faedres-feedback-paa-hjernens-logikker

Hjernen følger bestemte spilleregler, men de er stadig ukendt land for mange. Det har jeg gjort mit til at gøre noget ved med bogen Hjernesmarte Børn, skrevet til forældre til 0-18 årige. Siden udgivelsen har jeg fået spontan og opmuntrende feedback fra hele landet – ikke mindst fra fædrene.

Her fra Morten V, som er far til to: “Som både første- og andengangsforælder giver Hjernesmarte Børn nogle forrygende aha-oplevelser. Til trods for den tunge videnskab, der ligger bag, så præsenteres værktøjerne håndgribeligt og i et let implementerbart format. Dette er bogens styrke: at den virker, for det gør den! Jeg har ikke benyttet mig af anden litteratur, baby-fora eller andre midler til at sætte mig ind i, hvordan man er forælder, da jeg var (og stadigvæk er) overbevist om, at meget kommer ad den sunde fornufts rute. Jeg vil dog anbefale, at alle vordende forældre får en udgave af Hjernesmarte Børn som en del af deres fødselsforberedelse.”

Og her er feedbacken fra Allan K, som er far til tre: “Har haft fornøjelsen af at læse Hjernesmarte Børn – og den virker! Det er super, at man i første omgang læser om børneopdragelse i børnehøjde for så hurtigt at forstå, at det handler om ens egen tilgang til livet. Fascinerende skrevet. Den går rent ind. Mine varmeste anbefalinger!”
Kender du én, der gerne vil være en lidt mere hjernesmart forælder? Bogen findes her: https://www.saxo.com/dk/hjernesmarte-boern_anette-prehn_indbundet_9788771592474


Anette Prehn (1975) er iværksætter, videnskabsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler, og disses betydning for socialt samspil, læring og ledelse. Hun opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at almindelige mennesker har gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: at lave fremragende og jordnær videnskabsformidling; i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: Hjernesmarte BørnHjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Senest har hun fået udgivet HJERNEVENNER-serien, skrevet så man kan forstå og bruge den fra 10 år og opefter. Den første minibog hedder Stierne i hjernen og anbefales varmt af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær. Den anden hedder Bliv ven med hjernens amygdala og anbefales af professor i socialpsykologi, Per Schultz Jørgensen. Den tredje hedder Gør hjernen til en medspiller og anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017, Louise Klinge. Den fjerde Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard. Den femte Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen, mens den sjette Tag nye billeder med hjernen, anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens. Den syvende minibog Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer.Du kan købe Hjernevenner-seriens minibøger samlet her. Du kan også læse mere om Anette Prehns mission her.