Er du nysgerrig på, hvad min nye bog HJERNESMART LEDELSE rummer? Klik her for at læse et kort uddrag. Hvis du ikke kan lide at blive provokeret i din tænkning, så hold dig langt væk fra denne bog! Den introducerer ledere for hele syv paradigmeskift.

Men der er jo heldigvis ledere, der kan lide at blive provokeret. Og jeg er glad, nærmest rørt, over den modtagelse, som bogen har fået blandt de ledere, der har anmeldt den. Her skriver fem af dem bl.a.:

 • “Anette Prehn evner at provokere lederes tænkning og vaner. Hun skriver formidabelt og gør komplekst stof om hjernen både sjovt, spiseligt og brugbart. Verdensklasse!”
 • “En opdagelsesrejse i hjernen for ledere – med garanti for at finde guld. En bog, du vil vende tilbage til igen og igen, og som vil æn­dre dit syn på ledelse, motivation og samspil. I mit liv og lederskab er der et ‘før Anette Prehn’ og et ‘efter Anette Prehn’!”
 • “Her er bogen, du kan læse igen og igen og få ny værdi af hver gang!”
 • “Anette Prehns pointer i forhold til, hvad der sker i hjernen, når vi interagerer med hinanden i organisationer … har vidtgående konsekvenser for den måde, vi bør tæn­ke ledelsen af os selv og andre på.”
 • “At lære om hjernens spilleregler er den absolut bedste investe­ring, jeg har lavet. Anette Prehns evne til at gøre svært stof praksisnært og anvendeligt er eminent!”

Nedenfor ser du indholdsfortegnelsen. Hvilket kapitel glæder du dig mest til at læse?

Bogen kan fås i boghandelen – eller købes online.

Forord … 9

Læsevejledning … 12

1. Introduktion: Hårde data til at mestre det bløde … 17

2. Hjernens fantastiske forbindelser … 23

3. Tag følelser med et gran salt … 36

4. ABC i hjernens trusselsrespons … 47

5. Sådan håndterer du statustrusler og statustab … 69

6. Diktater og “gode” råd er to alen af samme stykke … 85

7. Forstoppelse i arbejdshukommelsen … 97

8. Fremtidståge lammer let den tænkende hjerne … 117

9. Hvordan store mål kan skabe både modløshed og motivation … 131

10. Mikrobeskedernes hemmelige verden … 145

11. Reframing – og hvorfor det burde være i vandet, vi drikker … 162

12. Få glæde af overspringshandlinger … 187

13. Bliv bevidst om værdier – og betydningen af træning … 202

14. Bliv forstået, kom i Indgruppen … 221

15. Juster strukturerne og kulturen … 233

16. Træd i karakter som hjernesmart leder … 236

17. Appendiks … 243

   • Ordliste over de vigtigste hjerneord og ­metaforer
   • Værdiudforskning og værdikatalog
   • Litteraturliste
   • Om forfatteren
   • Detaljeret indholdsfortegnelse

Noter …  278


Anette Prehn (1975) er iværksætter, videnskabsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler, og disses betydning for socialt samspil, læring og ledelse. Hun opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at almindelige mennesker har gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: at lave fremragende og jordnær videnskabsformidling; i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: Hjernesmarte BørnHjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Senest har hun fået udgivet HJERNEVENNER-serien, skrevet så man kan forstå og bruge den fra 10 år og opefter. Den første minibog hedder Stierne i hjernen og anbefales varmt af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær. Den anden hedder Bliv ven med hjernens amygdala og anbefales af professor i socialpsykologi, Per Schultz Jørgensen. Den tredje hedder Gør hjernen til en medspiller og anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017, Louise Klinge. Den fjerde Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard. Den femte Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen, mens den sjette Tag nye billeder med hjernen, anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens. Den syvende minibog Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer.Du kan købe Hjernevenner-seriens minibøger samlet her. Du kan også læse mere om Anette Prehns mission her.

Følg Anette Prehn på Facebook | Følg Anette Prehn på LinkedIn