Jeg har modtaget en vidunderlig hilsen fra en mor, om hvad hendes teenagedatter og deres familiedynamik har vundet gennem kendskabet til amygdala, hjernens alarmklokke.

teenagers-articleI min bog “Hjernesmarte Børn” beskriver jeg, hvorfor jeg synes, at ALLE børn, unge og voksne fortjener at vide, at de har en sådan amygdala. Ligesom vi fra en tidlig alder ved, at vi har en storetå eller en albue, bør vi for mig at se også vide, AT vi har en amygdala i hjernen, HVORFOR den let kan løbe af sted med os, og HVORDAN vi kan berolige den igen (og dermed f.eks. dæmpe vrede eller frygt).

En mor beskriver her, hvordan amygdala-viden og amygdala-flasken konkret har hjulpet dem:

“Jeg har en mand, en søn på 16 og en datter på 13. De to børn har haft store sammenstød, hvor han lige får sagt noget lidt for friskt – og hun bliver så ramt, råber, smækker med døren og går væk fra ham.
Lige før sommerferien læste jeg om amygdala og delte denne viden med min datter. Vi gik i gang med at lave amygdala-flasken. Hun fandt glad glimmerlageret og frugtfarverne frem, og vi fik lavet flere af slagsen.
Herefter havde vi den skønneste sommerferie i 14 dage – uden sammenstød af nogen art. Indimellem blev min datter lidt stille, og jeg fornemmede, hun trak luft og så fortsatte med indre ro.
Hun fortalte mig senere, at hun havde besluttet sig for, at storebroren ikke skulle have lov til at bestemme, om hendes amygdala skulle vokse eller ej. Det ville hun selv.
Sådan! Tusind tak Anette, det var faktisk lige det helt konkrete værktøj, vi havde brug for. Selvfølgelig må hun gerne blive sur, det er bare så ydmygende at komme tilbage til lokalet efter at have været voldsom. Og det er langt mere opbyggende for hende nu at optrampe gode stier: gennem oplevelser, hvor hun får erfaring med at regulere sig selv følelsesmæssigt og styrker sin indre ro.”

Hvis du vil vide mere om bogen, kan du klikke her: www.bit.ly/1STWPBO