Tak, at jeg lever i folkeoplysningens land

af | Børn og unge, Foredrag

I går havde jeg fornøjelsen af at tale for fulde huse (hvilket i disse tider betyder 40 mennesker ????) og genåbne Folkeuniversitetet i Sejs-Svejbæk efter corona-nedlukningen. Foredragets tema var: “STYRK BØRN OG UNGES LIVSMESTRING – BLIV DERES HJERNEVEN!”

Der var stort engagement og masser af lys i øjnene hos deltagerne. Jeg måbede, da jeg bagefter fandt ud af, at disse 40 havde købt lige så mange bøger som 223 mennesker havde gjort det i Århus aftenen før. Sådan ser videbegær og læringslyst ud ???? i en i øvrigt vidunderlig smuk del af Danmark ☀️ “Du godeste, hvor er her smukt”, udbrød jeg, da jeg gik i gang med mit foredrag.

Folkeuniversitetet i Sejs-Svejbæk blev etableret, efter at lokale kræfter havde hørt mig holde åbningstalen for Folkeuniversitetet i Gødvad i 2019. Det var – fortalte de i går – en så inspirerende oplevelse (???????? ), at de tænkte: “Det vil vi også have – hvis de kan i Gødvad, så kan vi også!” Og så blev der eller lagt gode kræfter i at få etableret en ramme omkring foredrag og arrangementer, der giver ny viden, udvider horisonter og styrker de lokale fællesskaber. Jeg er vild med, at man i alle lokalsamfund i Danmark kan vælge at åbne en lokalafdeling af Folkeuniversitetet. Sikke et fantastisk land vi lever i! #folkeoplysning#frivilligdanmark#videbegær#hjernesmart

Hvis du vil opleve det samme foredrag, rejser jeg på turné med det – også i efteråret 2021. Du er mere end velkommen til at kigge forbi!

Anette Prehn (1975) er stifter af Centre for Brain-Based Leadership and Learning. Hun har været iværksætter siden 2005 og er forskningsformidler, sociolog af uddannelse og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler samt disses betydning for læring, ledelse, vaneændring, mental sundhed og socialt samspil.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved dét her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet HJERNESMART-trilogien: Hjernesmart LedelseHjernesmarte Børn, og Hjernesmart Pædagogik. Desuden har hun skrevet "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" - der udvikler læserens kognitive fleksibilitet.

Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn taler for organisationer i forandring og ansatte, der oplever lovlig meget negativ stress og fremtidståge. Ikke mindst underviser hun i, hvordan mennesker får hjernen som medspiller i bevægelsen fra gamle vaner til nytænkende resultatskabelse.

Hun har udviklet den registrerede metode Framestorm, som systematisk og kreativt katapulterer kogntiv fleksibilitet, dvs. evnen til at betragte en situation fra mange forskellige, øjenåbnende vinkler.

 

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

Samtykke

You have Successfully Subscribed!