Hjernen behøver en rig sansemæssig stimulation for at kunne udvikle sig hensigtsmæssigt. Vores børns fritidsaktiviteter rummer traditionelt mulighed for netop dette. Men hvordan kom mobilerne lige ind der også? For eksempel hos spejdere og FDF’er? Og er SMS-løb, natur-Apps, QR-koder virkelig så “fede”, som de måske lyder?

Jeg er interviewet over fire sider i FDF’s Lederen – maj 2017.

Interviewet inviterer dig til at overveje: Hvad er de sociale og hjernemæssige konsekvenser af også at “slippe mobilen fri” i en frivillig organisation?
Styrker vi dermed de stier i børns hjerner, som vi
allerhelst vil styrke? Hvordan får vi i det hele taget den hjernebaserede refleksion ind i voksnes samspil med børn? Og hvordan ville ungdommen have det i dag, hvis langt flere voksne var nærværs-ambassadører?

I en anden nylig artikel – bragt i ÆldreSagens blad – taler jeg også om betydningen af at vise nærvær og dermed omsorg for vores ældre i familien i stedet for at medbringe vores tændte skærme, når vi er sammen med dem. Du kan læse artiklen her.

Anette Prehn (1975) er sociolog, facilitator, foredragsholder og forfatter til fem bøger om hjernens spilleregler. Hun opdagede for ca. 10 år siden, at hjernen følger bestemte spilleregler men at stort set ingen kender dem. Og at selv de mennesker, der vist nok har hørt om dem, ikke ved hvordan de skal bruges. Det er Anette Prehns ambition at lave fremragende, jordnær videnskabsformidling: i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: en række bestseller-bøger om hjernens logikker.