Sammen med læge Imran Rashid figurerer jeg i dag i en artikel på Avisen.dk. Her siger jeg bl.a.:

“Det er de færreste, der bliver bedre forældre af dårlig samvittighed. Man må finde sin vej i det. I stedet for at reagere på den første impuls til at gå online, når du er sammen med dine børn, så tag en lille note, saml til bunke og klar det, når det passer ind i familiens øvrige program.”

Du finder artiklen her.

Jeg er selv en varm tilhænger af både online og offline – men også en stærk fortaler for at minimere det, jeg kalder for “optional line”, hvor en tændt mobil er normen, og man hele tiden fristes til at flygte ind i online-universet. I august 2017 blev jeg interviewet over fire sider i Ældre Sagens blad – atter om hvordan vi skaber hensigtsmæssige mobilnormer i familien.

Se evt. min blog www.hjernesmart.dk for flere artikler om optional line.

God dag og rammesætning 😉
Anette

PS: Se iøvrigt denne tankevækkende video fra World Economic Forum.

Anette Prehn (1975) er sociolog, facilitator, foredragsholder og forfatter til fem bøger om hjernens spilleregler. Hun opdagede for ca. 10 år siden, at hjernen følger bestemte spilleregler men at stort set ingen kender dem. Og at selv de mennesker, der vist nok har hørt om dem, ikke ved hvordan de skal bruges. Det er Anette Prehns ambition at lave fremragende, jordnær videnskabsformidling: i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: en række bestseller-bøger om hjernens logikker. Fra september 2017 og et halvt år frem er hun konstant bogaktuel: Hver måned udkommer en ny minibog på 24 sider, skrevet så man kan forstå og have glæde af den fra 10 år og opefter. Den første hedder Stierne i hjernen og anbefales blandt andre varmt af hjerneforsker Troels W. Kjær. Bogen handler om praktisk plasticitet, fremtidståge og hvordan vi styrker relevante stier i hverdagen.