HVAD ER FLIP-PRISEN?

FLIP-PRISEN på 25.000 DKK er indstiftet af Anette Prehn og uddeles årligt til en eller flere personer, som via deres handling får andre til at se en situation fra helt nye vinkler og på eksemplarisk vis minder os om, at mennesker behøver mennesker.

FLIP-Prisen i 2019 blev givet til Selina Juul. Læs her begrundelsen for, at netop hun modtog FLIP Prisen 2019.

At flippe perspektivet vil sige at evne at se noget helt andet og kraftfuldt i en situation, end man selv eller andre ellers gør det. I bogen FLIP introducerer Anette Prehn en metode til at optræne evnen til at “flippe” – både i forhold til relationer, vilkår, situationer og selvopfattelse.

”FLIP rummer en revolutionær metode til at se relationer og udfordringer fra nye vinkler.” Marianne Breds Geoffroy, speciallæge i psykiatri, PhD og specialist i kognitiv adfærdsterapi

”Intelligent og særdeles brugbar.” Imran Rashid, læge, forfatter og foredragsholder. 

FLIP-Prisen blev indstiftet samme år som bogen FLIP udkom, som en anerkendelse af mennesker, der via deres handling får andre til at se en situation fra helt nye vinkler og på eksemplarisk vis minder os om, at mennesker behøver mennesker.

Kender du oplagte kandidater til FLIP-PRISEN 2020, så send dine forslag allerede nu til info@hjernesmart.dk

FLIP-PRISEN 2020

Flip-Prisen går til…. True Gum!

FLIP-prisen uddeles årligt til “en eller flere personer, som via deres handling får andre til at se en situation fra helt nye vinkler og på eksemplarisk vis minder os om, at mennesker behøver mennesker”. 

Peter Juul Regnersgaard modtog i går aftes i Skanderborg på vegne af den lille start-up virksomhed FLIP-prisen. True Gum får prisen for at flippe synet på, hvad tyggegummi bør bestå af samt gennem deres visionære og ukuelige handling at vise, at det er muligt at tænke og producere markant anderledes, erstatte skadelige indholdsstoffer med mere miljø- og menneskevenlige af slagsen samt ændre vaner i en mere bæredygtig retning. 

Jeg er stolt af at kunne give True Gum deres første pris … af utvivlsomt mange. Og jeg kan i den grad genkende den aha, man kan få, når man opdager noget, som andre (endnu) ikke har set – og som bare skal “ud over rampen” uanset brancheerfaring eller ej.

True Gum har valgt at give de 25.000 kr. videre til “frontlinjen”; den danske NGO Plastic Change, som bl.a. kæmper for et mere rent havmiljø. Respekt, og stort tillykke! 

#flipprisen #truegum #hjernesmart #plastik #plasticchange

FLIP-PRISEN 2019

Flip-Prisen går til…. SELINA JUUL!

Med en sjældent set indre kraft, indignation og stålsat vilje til at lykkes inkarnerer Selina Juul de helt særlige karakteristika, som er en FLIP-prismodtager værdig.
 
Med etableringen af Bevægelsen Stop Spild Af Mad i 2008 flippede Selina Juul manges opfattelse af deres egen adfærd. Hendes livserfaring blev dermed en gave for os: At hun blev født i Moskva i en tid, hvor butikkerne ofte var gabende tomme. At hun – da hun flyttede til Danmark som 13-årig – fik et chok over at opleve, hvor skødesløst vi behandlede mad og rester. Selina Juul kom med blikket udefra og friske øjne og ville på én og samme tid styrke respekten for maden og mindske spildet; i den enkelte husholdning og i supermarkeder, virksomheder og samfund. 

Nye tal fra Miljø- og Fødevareministeriet viser, at danske husholdninger i årene 2011 til 2017 har reduceret deres madspild med 14.000 tons. Selina Juul har spillet en nøglerolle i dette. Det globale madspild giver anledning til lige så meget drivhusgasudledning som hele verdens transportsektor til sammen, så der er med andre ord essentielt vigtige afledte effekter af Selina Juuls arbejde.

 
Tillykke til Selina og TAK for dig!
Se her presseomtaler af, at FLIP-prisen blev givet til Selina Juul, f.eks. Altinget og Fødevarefokus.
 
FLIP-PRISEN på 25.000 kr. uddeles årligt af Anette Prehn “til en eller flere personer, som via deres handling får andre til at se en situation fra helt nye vinkler og på eksemplarisk vis minder os om, at mennesker behøver mennesker.” Du kan se begrundelsen for, at Selina Juul modtog FLIP Prisen 2019 her.

FLIP-PRISEN 2018

Flip-Prisen går til…. TEAM TVILLING!

På Bremen Teater den 22. oktober blev det afsløret, hvem der modtager den nystiftede FLIP-PRIS for første gang. FLIP-PRISEN uddeles årligt til en eller flere personer, som via deres handling får andre til at se en situation fra helt nye vinkler og på eksemplarisk vis minder os om, at mennesker behøver mennesker.

Team Tvilling – ved tvillingebrødrene og livsentusiasterne Peder og Steen Mondrup – er indbegrebet af det, jeg gerne ville med FLIP-PRISEN. De har med TEAM TVILLING – der er et landsdækkende projekt, som samler over 500 glade frivillige løbere og handi-atleter – evnet at “flippe”:

  • hvad løb er og kan, og dermed både løbets succeskriterier og relationen mellem parterne,
  • adgangen til løbeverdenen,
  • handi-atleternes selvopfattelse og livskvalitet samt
  • omgivelsernes opfattelse af, hvad handikappede kan tåle og har gavn af.

Begrundelse for FLIP-prisen 2018

Prisoverrækkelsens mest rørende øjeblik var, da de mere end 400 publikummer på Bremen Teater brød ud i taktfaste klap, da Team Tvillings video spillede. I hele tre minutter klappede salen af de to tvillinger og det “imperium”, de har under opbygning!

TV2 Lorrys indslag om Team Tvillings modtagelse af FLIP-prisen

Jeg har i årevis drømt om at indstifte og give denne pris, og jeg er virkelig glad og ydmyg over, at den nu lever. Hvis du har kandidater til FLIP-PRISEN 2019, så tip mig gerne på info@hjernesmart.dk.