“Tak for fabelagtig læring!”

Børn og unge, Læring, Vaneændring

Lena Adalberth fra Rødovre, der er mor til to børn på 2 og 4 år og selv beskæftiger sig professionelt med børns sproglige udvikling, mentale dannelse og kommunikation, har skrevet denne anbefaling af bogen og lydbogen “Hjernesmarte børn”: 

“‘Hjernesmarte børn’ af Anette Prehn er en af de bedste bøger, jeg har læst (og jeg har læst mange). Bogen er utrolig smart formidlet, da neurovidenskaben på den måde bliver konkret, håndgribelig og relaterbar. Den er fuld af levende eksempler, der har sat sig i min hukommelse, fordi de er så identificerbare. For eksempel hjernens viskelæder, hjernens lommelygte, den ironiske boomerang og stierne i hjernen men også det første eksempel i bogen med barnet, der spiser hotdog med den beskidte hånd. Det kommer jævnligt op på min lystavle i hjernen, når jeg selv får formuleret mig hjerneklodset.

Jeg har både læst og lyttet til bogen. Det fantastiske ved den fysiske bog er overskueligheden og citaterne, der understreger pointer løbende gennem bogen. Det vidunderlige ved at lytte til bogen er, at det er Anette Prehns egen stemme, som på en meget behagelig måde fører mig ind i al den nyttige viden. Især sektionen om omfortolkning kan jeg nemt genkalde mig, når jeg husker Anettes stemme. Det var næsten som om, det havde en terapeutisk virkning på mig, da jeg lyttede.

‘Hjernesmarte børn’ er en kærlig påmindelse om, hvordan jeg ønsker at være i relation til børn. Jeg glæder mig til mange flere bøger fra Anette Prehns pen – er blevet stor fan. Tak for fabelagtig læring!”

Værsågod! Og tusind tak for dine gavmilde ord, Lena! 

Anette Prehn (1975) er stifter af Centre for Brain-Based Leadership and Learning. Hun har været iværksætter siden 2005 og er forskningsformidler, sociolog af uddannelse og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler samt disses betydning for læring, ledelse, vaneændring, mental sundhed og socialt samspil.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved dét her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet HJERNESMART-trilogien: Hjernesmart LedelseHjernesmarte Børn, og Hjernesmart Pædagogik. Desuden har hun skrevet "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" - der udvikler læserens kognitive fleksibilitet.

Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn taler for organisationer i forandring og ansatte, der oplever lovlig meget negativ stress og fremtidståge. Ikke mindst underviser hun i, hvordan mennesker får hjernen som medspiller i bevægelsen fra gamle vaner til nytænkende resultatskabelse.

Hun har udviklet den registrerede metode Framestorm, som systematisk og kreativt katapulterer kogntiv fleksibilitet, dvs. evnen til at betragte en situation fra mange forskellige, øjenåbnende vinkler.

 

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

Samtykke

You have Successfully Subscribed!