👁‍🗨Husker du Stresspanelets forslag om at lukke IT-platformen ForĂŚldreIntra/Aula? Hør her Anette Prehn fortĂŚlle, hvorfor forslaget er et skoleeksempel pĂĽ afledte effekter. Hun fortĂŚller ogsĂĽ, hvad børn og unges mentale sundhed stĂĽr til at miste, hvis vi lader vigtige kilder til deres livsmestring tørre ud. Og sĂĽ udfordrer hun idĂŠen om, at fĂŚllessang hver dag, naturoplevelser og lĂŚsning i trykte bøger er noget, der primĂŚrt hører fortiden til – en vĂĽd drøm for nostalgikere. Se eller gense her interviewet fra BogForum 2019, hvor Anette Prehn fortĂŚller om sin helt nye bog “Afledte effekter” i en engageret samtale med Politikens uddannelsesredaktør Jacob Fuglsang ☀️

 


Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar og Mod samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. KjĂŚr
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er ogsü en flittig skaber af sange til Danmark, primÌrt i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. Og lÌse mere om Anette Prehns mission her. 

Følg Anette Prehn pü Facebook | Følg Anette Prehn pü LinkedIn