Kreative stier i hjernen – nyt samarbejde med Køgespejderne

af | Børn og unge

Jeg har indledt et samarbejde med Køgespejderne fra Det Danske Spejderkorps. Vi gør Hjernevenner-minibøger til spejdermærker, kalder det “Hjernespejd” og håber, at det vil komme mange børn og unge til gavn fremover. Vi er begyndt med at udvikle aktiviteter til mærket “Stierne i hjernen” ????

I videoen her kan du se, hvordan tre af spejderne tramper en sti op igen og igen. Udover at bruge trillebøren, ormen og baglæns kolbøtter, eksperimenterede de også med plov, tigerdyrshop, at kravle, larvefødder, russisk dans, hoppe, løbe, forlæns kolbøtter, sidehop, slæbefødder, vejrmøller, rullefald, araberspring, sneglen, krabbeløb, militærben, at trække hinanden, at bevæge foden som en le samt salsa. Behøver jeg at sige, at vi havde en fest? ????

At trampe stier med børn og unge giver RIG mulighed for læring. Udover situationen som videoen begynder med – hvor jeg udfordrer spejderne på deres strategier, efter at de har GÅET frem og tilbage på stien 30 gange – så fik vi også erkendelser om, hvor forskellig en sti kan se ud fra forskellige vinkler, i varierende lys.

Jeg opfordrede spejderne til at se, hvordan vinklen gjorde en forskel for, hvor bred stien så ud … og et øjeblik efter spurgte jeg: “Er der mon andre situationer i livet, hvor vinklen gør en forskel?” Hertil svarede en af spejderne fluks “politimordet i USA”.

Med andre ord: Ved at sætte fut i KROPPEN på sjove måder kan vi både lære om HJERNEN og dens mange formbare stier samt få erkendelser til brug i vores HVERDAGSLIV og SAMFUND.

Del meget gerne jeres erfaringer med sti-tramp på græsplæner etc. med mig! Jeg vil med største glæde kigge med – og også gerne dele til inspiration for andre!

Bedste hilsner

Anette

Anette Prehn (1975) er stifter af Centre for Brain-Based Leadership and Learning. Hun har været iværksætter siden 2005 og er forskningsformidler, sociolog af uddannelse og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler samt disses betydning for læring, ledelse, vaneændring, mental sundhed og socialt samspil.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved dét her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet HJERNESMART-trilogien: Hjernesmart LedelseHjernesmarte Børn, og Hjernesmart Pædagogik. Desuden har hun skrevet "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" - der udvikler læserens kognitive fleksibilitet.

Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn taler for organisationer i forandring og ansatte, der oplever lovlig meget negativ stress og fremtidståge. Ikke mindst underviser hun i, hvordan mennesker får hjernen som medspiller i bevægelsen fra gamle vaner til nytænkende resultatskabelse.

Hun har udviklet den registrerede metode Framestorm, som systematisk og kreativt katapulterer kogntiv fleksibilitet, dvs. evnen til at betragte en situation fra mange forskellige, øjenåbnende vinkler.

 

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

Samtykke

You have Successfully Subscribed!