Forleden, da jeg havde været til møde om Det nationale Stresspanel i Sundhedsministeriet, snublede jeg over en lille kunstbutik. Her mødte jeg illustratoren, Pauline Drasbæk, og vi faldt i inspirerende snak. Jeg bladrede flere af hendes skønne illustrationer igennem men vendte igen og igen tilbage til denne. Der var noget i udtrykket hos denne kvinde, som blev hængende i mig. En hvilen i sig selv, trods mangeartede ydre påvirkninger; også de mere tumultariske. Et stille, dvælende, eftertænksomt blik, som mindede mig om vigtigheden af at betræde sine stier til indre ro igen og igen og igen – og meget gerne sammen med andre også – indtil de føles naturlige og oplagte at vælge til i hverdagen.

For mig at se står det udenfor enhver tvivl, at evnen til at tilvælge aktiviteter, som giver indre ro – samt til at træffe værdibaserede valg og kunne grænsesætte i henhold til disse – er afgørende kompetencer i et 21. århundrede, som på mange måder overstimulerer vores sansesystem og rummer hverdage med mangeartede krav og forventninger. Kunsten kan noget, hvis vi skulle være i tvivl. Den kan blandt meget andet skabe rige hen-imod billeder, som kan hjælpe os med at sætte kursen i en mere hensigtsmæssig retning. Tak, Pauline for dine “skarnsstreger”: www.skarnsstreger.dk/


Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, læring og ledelse. Hun opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte BørnHjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Du kan købe Hjernevenner-seriens minibøger samlet her. Og læse mere om Anette Prehns mission her

Følg Anette Prehn på Facebook | Følg Anette Prehn på LinkedIn