Fædres feedback på hjernens logikker

af | Børn og unge

Hjernen følger bestemte spilleregler, men de er stadig ukendt land for mange. Det har jeg gjort mit til at gøre noget ved med bogen Hjernesmarte Børn, skrevet til forældre til 0-18 årige. Siden udgivelsen har jeg fået spontan og opmuntrende feedback fra hele landet – ikke mindst fra fædrene.

Her fra Morten V, som er far til to: “Som både første- og andengangsforælder giver Hjernesmarte Børn nogle forrygende aha-oplevelser. Til trods for den tunge videnskab, der ligger bag, så præsenteres værktøjerne håndgribeligt og i et let implementerbart format. Dette er bogens styrke: at den virker, for det gør den! Jeg har ikke benyttet mig af anden litteratur, baby-fora eller andre midler til at sætte mig ind i, hvordan man er forælder, da jeg var (og stadigvæk er) overbevist om, at meget kommer ad den sunde fornufts rute. Jeg vil dog anbefale, at alle vordende forældre får en udgave af Hjernesmarte Børn som en del af deres fødselsforberedelse.”

Og her er feedbacken fra Allan K, som er far til tre: “Har haft fornøjelsen af at læse Hjernesmarte Børn – og den virker! Det er super, at man i første omgang læser om børneopdragelse i børnehøjde for så hurtigt at forstå, at det handler om ens egen tilgang til livet. Fascinerende skrevet. Den går rent ind. Mine varmeste anbefalinger!”
Kender du én, der gerne vil være en lidt mere hjernesmart forælder? Bogen findes her: https://www.saxo.com/dk/hjernesmarte-boern_anette-prehn_indbundet_9788771592474

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring, Kristian Bisgaard og Erik Sommer. Det er blevet til mere end 80 gennem årene - og du kan finde dem på www.anetteprehn.dk

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

Samtykke

You have Successfully Subscribed!