Autismekonference 2022

HJERNESMART VANEÆNDRING

Anette Prehn er ved at skrive bogen om “Hjernesmart vaneændring”. Den er et opgør med idéen om, at ”de professionelle holder sig til planen, mens amatørerne lader livet komme i vejen,” som James Clear påstår det i sin bog ”Atomvaner”, der har solgt fjerdebedst på Saxo.dk i 2023. Det er en vild påstand, og den er både dominerende, arrogant og undertrykkende. 

Hjernesmart vaneændring er anderledes. Her handler det om at kunne trække på forskellige vaneændringsfilosofier, alt efter situation. At forstå og anvende hjernens formbarhed med et glimt i øjet. Og om stille og roligt at gøre hjernen til en medspiller i stedet for modspiller og stå stærkere på sine værdier.

Du lærer at pensionere skyld og skam. At sende din indre dommer på ferie med enkeltbillet. At pause skemaer, flueben og utilstrækkelighedsfølelser. Mennesker kan let tro, at vaneændring handler om at tvinge eller piske sig selv. Eller om at sætte overambitiøse mål, som de ender med at brække halsen på. I det hjernesmarte univers opdager du, at der er plads til menneskers forskellighed – og at vaneændring først og fremmest handler om retning, bevidsthed og værdibaserede valg i stedet for rigide strukturer. 

Anette Prehn holder foredrag, kurser og kompetenceudviklingsforløb om hjernesmart vaneændring. Ræk ud for en snak om dette: info@hjernesmart.dk

 

Autismekonference 2022

MØD ANETTE PREHN

HJERNESMART-UNIVERSETS MOR

Anette Prehn (1975) er sociolog, prisvindende underviser, foredragsholder og forfatter. Hun kaldes ”en klog kone med barneøjne”, der formidler forskning om hjernen og socialt samspil, så det er til at forstå, huske og bruge.

Anettes motto er “forskning til folket” og hendes drivkraft ligger i at gøre svære ting enkle, at eksperimentere med små skridt, der gør en stor forskel, og at skabe krydsbefrugtninger og synergi af dét, mange betragter som forskellige discipliner.

Anette Prehn sætter en ære i at være relevant for en bred vifte af organisationer og for mennesker på tværs af alder, faglig baggrund og rolle.  Hun møder alle i øjenhøjde, med glimt i øjet og stor menneskelig interesse. 

Hendes kunder er bl.a. virksomheder som Maersk, Danfoss, Grundfos, Novo Nordisk, Siemens, GN Store Nord, Danske Bank, Finansforbundet, CBS og DTU. Desuden bidrager Anette i kommuner og regioner, bl.a. hos skoler, daginstitutioner og kulturinstitutioner.

PODCAST

OM VANER OG VANEÆNDRING 

Lyt her til en inspirerende samtale om vaner og vaneændring i podcasten “Ufornuftig”. Her mødes Anette Prehn, Torben Wiese og Henrik Tingleff krydser klinger om bl.a.: 

– findes der gode og dårlige vaner? 

– hvad er balancen mellem stilstand og fornyelse?

– hvilken betydning har det for vaneændringssucces at kunne rumme din egen uperfekthed? 

VANEÆNDRINGENS MASKINRUM

Alsidig, indsigtsskabende og hjerteåbnende undervisning … alle tre dele er centrale for, at læringselementerne sætter sig fast. For at illustrere hjernens formbarhed har hun formuleret en række principper – der er nemme at huske og forholde sig til. Flere af disse leges ind, f.eks. gennem at trampe stier op på en græsplæne – eller (hvis landskabet ligger hvidt) at skabe spor i sneen. Der grines, samtales, bygges bro, udfordres, erkendes – og altid med krop og hjerne i samspil. 

“Jeg har jeres læring på sinde – Jeg kommer til at sætte fut i jer – Kursets guldkorn kan lige så vel komme fra én af jer som fra mig”, siger Anette Prehn og afslører dermed sit menneske- og læringssyn. De læringsrum, hun leder, er præget af ligeværd, nærvær og boblende samskabelse. De sætter spor.

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

Samtykke

You have Successfully Subscribed!

BLIV En bedre LEDER - få hjernen som medspiller

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få et uddrag af Hjernesmart Ledelse direkte i indbakken!

You have Successfully Subscribed!