En dag i 2017 væltede en skøn familielæge ind i mit liv. “Jeg har skrevet en bog om legende intelligens, og du er med i den!” fortalte han mig. ”Nå, OK, fedt, hvordan det?” Jo, han havde på afstand (han bor i Michigan) lært min reframingsmetode Framestorm at kende, forstået dens potentiale og nu fundet plads til den i kapitel 1 om ”Fantasi” i sin kommende bog.

Anthony DeBenedet hedder lægen. Bogen hedder Playful Intelligence. Anthony ønsker med bogen at give voksne en større forståelse af, hvordan den legende indstilling til livet kan få mere plads i deres liv og afbalancere de mange, mere seriøse aspekter af det at være voksen. Og nu hvor jeg har læst bogen – og side efter side har fået gåsehud, grædt og er blevet inspireret – må jeg sige, at Anthony har fat i noget virkelig vigtigt i sin udforskning af Fantasi, Social Sans, Humor, Spontanitet og Forundring.

Han rammer i øvrigt lige ind i hjertet af Framestorm-metode, når han beskriver, hvordan ”nøglen til Framestorming er at blive ved, uanset hvor eksotiske omfortolkninger ens fantasi får kastet af sig. Anette formulerer det sigende: ”Når reframings-brainstormen begynder, pauser den enkelte blidt og legende de neurale forbindelser, der hidtil er blevet aktiveret sammen og omdirigerer i stedet opmærksomheden til konstruktive alternativer, som styrker ressourcefuldheden. Med andre ord handler det ikke bare om at tænke ud af boksen. Framestorm handler om at skabe en helt ny boks! Og derefter skabe en ny! Og en ny! Og endnu en ny … ”

Det er SÅ godt set af Anthony DeBenedet. Når vi Framestormer, går vi lige præcis ind i en legende tilstand sammen. Jeg har tidligere skrevet om dette i mit indlæg GRIN DIG TIL NYE PERSPEKTIVER

Det næste Framestorm-kursus med ledige pladser finder sted i Fredensborg den 21. og 22. juni. Hvis du vil lære at lege dig frem til nye perspektiver på svære situationer, så er kurset her for dig.

Du kan tilmelde dig her:

Ses vi?


Anette Prehn (1975) er iværksætter, videnskabsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler, og disses betydning for socialt samspil, læring og ledelse. Hun opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at almindelige mennesker har gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: at lave fremragende og jordnær videnskabsformidling; i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: Hjernesmarte BørnHjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Senest har hun fået udgivet HJERNEVENNER-serien, skrevet så man kan forstå og bruge den fra 10 år og opefter. Den første minibog hedder Stierne i hjernen og anbefales varmt af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær. Den anden hedder Bliv ven med hjernens amygdala og anbefales af professor i socialpsykologi, Per Schultz Jørgensen. Den tredje hedder Gør hjernen til en medspiller og anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017, Louise Klinge. Den fjerde Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard. Den femte Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen, mens den sjette Tag nye billeder med hjernen, anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens. Den syvende minibog Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer.Du kan købe Hjernevenner-seriens minibøger samlet her. Du kan også læse mere om Anette Prehns mission her.