Dårlig “mobil-samvittighed”?
Sammen med læge Imran Rashid figurerer jeg i dag i en artikel på Avisen.dk. Her siger jeg bl.a.:
“Det er de færreste, der bliver bedre forældre af dårlig samvittighed. Man må finde sin vej i det. I stedet for at reagere på den første impuls til at gå online, når du er sammen med dine børn, så tag en lille note, saml til bunke og klar det, når det passer ind i familiens øvrige program.”
Du finder artiklen her.
Jeg er selv en varm tilhænger af både online og offline – men også en stærk fortaler for at minimere det, jeg kalder for “optional line”, hvor en tændt mobil er normen, og man hele tiden fristes til at flygte ind i online-universet. I august 2017 blev jeg interviewet over fire sider i Ældre Sagens blad – atter om hvordan vi skaber hensigtsmæssige mobilnormer i familien.
Se evt. min blog www.hjernesmart.dk for flere artikler om optional line.
Du kan også læse flere kronikker om mobilfri skoler fra min hånd her.
God dag og rammesætning ?
Anette
PS: Se iøvrigt denne tankevækkende video fra World Economic Forum.
Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse.
Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”
Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes.
Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:
- Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
- Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
- Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
- Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
- Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
- Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
- Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer
Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring, Kristian Bisgaard og Erik Sommer. Det er blevet til mere end 80 gennem årene - og du kan finde dem på www.anetteprehn.dk