, hvor videnskabelige opdagelser bliver gjort forståelige og praktisk anvendelige. Jeg er så glad for at stifte bekendtskab med både bogen og bogens forfatter.”

Lars Fjord (20. december 2019, fire stjerner): ”Meget ”lytte-nem” og forståelig. Og skønt at mærke smil og stærkt engagement ii oplæsningen. Et stærkt ex på, at det nogle gange er bedst, at forfatter selv indtaler. Og som andre også har bemærket er det virkelig nogle learnings, som kan bruges igennem hele livet og ikke kun i børnehøjde.”

Else Dahl (20. februar 2020, fem stjerner): ”En meget inspirerende bog med pointer, der er lige til at bruge i hjemmet og i rådgivende arbejde.”

Andre udtalelser fra forældre, der har læst Hjernesmarte Børn:

  • “Hjernesmarte Børn reddede vores familieliv!”
  • “Jeg blev hurtigt klogere på mig selv, mine handlemønster og hvordan jeg med små ændringer i min adfærd kan løse og undgå mange af de åndssvage situationer, jeg tit og ofte ender i som far, når hverdagen først tromler afsted.”
  • “Jeg har ’slugt’ bogen. Den er utrolig vedrørende og brugbar ift. mit eget liv som mor til tre børn.”
  • “Det er sjældent at finde en formidler af komplekst stof, som gør det så spiseligt og anvendeligt for enhver.”
  • “Hjernesmarte Børn har givet vores pressede familie mere ro.”
  • “Livet bliver aldrig helt det samme igen, når man har læst den bog. Ens bevidsthedsniveau ændres til et højere stadie.”
  • “Fuld af praktiske greb, man får lyst til at prøve af.”
  • “Kan anbefales til alle, som er tæt på børn.”
  • “Bogen er næsten blevet ‘en del af familien’.”
  • “Supergod bog, jeg som mand kan forholde mig til. Jeg læser stort set aldrig, men åd Hjernesmarte Børn på 6-7 timer!”

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

Samtykke

You have Successfully Subscribed!