Hjernesmart hjemmeskole – begynder i uge 14 (op til påskeferien)

af | Bøger, Børn og unge

I den forgangne uge efterlyste jeg på Facebook synspunkter på, om der kunne være brug for en HJERNESMART HJEMMESKOLE lavet til de 9-14 årige. Jeg fortalte, at jeg overvejede at tage udgangspunkt i hver af minibøgerne fra serien Hjernevenner. Tanken er, at hjemmeeleverne læser dagens minibog, ser en video, jeg optager til dem og reflekterer skriftligt eller kreativt over dagens fokus ud fra nogle spørgsmål/opgaver.

Herefter væltede det ind med tilkendegivelser af ønsket om og behovet for HJERNESMART HJEMMESKOLE. Næste morgen traf jeg beslutning om at påbegynde hjemmeskolen og skrev:

“Tusind tak for jeres varme og overvældende modtagelse af idéen om Hjernesmart Hjemmeskole. Det er hermed en aftale! Jeg lægger jeres mange gode idéer til hævning over weekenden og kaster mig ud i det i den kommende uge (trods en vis fremtidståge ????).

Hjemmeskolen bliver selvfølgelig GRATIS. Da videoerne udspringer af Hjernevenner-seriens syv små minibøger, er det en fordel at have dem (men intet ‘must’).

Der bliver tale om håndholdte, korte videoer og relevante spørgsmål, som ‘eleverne’ kan reflektere over. Målgruppen er de 9-14-årige. De er velkomne til at skrive spørgsmål og kommentarer i tråden, som jeg vil besvare i det omfang, det overhovedet er muligt. De må også meget gerne dele lærerige erfaringer – enten i tråden eller i beskeder direkte til mig.

Voksne er velkomne til at kigge med og benytte hjemmeskolen som afsæt for gode samtaler, men videoer og spørgsmål laves, så børnene kan se og arbejde med dem selv.

Min tanke er at lægge videoerne ud om morgenen, ved 8-tiden. Bliver formatet her en succes – og af værdi for børnene – tænker jeg, at det fint kan fortsætte, også efter denne coronabølge, som en regelmæssigt tilbagevendende begivenhed. Men lige nu tager jeg … et skridt ad gangen på en ny sti ☀️

PS: Et spørgsmål i tråden gav anledning til en præcisering. Jeg vil dele videoerne på min YouTube-kanalwww.hjernesmart.dk og på min Facebook-side – så der skulle være adgang for alle. Jeres børn eller I er velkomne til at følge min YouTube-kanal. Desuden er det også velkomment, at I voksne ser det her på FB og deler det med jeres barn/børn (hvis I har tid og mulighed for det).”

Anette Prehn (1975) er stifter af Centre for Brain-Based Leadership and Learning. Hun har været iværksætter siden 2005 og er forskningsformidler, sociolog af uddannelse og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler samt disses betydning for læring, ledelse, vaneændring, mental sundhed og socialt samspil.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved dét her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet HJERNESMART-trilogien: Hjernesmart LedelseHjernesmarte Børn, og Hjernesmart Pædagogik. Desuden har hun skrevet "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" - der udvikler læserens kognitive fleksibilitet.

Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn taler for organisationer i forandring og ansatte, der oplever lovlig meget negativ stress og fremtidståge. Ikke mindst underviser hun i, hvordan mennesker får hjernen som medspiller i bevægelsen fra gamle vaner til nytænkende resultatskabelse.

Hun har udviklet den registrerede metode Framestorm, som systematisk og kreativt katapulterer kogntiv fleksibilitet, dvs. evnen til at betragte en situation fra mange forskellige, øjenåbnende vinkler.

 

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

Samtykke

You have Successfully Subscribed!