☀️ “Når mini er mægtig” – dejlig anmeldelse ☀️

af | Bøger, Børn og unge

Det varmer at læse Kent Poulsens anmeldelse af Hjernevenner-serien i ”Børn & Bøger”. Han kalder minibøgerne en ”nyskabelse af små fine fagbøger om hjernens imponerende, formbare og fantastiske indretninger” og formidlingen i børnehøjde ”imponerende”.
 
Kent Poulsen skriver videre: ”En samlet konklusion er ikke svær, for her er tale om syv meget vigtige minibøger, i et flot gennemtænkt og koncept, om et kompliceret stof – hjernen – men formidlet og fortalt i et imponerende enkelt og forståeligt sprog. Anette Prehn mestrer at gøre disse ”hjernetemaer” særdeles interessante med en stribe fine eksempler fra praksis – eller til brug i praksis, i undervisningen eller samtalen. Det her er, når mini er mægtig – og så er de lærerige for børn som voksne. Store anbefalinger til brug overalt!”
 
Jubiiii! Og tak for de anerkendende ord. Må Hjernevenner-bøgerne fortsætte med at gøre gavn i hele Danmark. De kan købes både som sæt af syv forskellige minibøger – eller som klassesæt af én specifik titel, f.eks. “Sov dig til en bedre hjerne” eller “Stierne i hjernen”. De henvender sig særligt til de 10 til 18-årige men bruges også i indskolingen flere steder. God læse- og læringslyst! ☀️

Anette Prehn (1975) er stifter af Centre for Brain-Based Leadership and Learning. Hun har været iværksætter siden 2005 og er forskningsformidler, sociolog af uddannelse og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler samt disses betydning for læring, ledelse, vaneændring, mental sundhed og socialt samspil.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved dét her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet HJERNESMART-trilogien: Hjernesmart LedelseHjernesmarte Børn, og Hjernesmart Pædagogik. Desuden har hun skrevet "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" - der udvikler læserens kognitive fleksibilitet.

Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn taler for organisationer i forandring og ansatte, der oplever lovlig meget negativ stress og fremtidståge. Ikke mindst underviser hun i, hvordan mennesker får hjernen som medspiller i bevægelsen fra gamle vaner til nytænkende resultatskabelse.

Hun har udviklet den registrerede metode Framestorm, som systematisk og kreativt katapulterer kogntiv fleksibilitet, dvs. evnen til at betragte en situation fra mange forskellige, øjenåbnende vinkler.

 

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

Samtykke

You have Successfully Subscribed!