Hjernesmart-klummen i Helse

af | Læring, Mental sundhed, Vaneændring

Kender du Hjernesmart-klummen i Danmarks største sundhedsmagasin, Helse? Siden januar 2021 har Anette Prehn haft sin egen klumme i Helse, hvor hun måned for måned indvier læserne i hjernens spilleregler. Siden her opdateres jævnligt med links til klummerne.

13. klumme: Marts 2021

Hvordan ser dit mentale CV ud? (på vej)

12. klumme: Februar 2021

Elitefokus i idrætten jager motionister væk

11. klumme: December-januar 2021

Gaven ved at kende hjernens spilleregler

10. klumme: November 2021

Der er altid håb om forandring

9. klumme: Oktober 2021

Sådan styrker du dit barns livslæring

8. klumme: September 2021

Bare jeg ikke besvimer

7. klumme: August 2021

Hjælp din demente elskede med at føle sig god nok

6. klumme: Juni/juli 2021

Gør sommeren til sansende leg

5. klumme: Maj 2021

Giv Hr. Stempelkvist det røde kort!

4. klumme: April 2021

Kan du sparke din vrede væk?

3. klumme: Marts 2021

Så kan det også være lige meget – eller?

2. klumme: Februar 2021

Corona-pip? Pas på med de store konklusioner

1. klumme: Januar 2021

Bliv hjernesmart: Vil du med en tur i skoven?

Helse-interview med Anette Prehn

Desuden kan du her læse et interview med Anette Prehn i Helse om, hvordan du kan skifte perspektiv i udfordrende situationer: Flip og tramp nye stier i din hjerne samt En velsmurt hjerne kræver træning

En ægte og intens oplevelse – om Lys i mørket-udsendelserne fra coronavinteren 2020/2021 – samt Fællessang, fællesskab og forbundethed om fællessangens betydning for menneskers trivsel.

Anette Prehn (1975) er stifter af Centre for Brain-Based Leadership and Learning. Hun har været iværksætter siden 2005 og er forskningsformidler, sociolog af uddannelse og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler samt disses betydning for læring, ledelse, vaneændring, mental sundhed og socialt samspil.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved dét her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet HJERNESMART-trilogien: Hjernesmart LedelseHjernesmarte Børn, og Hjernesmart Pædagogik. Desuden har hun skrevet "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" - der udvikler læserens kognitive fleksibilitet.

Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn taler for organisationer i forandring og ansatte, der oplever lovlig meget negativ stress og fremtidståge. Ikke mindst underviser hun i, hvordan mennesker får hjernen som medspiller i bevægelsen fra gamle vaner til nytænkende resultatskabelse.

Hun har udviklet den registrerede metode Framestorm, som systematisk og kreativt katapulterer kogntiv fleksibilitet, dvs. evnen til at betragte en situation fra mange forskellige, øjenåbnende vinkler.