Mobiler i skolen eller ej? Kronik og radio-debat

af | Børn og unge, Læring, Mobilfri skole, Vaneændring

Min kronik i dagens Berlingske understreger, at mobilfri skoler er et tilvalg af en anden – og mere læringsfremmende – virkelighed end den konstant distraherede. Som jeg også beskriver det i min bog, Hjernesmart Ledelse, sætter mange erhvervsvirksomheder og kursusudbydere allerede nu rammer for brug af mobil – fordi alternativet dræner fokus, effektivitet og respekten for hinanden. Det er helt naturligt, at skoler og uddannelsessteder følger trop.

Læs kronikken online her.

Eller som pdf her

Du kan også læse flere kronikker om mobilfri skoler fra min hånd her. 

Den franske regering har for nylig meldt ud, at den vil beskytte børn og unge mod overforbrug af sociale medier. Den tager bl.a. initiativ til, at unge frem til de bliver 16 år skal have forældretilladelse til at få adgang til en Facebook-konto. Og at alle skoler i Frankrig skal være mobilfri, som de allerfleste skoler i Storbritannien i øvrigt er det. Den franske regerings initiativ sker for at skærme børn og unges særdeles formbare hjerner mod afhængighed såvel som mod det voldsomme og ofte pornografiske indhold, der desværre også er en naturlig del af mange sociale medier. Regeringen slår fast, at mobilforbruget er et sundhedsproblem

Mandag den 18. december var først Imran Rashid i P1 Orientering for at forholde sig til mobilforbrugets betydning for sundhed. Derefter diskuterede Lis Zacho og jeg, om vi bør gå en lignende vej som Frankrig i Danmark. Jeg siger ja. 

Se mine faglige argumenter i tidligere blogindlæg om emnet her – eller læs Imran Rashids og min fælles kronik om mobilfri skoler her.

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring, Kristian Bisgaard og Erik Sommer. Det er blevet til mere end 80 gennem årene - og du kan finde dem på www.anetteprehn.dk

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

consent

You have Successfully Subscribed!