Hjernesmart ledelse, anette prehn, ledelseskursus

HAR DU BESTSELLEREN? 

HJERNESMART LEDELSE

En utraditionel ledelsesbog. Mange lederes bibel. En bog, der læses igen og igen. “Hjernesmart ledelse” har vundet indpas i mange lederes hjerter og hjerner. 

“Hjernesmart ledelse” giver dig blandt andet svar på:

 • hvorfor “gode” råd tit preller af, og feedback misforstås
 • hvordan du fremmer fleksibel tænkning, når du og I ”sidder fast” i det vante
 • hvordan du aflaster hjernen i en travl hverdag og forebygger negativ stress
 • hvorfor du med fordel kan tage sort bælte i håndtering af hjernens alarmklokke
 • hvordan overspringshandlinger kan vendes til produktive ahaoplevelser
 • hvorfor vi bør tage følelser med et gran salt, men værdier ganske alvorligt
 • hvad dit eksempel som leder betyder for medarbejdernes hjerner
 • hvordan du gør din organisation – inklusive dig selv – mere hjernesmart
Hjernesmart ledelse, anette prehn, ledelseskursus

“Hjernesmart ledelse” giver dig blandt andet svar på:

 • hvorfor “gode” råd tit preller af, og feedback misforstås
 • hvordan du fremmer fleksibel tænkning, når du og I ”sidder fast” i det vante
 • hvordan du aflaster hjernen i en travl hverdag og forebygger negativ stress
 • hvorfor du med fordel kan tage sort bælte i håndtering af hjernens alarmklokke
 • hvordan overspringshandlinger kan vendes til produktive ahaoplevelser
 • hvorfor vi bør tage følelser med et gran salt, men værdier ganske alvorligt
 • hvad dit eksempel som leder betyder for medarbejdernes hjerner
 • hvordan du gør din organisation – inklusive dig selv – mere hjernesmart

Anette Prehn bragte NeuroLeadership til Danmark tilbage i 2009. NeuroLeadership består af en kobling mellem ledelse og anvendt hjerneforskning. Anette har den nyeste viden indenfor forskning af hjernen, og hun formidler den på en fantastisk og forstående måde, så alle kan være med, bl.a. i bestselleren “Hjernesmart ledelse” samt i bøger som “FLIP” og “Coach dig selv – og få hjernen med til en forandring”. 

“En fantastisk bog til at få større gennemslagskraft som leder. Anette Prehn evner at provokere lederes tænkning og vaner. Hun skriver formidabelt og gør komplekst stof om hjernen både sjovt, spiseligt og brugbart. Verdensklasse!” 

Trine Brahm, Head of Leadership & Talent, Novozymes

“Anette Prehn giver endnu engang unik indsigt i, hvordan vi som ledere kan hjælpe teams og os selv til at tackle forandring og udfordringer. Fantastiske metaforer, let anvendelse – og læseværdig for alle lag i organisationen.” 

Michael S. Kehlet, VP Talent, LEGO Group

Lederes anbefalinger af “Hjernesmart ledelse”

I en tid, hvor produktionen af ledelses- og organisationspsykologisk litteratur er eksploderet, og hvor en del af det hverken er velskrevet eller bidrager med noget nyt/væsentligt, vil jeg gerne bidrage til at guide interesserede på vej. Hvis du er leder, konsulent eller bare er nysgerrig på, hvordan du kommunikerer smart til hjerner omkring dig, og hvordan du giver dem – og din egen hjerne – de bedst mulige arbejdsvilkår, så kan jeg kun anbefale dig at læse bogen Hjernesmart ledelse. Jeg har haft stor fornøjelse af at læse (og lytte til) Hjernesmart ledelse, og jeg bruger en god del af den hjernesmarte tænkning i mit arbejde med psykisk arbejdsmiljø, leder- og organisationsudvikling. Anette Prehn formidler i særklasse ubesværet og engagerende – absolut den hurtigste vej til at kunne forstå og integrere de neurovidenskabelige perspektiver i egen praksis/adfærd og refleksion👏

Rasmus Gorell Mackenhauer, ledelses- og organisationskonsulent, Forsvarsministeriets Erhvervsstyrelse

Anette Prehn har skrevet den hidtil bedste bog, der er skrevet henvendt til ledere. Alle nye ledere burde få ”Hjernesmart ledelse” udleveret på deres første dag som leder. Den er praksisnær, nærværende og aktuel – og kan læses igen og igen. Den burde være obligatorisk på diplomuddannelsen i ledelse og understøtte den traditionelle ledelsesteori. Meget inspirerende og et godt og stærkt værktøj til hele tiden at udvikle sin ledelse.”

Benedikte Schultz Petersen, leder i Haderslev Kommune

“Når man færdes i frontlinjen, er det vigtigt at forstå, hvad der foregår med ens kollega og én selv under hjelmen. Hvornår og hvorfor trigges hjernens alarmklokke, amygdala? Og hvordan får vi den under kontrol, så vi kan forsætte vores arbejde med stor sikkerhed og kreativitet? Bogen HJERNESMART LEDELSE har været en stor faktor i forbedringen af vores enheds interne kommunikation. Vi anvender den i praksis under klargøring til opgaver, eksamener og taktisk udførsel. I en helt specifik situation sparede vores indsigt i de hjernesmarte spilleregler os for et halvt års arbejde. Kan det siges meget tydeligere, at bogen her er en fremragende investering?” 

Seniorsergent J.T. Ravn, daglig leder af ”bombehunde-delingen” i Helikopter Wing, Eskadrille 660, Flyvevåbnet

“HJERNESMART LEDELSE giver en fantastisk værktøjskasse til at kunne arbejde med den forandring, der gennemsyrer den finansielle sektor i disse år. Som leder finder jeg stor inspiration i Anette Prehns lette og billedskabende tilgang til vanskelige emner. Hendes bøger giver ahaoplevelser og gør det nemt at anvende den nye viden i hverdagen.” 

Vibeke Bak Solok, Executive Vice President, Group Risk Management, Danske Bank

”Hjernesmart ledelse er min primære ledelsesbog og Bibel. Jeg læser den igen og igen og får den ene ahaoplevelse efter den anden. Anette Prehn giver mig en forståelse for, hvordan vi mennesker påvirkes og reagerer følelsesmæssigt – og hun gør det let at anvende denne forståelse i praksis. Det er dejligt beroligende, at der er en neurologisk forklaring på vores reaktionsmønstre, som vi i vid udstrækning er fælles om som mennesker. Samtidig er det forskelligt, hvad der er meningsskabende for hver enkelt af os.

 

Bogen gør et forskningsbaseret område tilgængeligt for ledere. Den sætter mig i stand til at se bagom følelser i interaktionen med mine medarbejdere og lederkolleger – så jeg kan være hjælpsom i stedet for at blive irriteret. Forståelsen for medarbejderens adfærd – og de helt konkrete muligheder jeg har (ansvar) for at påvirke dem med – gør mig meget håbefuld, åbner nye retninger og styrker min tillid til egne evner og muligheder.

 

Anette Prehn praktiserer en herligt legende og anerkendende optimisme, som er smittende: ’Så prøver vi bare noget andet,’ ’tag det ikke så tungt, det er helt naturligt,’ ’op på hesten igen.’ Jeg øver mig tålmodigt og nysgerrigt inspireret af de tre trin, som hvert kapitel slutter med. Jeg bliver bl.a. inspireret konkret til specifikke vendinger, som kan skabe den ønskede retning for samtalen. Jeg får ideer til, hvad jeg kan kigge efter, være nysgerrig på, gøre eller sige i hverdagssituationer. Derfor vender jeg igen og igen og igen tilbage til denne bog, der gør mig langt klogere på den konkrete ledelsespraksis. Tusind tak for den.”

Anne Andersen, afdelingschef, Københavns Kommune 

 

”Anette Prehns formidling af hjernens spilleregler er en øjenåbner, der gør det muligt at få sin hjerne som en bedre og stærkere medspiller. I Silkeborg Kommunes Beskæftigelsesafdeling er mange ledere og medarbejdere trænede i at bruge indsigterne i praksis, og vi har tilmed igennem flere år investeret i undervisning og træning for personer, der er på kanten af arbejdsmarkedet. Vores erfaring er, at dét at lære at lede sin egen hjerne giver en reel øget handlekraft for alle samt en unik kompetenceudvikling udi at kunne skifte vaner og opbygge nye og bedre handlemønstre.”

Jørgen Skovhus Haunstrup, Beskæftigelseschef, Silkeborg Kommune

“Som leder læser man rigtig meget ledelsesteori, som man så ef- terfølgende skal bruge tid på at omsætte og tilpasse til ens egen virkelighed. Med Hjernesmart ledelse får du en bog, som hjælper dig med let at bruge det læste. Den inviterer til, at du stopper op undervejs for at reflektere og implementere de mange gode tips til at gøre hjernen til en samarbejdspartner – i stedet for at læse den ud i ét, fra start til slut. Jeg har haft stor glæde af Anette Prehns bøger i mit ledelsesarbejde og kan varmt anbefale denne, som en alternativ ledelsesbog.” 

Vibeke Verwohlt, skoleleder, Stolpedalsskolen

 “Super god bog, skrevet i et meget forståeligt sprog. Masser af gode øvelser som nemt kan anvendes i dagligdagen. Kan varmt anbefales til alle – du behøver ikke at have ledertitel eller ansvar for at få glæde af bogen. Ser frem til at læse flere bøger af Anette Prehn.” 

Mik Steenfeldt, afdelingsdirektør, Sparekassen Kronjylland

“En opdagelsesrejse i hjernen for ledere – med garanti for at finde guld. En bog, du vil vende tilbage til igen og igen, og som vil ændre dit syn på ledelse, motivation og samspil. I mit liv og lederskab er der et ‘før Anette Prehn’ og et ‘efter Anette Prehn’!”

Alan Larsen, forstander, Brejninggaard Efterskole

“At lære om hjernens spilleregler er den absolut bedste investering, jeg har lavet. Jeg har især haft glæde af at kende til hjernens vagthund, betydningen af værdier i samspillet mellem mennesker samt at kunne omfortolke situationer og derved gøre dem lettere at gå til. Anette Prehns evne til at gøre svært stof praksisnært og anvendeligt er eminent!”

Marlene Karmark, kontorchef, Odense Kommune

“Her er bogen, du kan læse igen og igen og få ny værdi af hver gang! HJERNESMART LEDELSE har gjort mig langt bedre til at skabe det rum af gensidig forståelse og respekt, der skal til for at kunne diskutere konfliktfyldte emner og finde gode løsninger. Anette Prehn åbenbarer det logiske i at opøve “bløde kompetencer” – og det gør ganske enkelt livet lettere for tekniske ledere som mig. Jeg troede først, at bogen alene ville inspirere min ledelsesgerning, men den giver også masser af stof til eftertanke om ens egen tilgang til livet. Unik videnskabsformidling. Går rent ind!”

Allan Nyland Christensen, Director Corporate IT Portfolio Management, Lego

“Anette Prehn bringer med denne bog hjernens logikker ind i moderne ledelse på en måde, der både er indsigtsfuld, let forståelig og absolut relevant. Hendes pointer i forhold til, hvad der sker i hjernen, når vi interagerer med hinanden i organisationer, er nye for mig og har vidtgående konsekvenser for den måde, vi bør tænke ledelsen af os selv og andre på. Bogen har givet mig væsent­lige nye opmærksomhedspunkter og inspiration til mere effek­tive måder at lede forandringsprocesser på. Tak for det!” 

Rasmus Sielemann Christensen, administrerende direktør, Bornholms Energi & Forsyning

“Det er sjældent, at der kommer så stort udbytte og så megen læring ud af at læse en enkelt bog.”

Tonny Nielsen, regionschef, Rema 1000

“1000 tak for al den inspiration jeg har fået af at læse den fantastiske bog HJERNESMART LEDELSE. Jeg har noteret mig over 130 refleksioner (muligheder for nye stier). Jeg har også købt bøger til hele min ledergruppe og taler med dem hver uge om, hvad den giver dem. Én i teamet læste den på under 1 uge og elsker den lige så meget som mig (dog svært at tro på).”

Anders Skaaning-Höglund, Bakery Manager hos Lantmännen Unibake

“Mange tak for ‘Hjernesmart Ledelse’. Jeg fik bogen som julegave af mine børn og den har været inspirerende og en berigelse for mig og mit virke. Den ny viden har jeg allerede brugt i forbindelse med min projektleder-uddannelse og jeg synes, at det den rammer spot on.”

Jens Brietzke, Export Manager, Claus Andersen Rustfri A/S

 

Morten Kragh-Sørensen, lektor på Niels Brock International Business College og en af Danmarks førende eksperter i forhandlingsteknik, salgspsykologi og kropssprog anbefaler i videoer på LinkedIn bøger til studerende og andre, der kigger med. I en af videoerne siger Kragh-Sørensen:

”Hvilken bog skal man egentlig læse, hvis man vil være dygtigere til at forhandle? … (der fremhæves herefter syv internationale titler). Der er desværre ikke så mange danskere, jeg lige kan fremhæve, eller bøger på dansk for den sags skyld, men der er Anette Prehn, som har skrevet en fantastisk bog, der hedder Hjernesmart ledelse, og i min verden kunne den ligeså godt hedde Hjernesmart forhandling. Fordi det med ledelse og forhandling, det er begge dele noget med at kunne bevæge andre mennesker og påvirke andre mennesker, og hvordan vi bliver påvirket af andre mennesker.”

Morten Kragh-Sørensen, Agree Consulting

”I forbindelse med min Masteruddannelse blev jeg i 2017 præsenteret for Anette Prehns bog Hjernesmart ledelse. Denne forskningsbaserede ledelsestilgang har sat mig i stand til at tilgå selv store forandringsprocesser med en rolig amygdala og hjernesmart hen-imod kommunikation med et bevidst formål, der blandt andet har opløst fremtidståge. De indlærte teknikker fra det hjernesmarte ledelsesunivers lader mig se udfordringer fra andre synsvinkler hurtigt, hvilket frigør positiv energi i mit daglige chefvirke, således får jeg mulighed for, at ”dele ud” af denne energi, som igen skaber følgeskab i organisationen. Det seneste års tid har vi også med succes anvendt Hjernesmart ledelse i et af Forsvarets ledelsesnetværk og siden på et heldagsseminar i foråret 2020 for hele chefgruppen, hvor Anette Prehn underviste. Dette har givet forståelse for nødvendigheden af at lede ’hjernesmart’, så vi kort og godt undgår at skabe frustrationer hos medarbejderne. Anbefales til alle!”

Henrik Gehrt, major, Chef for National forsyningssektion, Forsvaret
”En strålende og øjenåbnende bog om hjernen henvendt til ledere.” ”Provokerende og godt formidlet – en på en gang klog og underholdende bog om et komplekst emne.” ”Inspirerende at arbejde med, både for den enkelte leder og for teamet.” Du kan læse anmeldelsen her.
Ulla Bechsgaard, anmeldelse i Jyllands-Posten, 28. januar 2017

BLIV En bedre LEDER - få hjernen som medspiller

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få et uddrag af Hjernesmart Ledelse direkte i indbakken!

You have Successfully Subscribed!