Så er søvnbogen udkommet – og anbefales af to søvneksperter

af | Børn og unge, Vaneændring

Det er med stor glæde, at jeg kan fortælle, at minibogen om søvn nu er udkommet, og tilmed konstateret, at hele to søvneksperter anbefaler bogen (opdateret i 2019):

Maiken Nedergaard, professor, hjerneforsker og leder af forskergruppen, der gjorde den banebrydende opdagelse af, at søvn fungerer som hjernens opvaskemaskine, anbefaler bogen varmt med disse ord: “Anette Prehn har med ‘Sov dig til en bedre hjerne’ begået en super bog om søvn, der er både fornøjelig, spændende og let at lœse. De videnskabelige oplysninger er korrekte helt ned i detaljerede mekanismer. Bogen giver børn, unge og voksne indsigt i, hvor vigtigt det er at få god og nok søvn – og hvordan man konkret kan skabe sunde søvnvaner i sin hverdag. Bogen kan varmt anbefales!”

Søren Berg, associeret professor, søvnmedicinsk specialist, ScanSleep, skriver om minibogen: ”God og tilstrækkelig søvn er grundlæggende vigtigt. Ikke mindst hos børn og unge. Anette Prehn har skrevet en let tilgængelig og informativ lille bog om søvn og gode søvnvaner, som vil kunne bidrage til, at børn og unge mennesker bliver opmærksomme på, hvor vigtig søvnen er for deres fysiske og psykiske udvikling.”

Pressemeddelelse – Sov dig til en bedre hjerne

Og så er der børneanmeldelserne – ikke mindst:

Karl Soneff, 12 år, fra København skriver: ”Super spændende bog skrevet med humor! Den når børn meget bedre end normale faktabøger. Man bliver på en måde involveret i bogen. Det bedste ved bogen er, at nu har jeg en god undskyldning for at sove længe!”

Du kan købe søvnbogen her.

Martine Kudsk Olsen, 13 år, fra Risskov skriver: “Normalt kan jeg ikke så godt lide faktabøger, fordi jeg synes det bliver for tungt og svært at komme igennem. Men ‘Sov dig til en bedre hjerne’ er en meget anderledes faktabog. Den bliver hverken for tung eller for børnebogsagtig. Jeg synes, det er godt, at bogen nogle gange bruger svære ord. Det viser tillid til læseren; at de kan forstå det. Selve indholdet synes jeg er fascinerende, og fakta er pakket ind i teksten på en enkel måde. Jeg har aldrig før vidst, at søvn er ligesom en opvaskemaskine for hjernen. Det gør det nemmere at forstå, hvorfor vi skal sørge for at få sovet nok. Jeg tror også, at det er et rigtig vigtigt emne at tage op, fordi så mange får sovet for lidt.”

Sofie Antvorskov, 13 år, fra Fredensborg skriver: ”’Sov dig til en bedre hjerne’ er en lille, sjov og letlæst bog, der indeholder masser af gode tips til, hvad man kan gøre, hvis man ikke kan falde i søvn eller sover dårligt. Man lærer så meget af at læse den! Jeg læste bogen efter en nat, hvor jeg næsten ikke havde fået sovet. Bogen gjorde mig meget mere opmærksom på, hvorfor det er så vigtigt, at jeg får min søvn, og hvad jeg kan gøre for at få den. Jeg lærte fx, at det er vigtigt at gå ned i gear, før jeg lægger mig til at sove, så hjernen bedre kan gå fra beta- til deltafasen. Bogen er fyldt med gode eksempler, der får pointerne til at hænge fast.”

Inger, der er lærer, giver her et dejligt vidnesbyrd om søvnbogens rolle i skole-hjem-samarbejdet:”Jeg arbejder på en specialskole for børn med socio- og emotionelle vanskeligheder, hvor ikke alle forældre er lige ressourcestærke. Vi (lærere, pædagoger og kommunen) bliver tit i udgangspunktet mødt med modstand. Jeg brugte inden sommerferien minibogen “Sov dig til en bedre hjerne” sammen med nogle forældre. Deres dreng, Asger på 10 år, kunne ikke falde i søvn om aftenen, og det havde ofte indvirkning på hans humør og overskud den næste dag. Forældrene og jeg blev fælles om bogen, og dens indhold var engagerende og brugbart for både dem og Asger. Bogen tilbød et håndgribeligt alternativ til “mine gode råd” – og “deres frustration”! Forældrene virkede lettede over at kunne læse bogen sammen med deres søn som “et fælles tredje”. Dermed var det heller ikke dem, der skulle lære Asger noget, men bogen der var klogere end dem alle tre. Tusind tak for Hjernevenner-serien. Minibøgerne er nemme at læse og forstå – for både børn og voksne!”

Atter engang er det illustrator Marie Priems skønne streg, der fylder bogens sider. Du er bare sej, Marie! TAK! Også tak til min dygtige, fleksible og altid venlige redaktør, Mette Elbeck. TAK at du respekterer min tårnhøje ambition om at sende premium kvalitetsbøger ud i verden – med de runder det kræver. Og for tålmodighed og begavet samspil i bogskabelsens mange, forskelligartede faser.

Du kan købe søvnbogen her.

Anette Prehn (1975) er stifter af Centre for Brain-Based Leadership and Learning. Hun har været iværksætter siden 2005 og er forskningsformidler, sociolog af uddannelse og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler samt disses betydning for læring, ledelse, vaneændring, mental sundhed og socialt samspil.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved dét her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet HJERNESMART-trilogien: Hjernesmart LedelseHjernesmarte Børn, og Hjernesmart Pædagogik. Desuden har hun skrevet "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" - der udvikler læserens kognitive fleksibilitet.

Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn taler for organisationer i forandring og ansatte, der oplever lovlig meget negativ stress og fremtidståge. Ikke mindst underviser hun i, hvordan mennesker får hjernen som medspiller i bevægelsen fra gamle vaner til nytænkende resultatskabelse.

Hun har udviklet den registrerede metode Framestorm, som systematisk og kreativt katapulterer kogntiv fleksibilitet, dvs. evnen til at betragte en situation fra mange forskellige, øjenåbnende vinkler.

 

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

Samtykke

You have Successfully Subscribed!