Her er adventsgaverne til din teenager: I dag udkommer “Empati”

af | Bøger, Børn og unge

Drømmer du om at give noget meningsfuldt og livsopbyggende til din teenager i adventskalenderen i år? Tillad mig at foreslå Menneskekender-serien; tre minibøger på 24 sider, der kan ligge i en baglomme.

Deres størrelse gør, at de bliver læst. Indholdet gør, at teenageren fastholder sin opmærksomhed igennem teksten. Og sproget gør, at teenageren føler sig set, forstået og hjulpet på vej i nogle af livets store udfordringer og dilemmaer: dér, hvor man indgår i en gruppe og let kan komme til at bøje efter for gruppepres, acceptere en tavshedskultur eller bare lade sig flyde med strømmen.

Jeg har drømt om at skrive bogserien her i 25 år. Jeg tror, at du og I vil kunne mærke hvorfor, når I har læst den. Kh. og glædelig julemåned, Anette ????

Du kan købe billet til Anette Prehns foredragsturné i foråret 2022. Temaet er “Gå imod strømmen med dit barn” og foredraget tager afsæt i Menneskekender-serien. Køb din billet her.

Se læsernes anbefalinger af Empati her.

Læs om Ansvar her (den første minibog i Menneskekenderserien)

Læs om Mod her (den anden minibog i Menneskekenderserien)

Anette Prehn (1975) er stifter af Centre for Brain-Based Leadership and Learning. Hun har været iværksætter siden 2005 og er forskningsformidler, sociolog af uddannelse og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler samt disses betydning for læring, ledelse, vaneændring, mental sundhed og socialt samspil.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved dét her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet HJERNESMART-trilogien: Hjernesmart LedelseHjernesmarte Børn, og Hjernesmart Pædagogik. Desuden har hun skrevet "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" - der udvikler læserens kognitive fleksibilitet.

Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn taler for organisationer i forandring og ansatte, der oplever lovlig meget negativ stress og fremtidståge. Ikke mindst underviser hun i, hvordan mennesker får hjernen som medspiller i bevægelsen fra gamle vaner til nytænkende resultatskabelse.

Hun har udviklet den registrerede metode Framestorm, som systematisk og kreativt katapulterer kognitiv fleksibilitet, dvs. evnen til at betragte en situation fra mange forskellige, øjenåbnende vinkler.

 

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

Samtykke

You have Successfully Subscribed!