Skrig blev til sang

af | Børn og unge

”Din bog har reddet vores familieliv!” sagde en mor til mig efter et af mine foredrag i denne uge. Jeg spærrede øjnene op: ”Wauw. Hvordan det?”

Hun fortalte, at hendes søn på 2 år og 10 måneder havde haft for vane at skrige i tide og i utide. Indtil forældrene læste min bog HJERNESMARTE BØRN, havde de sagt til ham: ”Hold nu op med at skrige! Vi vil ikke have, at du skriger. Stop så med at skrige!” Hvorefter sønnen bare skreg endnu mere. Da de havde forstået hjernens spilleregler – herunder at deres sætninger ene og alene mindede sønnen om at skrige samt at de missede muligheden for at minde ham hensigtsmæssige alternativer – vendte de sproget.

En dag, da sønnen skulle til at skrige igen, sagde moren: ”Jeg vil hellere have at du … synger.” Hvorefter sønnen havde kigget forundret på hende og var brudt ud i sang: ”Lille Peter Edderkop kravled’ op ad muren” – med smil, fingerbevægelser og det hele. Den oplevelse vendte skuden for den lille familie. I dag synger de rigtig meget sammen – og drengen nyder samværet. Og når et barn finder ud af, at forældrene læser ham på nye og nærværende måder, så overflødiggør skrigeadfærd ofte sig selv. Det er nemlig meget hyggeligere at synge.

Du kan læse mere om Hjernesmarte Børn – og se læsernes reaktioner på bogen – ved at klikke her.

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring, Kristian Bisgaard og Erik Sommer. Det er blevet til mere end 80 gennem årene - og du kan finde dem på www.anetteprehn.dk

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

Samtykke

You have Successfully Subscribed!