Hvor langt er du villig til at gå i din kundes sko?

af | Ledelse

I går talte jeg først hos en kunde i Odense, hvorefter jeg skulle med tog til Herning. I toget opdagede jeg, at strømforsyningen til min Mac lå i Odense. Foran mig ventede togtur, forberedelse af tirsdagens oplæg, artikelskrivning, oplægget her til formiddag samt togturen hjem i dag. Med andre ord: Et betragteligt strømbehov, og jeg ville først ankomme til Herning efter lukketid.

Gode råd var dyre. Jeg valgte at ringe til Hotel Eyde, hvor jeg skulle overnatte. Kunne de på nogen måde købe en strømforsyning til mig (til 800 kr.)? Den unge receptionist skulle lige tjekke. Jo, det ville de gerne. Hotel Eyde havde kun min e-mail, og ingen kreditkortdetaljer, men de forstod mit behov. Selvfølgelig kunne de have byttet ledningen, hvis jeg ikke var dukket op, så ”risikoen” var begrænset. Men ulejligheden var den samme! Og jeg følte mig i den grad hjulpet og respekteret. De sparede min arbejdshukommelse for usikkerheden omkring, hvorvidt det ville kunne lykkes mig at skaffe strøm fra andre Mac-brugere i Herning. Jeg kunne på togturen og om aftenen koncentrere mig om mit arbejde. Bravo Hotel Eyde! Meget passende hed mit oplæg i dag ”I den andens sko” – og jeg havde et aktuelt eksempel at dele!

Hvis du vil læse mere om mit foredrag “I en andens sko” eller andre af mine bidrag, klik her.

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring, Kristian Bisgaard og Erik Sommer. Det er blevet til mere end 80 gennem årene - og du kan finde dem på www.anetteprehn.dk