Her fortæller Lisa, hvordan hun har hjulpet sin 10-årige søn – der er under udredning for ADHD – med at tackle en (for ham) vildt utryg situation.

Lisa har læst min bestseller-bog Hjernesmarte Børn og ved, at vores associationer i enhver situation er afgørende for, om vi går til den med oprejst pande eller reagerer med at gå i baglås. Hun ved også, at fremtidståge – dvs. dét ikke at kunne se de næste skridt for sig – kan være den direkte vej til at aktivere hjernens trusselsrespons, amygdala.

Med Hjernesmarte Børn i baghovedet vælger Lisa derfor i stedet at lyse trygge og motiverende stier op, da hun fortæller sønnen, at de skal to overnatninger i sommerhus med 10-11 andre mennesker (en situation, der tidligere ville kunne få ham højt op i det røde felt).

Hør i videoen Lisa fortælle, hvilken effekt denne hjernesmarte tilgang havde. Hun tilbød nye grene til sønnens “associationstræ” – og det gjorde en verden til forskel!

 

Anette Prehn (1975) er sociolog, facilitator, foredragsholder og forfatter til fem bøger om hjernens spilleregler. Hun opdagede for ca. 10 år siden, at hjernen følger bestemte spilleregler men at stort set ingen kender dem. Og at selv de mennesker, der vist nok har hørt om dem, ikke ved hvordan de skal bruges. Det er Anette Prehns ambition at lave fremragende, jordnær videnskabsformidling: i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: en række bestseller-bøger om hjernens logikker.