Danmarks sejeste søvnplanche: Konkurrence for alle udskolings- og mellemtrinsklasser

Børn og unge, Events, Læring

?? HVAD SKER DER I VORES HJERNER, NÅR VI SOVER? ??

Hvad sker der egentlig i hjernen, når vi sover, hvor mange timer har vi brug for at sove hver nat, og hvilke aftenvaner kan fremme den gode søvn?

Det er blot nogle af de spørgsmål, der stilles, når Anette Prehn og Dafolo Forlag udfordrer alle landets klasser i udskolingen og på mellemtrinnet til at arbejde med søvn og deltage i konkurrencen om at lave DANMARKS SEJESTE SØVNPLANCHE ☀

Det sker i anledning af den internationale søvndag den 16. marts, hvor vi finder vinderen af den mest informative og kreative søvnplanche!

Anette Prehns minibog Sov dig til en bedre hjerne rummer meget af det, der er vigtigt at vide om søvn, når man går i skole. Men I vælger fuldstændigt frit, om I vil bruge dette materiale eller/og andre i jeres søvn-tema.

Så dyk ned i søvnens fascinerende verden; læs, lær, reflekter, samarbejd og tænk kreativt!

I er velkomne til at lave eksperimenter, føre logbog over jeres egen søvn eller noget helt tredje ?. Men husk, at det er jeres længerevarende læring, der er i fokus, og at planchen først og fremmest skal formidle viden og inspiration til omverdenen.

Skaberne af vinder-planchen modtager:
– 2 valgfrie klassesæt fra Anette Prehns Hjernevenner-serie (der kan vælges mellem 7 forskellige minibogs-titler af 30 stk. pr. klassesæt)
– 1 sæt af Anette Prehns fem Hjernesmarte plakater
– 1 kagemand til deling i hele klassen

I velkomne til at indsende fotos af flere forskellige plancher pr. klasse – for eksempel hvis I arbejder med søvntemaet i grupper.

For at deltage skal I indsende et billede af klassens/gruppens søvnplanche til kmr@dafolo.dk med oplysninger om klasse, skole, eventuelt gruppenavn/navne på gruppens medlemmer samt telefonnummer, e-mail og navn på kontaktlæreren. Alle plancher skal være modtaget inden fredag d. 9. marts kl. 12.

Foruden den endelige planche modtager vi gerne billeder af jeres proces, som kan og må inspirere andre. Husk at få forældretilladelse til brug af fotos med elever på ?.

Vinderne offentliggøres på Anette Prehns Facebookside samt på “Dafolo – Undervisning og læring” på Den Internationale Søvndag fredag den 16. marts.

Der må deles, likes og kommenteres i vildskab, så vi på tværs af landet og klassetrinnene kan få sat fokus på, at god og rigelig søvn er SÅ vigtig!

Anette Prehn (1975) er stifter af Centre for Brain-Based Leadership and Learning. Hun har været iværksætter siden 2005 og er forskningsformidler, sociolog af uddannelse og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler samt disses betydning for læring, ledelse, vaneændring, mental sundhed og socialt samspil.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved dét her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet HJERNESMART-trilogien: Hjernesmart LedelseHjernesmarte Børn, og Hjernesmart Pædagogik. Desuden har hun skrevet "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" - der udvikler læserens kognitive fleksibilitet.

Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn taler for organisationer i forandring og ansatte, der oplever lovlig meget negativ stress og fremtidståge. Ikke mindst underviser hun i, hvordan mennesker får hjernen som medspiller i bevægelsen fra gamle vaner til nytænkende resultatskabelse.

Hun har udviklet den registrerede metode Framestorm, som systematisk og kreativt katapulterer kogntiv fleksibilitet, dvs. evnen til at betragte en situation fra mange forskellige, øjenåbnende vinkler.

 

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

Samtykke

You have Successfully Subscribed!