Amygdala-ure til salg

af | Børn og unge

Hvis du har gået og drømt om et vaskeægte, håndlavet amygdala-ur af træ – så er her chancen for at købe et. Uret er lig det, jeg selv har på, når jeg underviser forældre, børn, lærere og pædagoger. Den fingerfærdige pensionist Palle fra Søborg har stået for at lave urene, fordi flere læsere har efterspurgt det. Foreløbig er der produceret 10 stk. – og de sælges efter først-til-mølle-princippet.

Et amygdalaur koster 450 kr. inkl. moms, emballage og porto). Du bestiller det ved at overføre beløbet via MobilePay til 60706022 – og sende mig en e-mail, hvor du fortæller, at du har overført pengene og skriver hvilken adresse amygdala-uret skal sendes til. 

Palle har også givet mig denne lille samling fotos, der så fint viser processen, og hvor omhyggeligt han arbejder.

Uret er et af værktøjerne fra Hjernesmarte Børn og Hjernesmart Pædagogik. Det hjælper børn til at regulere deres følelser (f.eks. vrede, ked-af-det-hed eller frygt) og blive mindet om, at selv de sværeste følelser er midlertidige og kan reguleres. Forskning viser, at forventningen om at kunne regulere sine følelser, øger et menneskes faktiske succes med at kunne regulere sine følelser. Amygdala-værktøjerne bliver dermed også en påmindelse om, at barnet før er lykkedes med at regulere sine følelser og en inspirationskilde til, at barnet gør det igen. Se f.eks. denne artikel fra COGNITION AND EMOTION: YES I can

Amygdala-uret hjælper tilmed børnene med at holde svære følelsesmæssige tilstande ud i strakt arm og “mærke efter” samtidig med at de stille og roligt beroliger sig selv. Samtidig bruges uret også til at styrke børns empati med hinanden. Der er ét amygdala-ur pr. stue/klasse/familie, og når et barn bruger det, er det synligt for kammeraterne, hvordan han/hun har det lige nu. De kan genkende følelserne fra sig selv og lærer at give lidt plads og vise respekt for svære følelsesmæssige tilstande.

Man kan lave amygdala-uret selv – til brug i klassen, stuen eller hjemmet. Eller man kan købe et håndlavet et hos mig, så længe lager haves.

Jeg udbyder jævnligt kurset “Kom godt fra start med amygdala” – dels til forældre, dels til lærere/pædagoger. Du kan finde dette kursus (og andre) ved at klikke her. 

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring, Kristian Bisgaard og Erik Sommer. Det er blevet til mere end 80 gennem årene - og du kan finde dem på www.anetteprehn.dk

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

Samtykke

You have Successfully Subscribed!