Minibog nr. 3 i HJERNEVENNER-serien udkommer i slutningen af november måned. Den hedder Gør hjernen til en medspiller og har til formål at bevidstgøre børn, unge og deres voksne om forskellen på “væk-fra sprog” og “hen-imod sprog” for hjernen.

Se pressemeddelelsen her

Louise Klinge, der tidligere i år vandt den prestigefyldte forskningsformidlingskonkurrence, Ph.d. Cup, og som forsker i læreres relationskompetence, har skrevet en anbefaling af Gør hjernen til en medspiller:

“Anette Prehn har skrevet vidunderlige bøger til voksne – vigtige og utroligt lærerige. Nu har børn heldigvis også mulighed for at blive meget klogere på, hvordan vi kan tackle hverdagen bedst muligt, når vi kender til hjernens spilleregler. I den tredje bog i HJERNEVENNER-serien, Gør hjernen til en medspiller, handler det om at styrke de følelser, der gør godt for en selv og andre. Når jeg holder oplæg for lærere og pædagoger, siger jeg gerne undervejs “I må ikke tænke på en lyserød elefant.” Der toner sig gerne en stor, dejlig elefant frem på nethinden af tilhørerne – fordi vores hjerne ikke er optaget af ‘ikke’, men af det, der kan sættes billeder på. Pointen i mit oplæg er, at når vi skal hjælpe børn til at huske de mange sociale spilleregler i hverdagen, skal vi netop rette fokus på det, vi vil have, i stedet for det, vi ikke vil have. Nu glæder jeg mig til fremover at kunne supplere den pointe med, at børnene selv kan få indblik i den spilleregel i hjernen i Gør hjernen til en medspiller. Bogen er skrevet, så man får lyst til at læse mere, fordi Anette Prehn er en fantastisk og menneskeklog formidler. Hvor er det dog en god idé at skrive minibøger til børn og unge om hjernens spilleregler!”

Så dejligt at mærke, at Louise Klinge og jeg “flugter” på dette vigtige område. Det giver mig håb om, at bogens vigtige budskaber kommer til at nå langt ud. Nu har jeg så bare til gode at møde Louise Klinge; forhåbentligvis krydses vore veje engang i nærmeste fremtid.

Bogen fås bl.a. her.

Anette Prehn (1975) er sociolog, facilitator, foredragsholder og forfatter til fem bøger om hjernens spilleregler. Hun opdagede for ca. 10 år siden, at hjernen følger bestemte spilleregler, der har stor betydning for menneskers sociale samspil – men at stort set ingen kender dem. Og at selv de mennesker, der vist nok har hørt om dem, ikke nødvendigvis ved hvordan de skal bruges. Det er Anette Prehns ambition at lave fremragende, jordnær videnskabsformidling: i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: en række bestseller-bøger om hjernens logikker. Fra september 2017 og et halvt år frem er hun konstant bogaktuel: Hver måned udkommer en ny minibog på 24 sider i HJERNEVENNER-SERIEN, skrevet så man kan forstå og have glæde af den fra 10 år og opefter. Den første hedder Stierne i hjernen og anbefales blandt andre varmt af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær. Den anden hedder Bliv ven med hjernens amygdala og anbefales bl.a. af professor i socialpsykologi, og forfatter til bl.a. Robuste Børn, Per Schultz Jørgenen. Den tredje hedder Gør hjernen til en medspiller og anbefales bl.a. af Ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017, Louise Klinge.