Min kronik i dagens Berlingske understreger, at mobilfri skoler er et tilvalg af en anden – og mere læringsfremmende – virkelighed end den konstant distraherede. Som jeg også beskriver det i min bog, Hjernesmart Ledelse, sætter mange erhvervsvirksomheder og kursusudbydere allerede nu rammer for brug af mobil – fordi alternativet dræner fokus, effektivitet og respekten for hinanden. Det er helt naturligt, at skoler og uddannelsessteder følger trop.

Læs kronikken online her.

Den franske regering har for nylig meldt ud, at den vil beskytte børn og unge mod overforbrug af sociale medier. Den tager bl.a. initiativ til, at unge frem til de bliver 16 år skal have forældretilladelse til at få adgang til en Facebook-konto. Og at alle skoler i Frankrig skal være mobilfri, som de allerfleste skoler i Storbritannien i øvrigt er det. Den franske regerings initiativ sker for at skærme børn og unges særdeles formbare hjerner mod afhængighed såvel som mod det voldsomme og ofte pornografiske indhold, der desværre også er en naturlig del af mange sociale medier. Regeringen slår fast, at mobilforbruget er et sundhedsproblem

Mandag den 18. december var først Imran Rashid i P1 Orientering for at forholde sig til mobilforbrugets betydning for sundhed. Derefter diskuterede Lis Zacho og jeg, om vi bør gå en lignende vej som Frankrig i Danmark. Jeg siger ja. Se mine faglige argumenter i tidligere blogindlæg om emnet her – eller læs Imran Rashids og min fælles kronik om mobilfri skoler her.

Anette Prehn (1975) er sociolog, facilitator, foredragsholder og forfatter til fem bøger om hjernens spilleregler. Hun opdagede for ca. 10 år siden, at hjernen følger bestemte spilleregler, der har stor betydning for menneskers sociale samspil – men at stort set ingen kender dem. Og at selv de mennesker, der vist nok har hørt om dem, ikke nødvendigvis ved hvordan de skal bruges. Det er Anette Prehns ambition at lave fremragende, jordnær videnskabsformidling: i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: en række bestseller-bøger om hjernens logikker. Fra september 2017 og et halvt år frem er hun konstant bogaktuel: Hver måned udkommer en ny minibog på 24 sider i HJERNEVENNER-SERIEN, skrevet så man kan forstå og have glæde af den fra 10 år og opefter. Den første hedder Stierne i hjernen og anbefales blandt andre varmt af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær. Den anden hedder Bliv ven med hjernens amygdala og anbefales bl.a. af professor i socialpsykologi, og forfatter til bl.a. Robuste Børn, Per Schultz Jørgenen. Den tredje hedder Gør hjernen til en medspiller og anbefales bl.a. af Ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017, Louise Klinge. Den fjerde Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard.