Anette Prehn (1975) er sociolog, videnskabsformidler, iværksætter og foredragsholder. Desuden er hun forfatter til fem bøger og syv minibøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil og mental sundhed.

Den røde tråd i hendes formidling er at styrke menneskers praktiske evne til at håndtere livets mangeartede situationer og sociale samspil – og derigennem styrke deres mentale sundhed. Det gør hun bl.a. i sin bestseller HJERNESMART-trilogi – Hjernesmart ledelse, Hjernesmart pædagogik og Hjernesmarte børn – samt i HJERNEVENNER-serien, der består af syv minibøger på 24 sider, som enkelt og eksempelbåret forklarer hjernens spilleregler og kan læses fra 10 år og opefter. Se Hjernevenner-seriens titler her – samt de anbefalinger, minibøgerne får med af bl.a. førende hjerneforskere og pædagogiske eksperter.

Selv opsummerer Anette Prehn sin mission således: “Forskning til folket!” Hun interesserer sig uendeligt lidt for traditionelt castede gladiator-debatter og anden sniksnak om samfundets og menneskers udfordringer – men til gengæld rigtig meget for nysgerrigt at udforske skæve, virksomme vinkler og for at bane vej fra videnskab til praktisk handling.

For år tilbage opdagede Anette Prehn, at hjernen følger bestemte spilleregler, logikker, men at stort set ingen kender dem. Og at selv de mennesker, der vist nok havde hørt om dem, ikke vidste hvordan de kunne bruges. Det vakte hendes indre ild; at lave fremragende, jordnær videnskabsformidling, der gør hjerneforskning og socialpsykologi let at forstå, huske og anvende.

anette-prehn-2015

Anette Prehn har optrænet en særlig evne til at “lægge ting til hævning” i hjernen – og herefter forklare komplekse ting metaforisk. Desuden udvikler hun metoder, der gør det let for mennesker at gøre hjernen til en medspiller i deres hverdag. Hendes formidling vækker begejstring overalt i landet – på tværs af fag, industrier, aldre og hverdagsudfordringer. Hun bidrager hos kunder som Bosch, Danske Bank, Ericsson, Novo Nordisk, Man Diesel & Turbo, Novozymes, Siemens, Nordea, en række offentlige arbejdspladser i kommuner og regioner samt Danmarks Tekniske Universitet, Copenhagen Business School og Saïd Business School/Oxford University. Desuden bidrager hun på skoler, specialskoler og børneinstitutioner, hvor såvel lærere, pædagoger, forældre samt børn og unge får glæde af at blive introduceret til hjernens spilleregler på en forståelig måde, der let smitter af på deres hverdag. Du kan læse udtalelser fra kunder her. 

 

Tilbage i 2009/10 var Anette Prehn den første i Danmark til at undervise i NeuroLeadership, det vil sige anvendt hjerneforskning for ledere. I 2009 blev hun tildelt prisen “Årets underviser – ledelse og coaching” af den store norskejede konferenceudbyder Confex.

Danmark - Middelfart. 22/08/13 DBIO undervisere til konference. Foto: Johnny Wichmann / BILLEDBYROETSigende for hendes arbejde bor Anette Prehn hverken i den ene ”silo” eller i den anden ”silo” men arbejder på tværs af discipliner, grupper og industrier. I stedet for at opfatte hende som tilhørende én bestemt kasse, kan man snarere se hende som en art ”investor”. Men hvor investorer som i ”Løvens Hule” investerer deres økonomiske kapital i en isforretning den ene dag, en digital markedsplads den anden dag og en renserivirksomhed den tredje dag, så tilbyder og investerer Anette Prehn sin kreative-analytiske kapital på en række forskellige felter, der betyder noget for mennesker: ledelse, håndtering af forandringer, vaneændring, læring, pædagogik, forældreskab, børneliv og mental sundhed. Det er sigende for hendes formidlingsmæssige spændstighed, at hun igennem årene både har skrevet analyser for Mandag Morgen og udviklet konkrete værktøjer, lege og sange for 5-6 årige.

For at tilbyde nogle af de kraftfulde, hjernesmarte metoder til verden – herunder til mennesker, der ikke har mulighed til at tage på offline uddannelse hos hende eller har råd til at købe hendes bøger – har Anette Prehn lavet det “håndholdte” online kursus The Neuroscience of Reframing – and How to Do It. Det har i dag mere end 55.000 studerende på verdensplan fra 178 forskellige lande og får 4,5 af 5 stjerner af de studerende. Hun er både blevet sammenlignet med Stephen Covey og Johan Cruyff, men mest af alt er hun bare … sig selv. Anette Prehns bøger er til dato udkommet på engelsk, kinesisk, russisk, tysk, svensk og norsk foruden dansk. I perioden 2008 til 2013 boede Anette Prehn med mand og børn i England og Schweiz. I dag bor hun i Danmark.

 I 2001 tog Anette Prehn sin kandidatgrad i sociologi med en særlig interesse for socialpsykologi. Såvel psykologi, socialpsykologi og sociologi studerer de ydre tegn på hjerneaktivitet, og i tiden omkring 2005 blev Anette Prehns interesse for hjernens indre funktioner og spilleregler vakt. Men da hun gik til felter, som forsøger at hjælpe mennesker med at ændre tanke- og følelsesmønstre, savnede hun imidlertid hard core videnskab (“hvad sker der derinde?”). Og da hun gik til videnskaben, savnede hun evnen til at ville (og kunne) formidle i øjenhøjde til almindelige mennesker (“hvordan kan denne viden bruges?”). Hendes engagement i anvendt hjerneforskning lå derfor lige for.

Hun er selvstændig erhvervsdrivende på 14. år med en mission, der dybest set er et ambitøst folkeoplysningsprojekt. Som hun siger: ”Hvis forskning ikke når ud til og gavner almindelige mennesker, hvad er så pointen?” og ”Stil krav om jordnær oversættelse af forskningsresultater – og se så at komme ud af starthullerne også ift. den større verden. Vi har masser af viden her i Danmark, som verden behøver!”

Du er velkommen til at finde Anette Prehn på LinkedIn eller Facebook.

Hvis du ønsker at booke Anette Prehn til workshops, så skriv til anette@anetteprehn.com. På foredragssiden repræsenteres Anette Prehn af Danmarks største foredragsbureau Athenas. Internationalt repræsenteres hun af A-Speakers.

 


Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar og Mod samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. Og læse mere om Anette Prehns mission her

Følg Anette Prehn på Facebook | Følg Anette Prehn på LinkedIn