Her fortæller Lisa, hvordan hun har hjulpet sin 10-årige søn – der er under udredning for ADHD – med at tackle en (for ham) vildt utryg situation.

Lisa har læst min bestseller-bog Hjernesmarte Børn og ved, at vores associationer i enhver situation er afgørende for, om vi går til den med oprejst pande eller reagerer med at gå i baglås. Hun ved også, at fremtidståge – dvs. dét ikke at kunne se de næste skridt for sig – kan være den direkte vej til at aktivere hjernens trusselsrespons, amygdala.

Med Hjernesmarte Børn i baghovedet vælger Lisa derfor i stedet at lyse trygge og motiverende stier op, da hun fortæller sønnen, at de skal to overnatninger i sommerhus med 10-11 andre mennesker (en situation, der tidligere ville kunne få ham højt op i det røde felt).

Hør i videoen Lisa fortælle, hvilken effekt denne hjernesmarte tilgang havde. Hun tilbød nye grene til sønnens “associationstræ” – og det gjorde en verden til forskel!

 


Anette Prehn (1975) er sociolog, facilitator, foredragsholder og forfatter til 12 bøger og minibøger på syv sprog om hjernens spilleregler. Hun opdagede for ca. 12 år siden, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at almindelige mennesker har gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: at lave fremragende og jordnær videnskabsformidling; i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: en række bestseller-bøger om hjernens logikker; Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Senest har hun fået udgivet HJERNEVENNER-serien, skrevet så man kan forstå og bruge den fra 10 år og opefter. Den første hedder Stierne i hjernen og anbefales blandt andre varmt af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær. Den anden hedder Bliv ven med hjernens amygdala og anbefales bl.a. af professor i socialpsykologi, Per Schultz Jørgensen. Den tredje hedder Gør hjernen til en medspiller og anbefales bl.a. af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017, Louise Klinge. Den fjerde Sov dig til en bedre hjerne anbefales bl.a. af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard. Den femte Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen, mens den sjette Tag nye billeder med hjernen, anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens. Den syvende minibog Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer. Du kan læse om alle Hjernevenner-seriens minibøger samlet her. Du kan også læse mere om Anette Prehns mission her