Første reaktion på “empati” – den næste minibog i teenagere-serien “menneskekender”

af | Bøger, Børn og unge, Vaneændring

Sebastian på 13 år imponerer mig mildest talt. For det første skrev han en decideret ansøgning til mig for at komme i betragtning som medlæser af min næste minibog Empati i teenage-serien Menneskekender.

For det andet: Mindre end 14 timer efter, at jeg havde sendt manuskriptet ud til gruppen af medlæsere, lå der en email i min indbakke fra Sebastian med hans feedback og anbefaling af bogen.

Tænk, at jeg måtte støde på en så engageret dreng fra 6. klasse ud af det blå – respekt!! ???? Her beskriver Sebastian sin refleksion over Empati:

”Jeg vil klart anbefale minibogen Empati. Den vil helt sikkert kunne hjælpe elever i skolen med at forstå egne og andres følelser. Bogen viser, hvordan man nogle gange skjuler sine følelser – og for eksempel griner af forvirring, eller griner i stedet for at græde. Den forklarer, hvorfor dét, man viser, og dét, man føler, til tider er forskelligt. Det er også sket for mig, jeg har bare ikke rigtigt tænkt over, at andre nok også har det sådan. Det, der rørte mig mest, var forsøget med de studerende, og hvor overraskende få, der valgte at hjælpe manden i nød. Lærere vil kunne bruge Empati som læringsmateriale og hjælp til trivsel og gode fællesskaber, ikke mindst hvis der er konflikter. Måske kan bogen hjælpe alle med at se begge sider i en konflikt og opdage motiverne bag.” Sebastian Julius Thernøe, 13 år ☀️

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring, Kristian Bisgaard og Erik Sommer. Det er blevet til mere end 80 gennem årene - og du kan finde dem på www.anetteprehn.dk

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

Samtykke

You have Successfully Subscribed!