For nylig var jeg ude at trampe stier på en græsmark i selskab med en kameramand, en producer og en drone. I går vendte jeg tilbage til græsmarken. Jeg ville se, om jeg mon kunne genfinde sporet i det høje græs. Først ledte og ledte jeg – uden held. Og så pludselig, vupti, lå den der foran mig og fortalte mig en vigtig historie:

  • Det betaler sig at gå på en sti 50-100 gange, selv når dine omgivelser fortæller dig, at væsentligt færre gange er nok. Aftrykket bliver mere markant.
  • Selv en sti, der trampes hårdt op, vil gro til efter en tid (stisporet skal vedligeholdes, hvis du også fremadrettet vil have adgang til det).
  • En sti kan sagtens ligge og gemme sig i græsmarken, uden at du umiddelbart kan se den. Råd: Kig bedre efter (jf. Succestangenten fra Hjernesmart-bøgerne)!

Stier kommer, stier forsvinder. Sådan er det i naturen. Og sådan er det i hjernen. Hvilke stier tramper du mest af alt op i disse dage? Er det dem, der tjener dig – også på lang sigt? Eller betyder din aktivitet på visse stier, at andre (væsentlige) stier gror til? Hav en glad sommerdag!  Anette


Anette Prehn (1975) er iværksætter, videnskabsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler, og disses betydning for socialt samspil, læring og ledelse. Hun opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at almindelige mennesker har gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: at lave fremragende og jordnær videnskabsformidling; i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: Hjernesmarte BørnHjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Senest har hun fået udgivet HJERNEVENNER-serien, skrevet så man kan forstå og bruge den fra 10 år og opefter. Den første minibog hedder Stierne i hjernen og anbefales varmt af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær. Den anden hedder Bliv ven med hjernens amygdala og anbefales af professor i socialpsykologi, Per Schultz Jørgensen. Den tredje hedder Gør hjernen til en medspiller og anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017, Louise Klinge. Den fjerde Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard. Den femte Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen, mens den sjette Tag nye billeder med hjernen, anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens. Den syvende minibog Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer.Du kan købe Hjernevenner-seriens minibøger samlet her. Du kan også læse mere om Anette Prehns mission her.