Hjernesmart hjemmeskole giver selværdsboost

Børn og unge, Mental sundhed, Vaneændring

Nadia Serina Kaimer, som er mor til Max på 8 år, sendte mig denne dejlige tilbagemelding på Hjernesmart hjemmeskole: “Hej Anette. Tusind tak for din hjemmeskole. Jeg fik min søn til at lave dagens opgave fra lektion 3 … under store protester til at starte med. Han gik helt i baglås, da han skulle tage stilling til, hvad han var god til. Han mente ikke, han var god til noget som helst! Jeg ændrede spørgsmålet til “Hvad kan du finde ud af?” Og vupti, så blev der tegnet massevis af stier. Tjek lige hans smil, da jeg sagde: ‘Prøv lige at se, hvor sej en hjerne du har! Den har jo vildt mange stier!’ Så TAK for en opgave, der endte ud i et totalt selvværdsboost for min 8-årige dreng.”
 
Hjernesmart hjemmeskole består af fem gratis videoer, der stimulerer et nyt syn på læring gennem forskelligartede opgaver til børn mellem ca. 8 og 13 år. Hjemmeskolen ligger frit tilgængelig på nettet og kan bruges i familien eller i skolen. Bedste hilsner, Anette

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse.

Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar og Mod samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. Og læse mere om Anette Prehns mission her

FÅ ANETTE PREHNS NYHEDSBREV

* indicates required