HJERNEVENNER-PULJEN består af en årlig uddeling af 100 sæt af Hjernevenner-serien til socialt udsatte familier i Danmark, på Færøerne og i Grønland. Puljen er etableret af Anette Prehn, direktør for Centre for Brain-Based Leadership and Learning.

Organisationer og afdelinger, der arbejder tillidsbaseret med udsatte familier, kan søge om op til 20 Hjernevenner-sæt pr. år. Hvert sæt består af 7 minibøger. Læs mere om minibøgerne her.

Sættene skal være en gave, der gives direkte og uden forpligtelser til familier med børn mellem 0 og 18 år, som ønsker at forbedre deres sociale samspil med hinanden. Såvel private som offentlige organisationer/afdelinger kan søge puljen.

Mandag den 22. oktober blev det afgjort, at modtagerne af Hjernevenner-serien i 2018 bliver:

 • Alkjærskolen i Ringkøbing – til hjælp for familier, der er kulturelt udfordret og behøver hjælp til børnenes læring (5 sæt)
 • Børne- og Ungdomspsykiatrisk afdeling i Glostrup – til skolebørn og akutskadestuen (5 sæt)
 • Børnehuset Viborgvej i Randers – til socioøkonomisk trængte familier (10 sæt)
 • Børnehuset Spiren i Frederikshavn – til socialt udsatte familier med børn (5 sæt)
 • Børnehuset Sæbygårdvej i Sæby – til socialt udsatte familier som søger råd og vejledning (10 sæt)
 • Center for børn, unge og familie i Svendborg – til udsatte familier med børn (10 sæt)
 • Center for læring i Lemvig – til socialt udsatte familier (10 sæt)
 • Helsingør skole i Helsingør – til amygdalahold for teenagere med dysleksi (10 sæt)
 • Herstedøster skole i Albertslund – til familier udfordret af socio-emotionelle vanskeligheder og ADHD (10 sæt)
 • Hyllehøjskolen i Middelfart – til socialt udsatte børn og unge, der er fattige på litteratur i hjemmet (5 sæt)
 • Mødrehjælpens tilbud “Ud af Voldens Skygge” i København – til kvinder og børn, der har levet med vold i familien og behøver hjælp til at komme godt videre i livet (10 sæt)
 • Vuggestuen 65 i Højbjerg – til socialt udsatte familier, der er udfordrede på egen formåen (10 sæt)

Hvis I er interesserede i at søge Hjernevenner-puljen i 2019, så læs mere her og ansøg gerne allerede nu.


Anette Prehn (1975) er iværksætter, videnskabsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler, og disses betydning for socialt samspil, læring og ledelse. Hun opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at almindelige mennesker har gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: at lave fremragende og jordnær videnskabsformidling; i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin bog FLIP – hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede samt i HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte BørnHjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Senest har hun fået udgivet HJERNEVENNER-serien, skrevet så man kan forstå og bruge den fra 10 år og opefter. Den første minibog hedder Stierne i hjernen og anbefales varmt af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær. Den anden hedder Bliv ven med hjernens amygdala og anbefales af professor i socialpsykologi, Per Schultz Jørgensen. Den tredje hedder Gør hjernen til en medspiller og anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017, Louise Klinge. Den fjerde Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard. Den femte Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen, mens den sjette Tag nye billeder med hjernen, anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens. Den syvende minibog Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer.Du kan købe Hjernevenner-seriens minibøger samlet her. Du kan også læse mere om Anette Prehns mission her.

Følg Anette Prehn på Facebook | Følg Anette Prehn på LinkedIn