“Tak for fabelagtig læring!”

Børn og unge, Læring, Vaneændring

Lena Adalberth fra Rødovre, der er mor til to børn på 2 og 4 år og selv beskæftiger sig professionelt med børns sproglige udvikling, mentale dannelse og kommunikation, har skrevet denne anbefaling af bogen og lydbogen “Hjernesmarte børn”: 

“‘Hjernesmarte børn’ af Anette Prehn er en af de bedste bøger, jeg har læst (og jeg har læst mange). Bogen er utrolig smart formidlet, da neurovidenskaben på den måde bliver konkret, håndgribelig og relaterbar. Den er fuld af levende eksempler, der har sat sig i min hukommelse, fordi de er så identificerbare. For eksempel hjernens viskelæder, hjernens lommelygte, den ironiske boomerang og stierne i hjernen men også det første eksempel i bogen med barnet, der spiser hotdog med den beskidte hånd. Det kommer jævnligt op på min lystavle i hjernen, når jeg selv får formuleret mig hjerneklodset.

Jeg har både læst og lyttet til bogen. Det fantastiske ved den fysiske bog er overskueligheden og citaterne, der understreger pointer løbende gennem bogen. Det vidunderlige ved at lytte til bogen er, at det er Anette Prehns egen stemme, som på en meget behagelig måde fører mig ind i al den nyttige viden. Især sektionen om omfortolkning kan jeg nemt genkalde mig, når jeg husker Anettes stemme. Det var næsten som om, det havde en terapeutisk virkning på mig, da jeg lyttede.

‘Hjernesmarte børn’ er en kærlig påmindelse om, hvordan jeg ønsker at være i relation til børn. Jeg glæder mig til mange flere bøger fra Anette Prehns pen – er blevet stor fan. Tak for fabelagtig læring!”

Værsågod! Og tusind tak for dine gavmilde ord, Lena! 

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring, Kristian Bisgaard og Erik Sommer. Det er blevet til mere end 80 gennem årene - og du kan finde dem på www.anetteprehn.dk

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

Samtykke

You have Successfully Subscribed!