I går talte jeg først hos en kunde i Odense, hvorefter jeg skulle med tog til Herning. I toget opdagede jeg, at strømforsyningen til min Mac lå i Odense. Foran mig ventede togtur, forberedelse af tirsdagens oplæg, artikelskrivning, oplægget her til formiddag samt togturen hjem i dag. Med andre ord: Et betragteligt strømbehov, og jeg ville først ankomme til Herning efter lukketid.

Gode råd var dyre. Jeg valgte at ringe til Hotel Eyde, hvor jeg skulle overnatte. Kunne de på nogen måde købe en strømforsyning til mig (til 800 kr.)? Den unge receptionist skulle lige tjekke. Jo, det ville de gerne. Hotel Eyde havde kun min e-mail, og ingen kreditkortdetaljer, men de forstod mit behov. Selvfølgelig kunne de have byttet ledningen, hvis jeg ikke var dukket op, så ”risikoen” var begrænset. Men ulejligheden var den samme! Og jeg følte mig i den grad hjulpet og respekteret. De sparede min arbejdshukommelse for usikkerheden omkring, hvorvidt det ville kunne lykkes mig at skaffe strøm fra andre Mac-brugere i Herning. Jeg kunne på togturen og om aftenen koncentrere mig om mit arbejde. Bravo Hotel Eyde! Meget passende hed mit oplæg i dag ”I den andens sko” – og jeg havde et aktuelt eksempel at dele!

Hvis du vil læse mere om mit foredrag “I en andens sko” eller andre af mine bidrag, klik her


Anette Prehn (1975) er iværksætter, videnskabsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler, og disses betydning for socialt samspil, læring og ledelse. Hun opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at almindelige mennesker har gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: at lave fremragende og jordnær videnskabsformidling; i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: Hjernesmarte BørnHjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Senest har hun fået udgivet HJERNEVENNER-serien, skrevet så man kan forstå og bruge den fra 10 år og opefter. Den første minibog hedder Stierne i hjernen og anbefales varmt af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær. Den anden hedder Bliv ven med hjernens amygdala og anbefales af professor i socialpsykologi, Per Schultz Jørgensen. Den tredje hedder Gør hjernen til en medspiller og anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017, Louise Klinge. Den fjerde Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard. Den femte Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen, mens den sjette Tag nye billeder med hjernen, anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens. Den syvende minibog Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer.Du kan købe Hjernevenner-seriens minibøger samlet her. Du kan også læse mere om Anette Prehns mission her.