Hvad læserne siger om “Hjernesmarte børn”

af | Bøger, Børn og unge

Blogindlæg med varme anbefalinger af Hjernesmarte børn:

Mor til fire med hjernekræft og hjerneskade får hjælp til en bedre hverdag.

Sprogprofessionel og mor til to: “En af de bedste bøger, jeg har læst (og jeg har læst mange).”

Brug af Hjernesmarte børn i sundhedsplejen: “Kan ikke få armene ned”

Far til to: “Guldkorn omkring børneopdragelse”

Gymnasielærer: “Hjernesmarte børn er den bedste bog om børn, opdragelse og forståelse af børn”

Mor: “Vi er vilde med den”

Mor og pædagog: “Eufori!”

Pædagog og mor om den norske udgave: “Fantastisk læsekulinarisk oplevelse”

Fædres feedback på Hjernesmarte børn

Yderligere anbefalinger af Hjernesmarte børn:

Pia Anita Hansen, institutionsleder, Børneinstitution Rising: “Hjernesmarte Børn er en fantastisk bog, der gør STOR lykke ude i børnehusene. Både ledere, medarbejdere og flere forældre har ytret begejstring over indholdet og måden den er skrevet på. Alle er blevet enormt inspireret af den, og vi har anbefalet den til vores tværfaglige samarbejdspartnere og andre institutioner.”

Jordemoder Anne Mette Tonning: “Her fandt jeg et guldæg! Meget inspirerende og let omsættelig viden om hjernens spilleregler. Dette ‘nye sprog’ er blevet en vigtig del af vores hverdag derhjemme. En fremragende og meget brugbar bog. Denne viden kan anvendes bredt.”

Svend Brinkmann, professor, Aalborg Universitet: “En udmærket opdragelsesbog.”

Berit Brun Bøgh, kiropraktor, Vejen: “Jeg har hygget mig med ”Hjernesmarte Børn” og ”Hjernesmart Pædagogik” under coronahjemsendelsen (og købt flere til sommerferien). Det er en forunderlig færdighed at kunne formidle svært tilgængelig viden i mundrette bidder uden at tale ”ned” til det publikum, der ingen forudsætninger har – og samtidig kunne fænge de, der ved noget (og ofte så meget, at de er dybt forvirrede), samt vise hvordan det kan bruges i praksis! Anette Prehn skriver gudeskønt, og jeg er den glade nørd, der (næsten) ville give min højre arm for at have den færdighed!”

Olu Robbin-Coker, Organisational Psychologist (MA): “I recently finished reading one of the best books I have ever read on parenting skills. It’s the third book I have read by Anette Prehn who is a genius at communicating applied neuroscience to anyone from CEO’s to 5 year old kindergarten kids. I wanted to recommend the book to everyone, however it’s in Danish, so that rules out pretty much everyone except the 5 million or so people in the world that speak Danish. It therefore delighted me greatly to see that Anette is not only working on getting the book translated into English but also developing an online course to go with it.”

Line Neuber, viceskoleleder, Sct. Jacobi Skole: “Jeg har haft fornøjelsen af at læse “Hjernesmarte børn” i sommerferien. Det har været en øjenåbner og meget lærerig bog, som jeg ikke kun læste, men også afprøvede i praksis. I ferien var der tid og ro til at læse og afprøve nogle af teorierne. Jeg lærte familien om amygdala og pandelapperne, og vi kiggede på amygdala-termometeret og “ballonen”. Det var utrolig, hvor hurtigt begge mine drenge på henholdsvis 5 og 8 år lærte at bruge amygdala-termometeret. Vi talte meget om, hvornår amygdala var grøn, gul eller rød. “Amygdala” er blevet en naturlig del af vores hverdag, og vi får italesat og blevet mere bevidste om alarmklokken, amygdala! Alt i alt, vil jeg takke for en meget inspirerende og lærerig bog. Det er en bog, som kan bruges i mange sammenhænge – ikke kun med børn, men også omkring ens private og professionelle selv.”

Henrik Fridorf, rektor, Bondi skole, Asker kommune, Norge: “Anette Prehn har skrevet en bok som er et ‘must’ å lese for oss som jobber med barn i alle aldre. I boken ‘Hjernesmarte barn’ får vi en forklaring på mange av de handlingsmønstre vi alle har. Anette bruker mange eksempler og gjør stoffet både underholdende og lærerikt. I min jobb som rektor bruker jeg ofte boken i møter med foreldre og barn. Jeg opplever at mange blir trygge på at det ikke ‘er noe i veien’ med dem/deres barn, og at det finnes både gode forklaringer og løsninger. Som rektor på en skole har jeg blitt tryggere i de valg jeg har tatt ift måten vi jobber med det psykososiale miljøet blant barn og ansatte. Jeg opplever at boken har styrket meg som leder og menneske. Jeg vil varmt anbefale boken både til ledere, lærere og foreldre.”

Kristin Breck, pædagog, Bergen: “Jeg har lest ’Hjernesmarte Barn’, og den gav meg en fantastisk lesekulinarisk opplevelse. Vil anbefale den til alle kollegaer i barnehager rundtom … tusen takk for dine tanker og refleksjoner i boken.”

Jeannie Foli Normand, pædagogmedhjælper, Kastrup: ”Jeg har slugt bogen Hjernesmarte Børn. Den er fantastisk, og jeg kan let relatere til flere af eksemplerne. Bogen har givet mig ideer til nye måder at bruge mit sprog på, både overfor mine egne 10-13-årige børn og i den vuggestue, hvor jeg arbejder. Jeg har mindst 12-14 A4-ark med noter, øver mig skridt for skridt og har i øvrigt opfordret mine kolleger til også at læse den. Rom blev selvfølgelig ikke bygget på en dag, så det kræver noget tilvænning for mig, men jeg kan mærke, at jeg når at få rettet op – fra hjerneklodset til hjernesmart – hurtigere og hurtigere. Mit morsdagsgaveønske i år er Hjernesmart Pædagogik. 1000 tak!”

Nr. 2 på bestsellerlisten efter 3 år

Når der går sport i de venlige hænder

51 ud af 51 anmeldelser på Saxo.com giver Hjernesmarte børn 5 stjerner ud af 5:

“Hjernesmarte børn” bruges også med succes i erhvervslivet, f.eks. som beskrevet her i en afdeling af Danske Bank: Danske Bank bliver hjernesmart

Fra Mofibo-anmeldelser:

Lulu Nicolaisen (26. april 2020, fem stjerner): ”Genial. Jeg ville godt kunne unde alle mennesker at læse denne bog.” (fem stjerner)

Lise Andersen (4. april 2020, fem stjerner): ”Meget inspirerende bog, hvor videnskabelige opdagelser bliver gjort forståelige og praktisk anvendelige. Jeg er så glad for at stifte bekendtskab med både bogen og bogens forfatter.”

Lars Fjord (20. december 2019, fire stjerner): ”Meget ”lytte-nem” og forståelig. Og skønt at mærke smil og stærkt engagement ii oplæsningen. Et stærkt ex på, at det nogle gange er bedst, at forfatter selv indtaler. Og som andre også har bemærket er det virkelig nogle learnings, som kan bruges igennem hele livet og ikke kun i børnehøjde.”

Else Dahl (20. februar 2020, fem stjerner): ”En meget inspirerende bog med pointer, der er lige til at bruge i hjemmet og i rådgivende arbejde.”

Andre udtalelser fra forældre, der har læst Hjernesmarte Børn:

 • “Hjernesmarte Børn reddede vores familieliv!”
 • “Jeg blev hurtigt klogere på mig selv, mine handlemønster og hvordan jeg med små ændringer i min adfærd kan løse og undgå mange af de åndssvage situationer, jeg tit og ofte ender i som far, når hverdagen først tromler afsted.”
 • “Jeg har ’slugt’ bogen. Den er utrolig vedrørende og brugbar ift. mit eget liv som mor til tre børn.”
 • “Det er sjældent at finde en formidler af komplekst stof, som gør det så spiseligt og anvendeligt for enhver.”
 • “Hjernesmarte Børn har givet vores pressede familie mere ro.”
 • “Livet bliver aldrig helt det samme igen, når man har læst den bog. Ens bevidsthedsniveau ændres til et højere stadie.”
 • “Fuld af praktiske greb, man får lyst til at prøve af.”
 • “Kan anbefales til alle, som er tæt på børn.”
 • “Bogen er næsten blevet ‘en del af familien’.”
 • “Supergod bog, jeg som mand kan forholde mig til. Jeg læser stort set aldrig, men åd Hjernesmarte Børn på 6-7 timer!”

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

 • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
 • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
 • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
 • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
 • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
 • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
 • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring, Kristian Bisgaard og Erik Sommer. Det er blevet til mere end 80 gennem årene - og du kan finde dem på www.anetteprehn.dk

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

You have Successfully Subscribed!