Min kronik i dagens Berlingske understreger, at mobilfri skoler er et tilvalg af en anden – og mere læringsfremmende – virkelighed end den konstant distraherede. Som jeg også beskriver det i min bog, Hjernesmart Ledelse, sætter mange erhvervsvirksomheder og kursusudbydere allerede nu rammer for brug af mobil – fordi alternativet dræner fokus, effektivitet og respekten for hinanden. Det er helt naturligt, at skoler og uddannelsessteder følger trop.

Læs kronikken online her.

Eller som pdf her

Du kan også læse flere kronikker om mobilfri skoler fra min hånd her. 

Den franske regering har for nylig meldt ud, at den vil beskytte børn og unge mod overforbrug af sociale medier. Den tager bl.a. initiativ til, at unge frem til de bliver 16 år skal have forældretilladelse til at få adgang til en Facebook-konto. Og at alle skoler i Frankrig skal være mobilfri, som de allerfleste skoler i Storbritannien i øvrigt er det. Den franske regerings initiativ sker for at skærme børn og unges særdeles formbare hjerner mod afhængighed såvel som mod det voldsomme og ofte pornografiske indhold, der desværre også er en naturlig del af mange sociale medier. Regeringen slår fast, at mobilforbruget er et sundhedsproblem

Mandag den 18. december var først Imran Rashid i P1 Orientering for at forholde sig til mobilforbrugets betydning for sundhed. Derefter diskuterede Lis Zacho og jeg, om vi bør gå en lignende vej som Frankrig i Danmark. Jeg siger ja. Se mine faglige argumenter i tidligere blogindlæg om emnet her – eller læs Imran Rashids og min fælles kronik om mobilfri skoler her.


Anette Prehn (1975) er iværksætter, videnskabsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler, og disses betydning for socialt samspil, læring og ledelse. Hun opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at almindelige mennesker har gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: at lave fremragende og jordnær videnskabsformidling; i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: Hjernesmarte BørnHjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Senest har hun fået udgivet HJERNEVENNER-serien, skrevet så man kan forstå og bruge den fra 10 år og opefter. Den første minibog hedder Stierne i hjernen og anbefales varmt af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær. Den anden hedder Bliv ven med hjernens amygdala og anbefales af professor i socialpsykologi, Per Schultz Jørgensen. Den tredje hedder Gør hjernen til en medspiller og anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017, Louise Klinge. Den fjerde Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard. Den femte Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen, mens den sjette Tag nye billeder med hjernen, anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens. Den syvende minibog Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer.Du kan købe Hjernevenner-seriens minibøger samlet her. Du kan også læse mere om Anette Prehns mission her.

Følg Anette Prehn på Facebook | Følg Anette Prehn på LinkedIn