Dette efterår står på mange måder i reframingens tegn. Dels omfortolker jeg selv på en række nøgleområder af livet. Dels efterspørger kunder i høj grad at få reframing ind under huden, så det kan styrke dem i at begå sig indenfor konstant omskiftelige rammer og med opgaver, der hyppigt ændrer karakter.

Indsigt i reframing = ugens bedste timer

I den forløbne uge havde jeg fornøjelsen af at bidrage med en workshop om reframing hos Danske Bank i én af de afdelinger, der i den grad oplever (og skal kunne få kolleger i banken med på) forandringer. “100% inspirerende og brugbart. Min uges to bedste timer”, skrev en deltager på LinkedIn bagefter.


På fredag flyver jeg til Bali og senere Yogyakarta i Indonesien for at være keynote speaker på Bank of Indonesia Instituttets lederkonference. Jeg taler over temaet “How to Nurture Cognitive Flexibility in a VUCA Environment” og glæder mig helt vildt! VUCA står i øvrigt for “Volatility, Uncertainty, Complexity and Ambiguity” og refererer til omgivelser, der er præget af flygtighed, usikkerhed, kompleksitet og flertydighed.

Forleden delte jeg på min blog et indlæg om, hvordan man kan bruge reframing kraftfuldt til bedre at kunne rumme og få det bedste ud af andres måde at være på. Også når andres adfærd irriterer én. Se evt: www.hjernesmart.dk/gamle-dage/

100% afklaret og topmotiveret trods degradering

En læser har netop delt med mig, hvordan han har tacklet en nedjustering af sin rolle i virksomheden ved at bruge min reframingsmetode Framestorm, og at han nu oplever sig “100% afklaret med situationen og topmotiveret til at lære og udforske” i sin nye rolle. Samtidig glæder han sig over fremover at have mere plads til sin familie. “Det, jeg har gjort, har virket meget effektivt”, skriver han. Og det er præcis dét, reframing er, når man kan: Meget effektivt til at regulere følelser og tilpasse sine tanker og adfærd til situationen, som den nu engang er p.t. Og til løbende at justere sit mindset, så man både kan præstere og trives i omgivelser, der er særdeles foranderlige.

Endnu få pladser tilbage på efterårets sidste reframingskursus

Den 6. til 7. november afholder jeg så efterårets allersidste reframingskursus i Fredensborg. Der er få ledige pladser tilbage: www.hjernesmart.dk/framestorm-grundkursus/ Hvis du kan mærke, at ovenstående reframings-kompetence kunne være relevant i dit liv, så skriv endelig og tilmeld dig/jer på anette@anetteprehn.com (først til mølle).


Anette Prehn (1975) er iværksætter, videnskabsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler, og disses betydning for socialt samspil, læring og ledelse. Hun opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at almindelige mennesker har gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: at lave fremragende og jordnær videnskabsformidling; i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: Hjernesmarte BørnHjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Senest har hun fået udgivet HJERNEVENNER-serien, skrevet så man kan forstå og bruge den fra 10 år og opefter. Den første minibog hedder Stierne i hjernen og anbefales varmt af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær. Den anden hedder Bliv ven med hjernens amygdala og anbefales af professor i socialpsykologi, Per Schultz Jørgensen. Den tredje hedder Gør hjernen til en medspiller og anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017, Louise Klinge. Den fjerde Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard. Den femte Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen, mens den sjette Tag nye billeder med hjernen, anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens. Den syvende minibog Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer.Du kan købe Hjernevenner-seriens minibøger samlet her. Du kan også læse mere om Anette Prehns mission her.