Selvværd, pres og angst – hjernevenner hjælper!

af | Børn og unge, Mental sundhed

Til inspiration for arbejdet med børn og unge, som bøvler med selvværd, pres og angst, deler jeg her dette inspirerende vidnesbyrd fra Melissa Jacobsen fra Stubbekøbing skole:  

“Kære Anette. Du hjælper en masse unge mennesker gennem dine minibøger i Hjernevenner-serien. Jeg arbejder som AKT og SSP i Folkeskolen. Når jeg har samtaler med vores store elever, har de tit problematikker omkring selvværd, pres, angst osv.

En af de elever er en dreng på 15 år. Han er rigtig svær at føre en samtale med, men jeg har valgt at læse op fra din bog omkring søvn. Han har fået al for lidt søvn i al for lang tid, fordi han spiller hele natten. Efter at have læst din minibog ‘Sov dig til en bedre hjerne’, har vi den – og de billeder, du giver – som noget fælles. Når jeg nu møder ham i skolegården, smiler han til mig og siger f.eks. at “opvasken er kun lidt beskidt i dag” – eller “det er helt sort idag, jeg skal nok få det rent til i morgen!”

En af pigerne bruger minibogen ‘Stierne i hjernen’ til at udvikle sig fagligt. Hun har hidtil været mest tilbøjelig til at gå på de sikre og velkendte stier, men hun forstår nu, at hvis hun stille og roligt går på de nye stier mange gange, så bliver det henad vejen lige så let at gå på dem som på de “gamle”. Dine minibøger – og fantastisk visuelle metaforer – har givet mig et helt andet sprog og nye muligheder for at hjælpe unge mennesker. Tusind tak for det!”

Tusind tak for dine inspirerende ord, Melissa. Hils de unge! Anette

Du kan læse mere om minibøgerne i Hjernevenner-serien her.

Hvis du har eller arbejder med teenagere, kunne I måske også have glæde af Menneskekender-serien, som du kan læse om her. Den deler socialpsykologiens helt store aha-oplevelser i et jordnært og brugbart sprog.

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring, Kristian Bisgaard og Erik Sommer. Det er blevet til mere end 80 gennem årene - og du kan finde dem på www.anetteprehn.dk

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

Samtykke

You have Successfully Subscribed!