Højskolebladet har netop bragt et fem-sider langt uddrag fra min nye bog På gådejagt efter Jeppe Aakjærs usungne sange. Det er fra Del 2 om Naturen og handler om den usungne sang “Jeg elsker dig Jord”, som var den allerførste sang, Kristian Bisgaard og jeg skabte.

Højskoler betød meget i Aakjærs liv. Dels gik han på Askov Højskole som elev, hvor han mødte den norske digter Bjørnstjerne Bjørnson, hvilket gjorde et enormt indtryk på den unge Aakjær. I et intenst brev til sin kæreste Marie Bregendahl, beskriver Aakjær henført mødet med Bjørnson … et brev, som Kristian Bisgaard og jeg har gjort til den usungne sang “Kilder af liv”.

Senere i livet underviste han på Hjørlunde Højskole, hvor han mødte sit livs muse. Dette møde – og hendes rolle i hans liv – skriver jeg om i bogen. Følelserne for hende har givet næring til hele to usungne sange af 21. Desuden spiller adskillige breve til hende en rolle i flere andre af de nye, usungne sange. Hun var hverken hans kone nr. 1 eller kone nr. 2 – men Aakjær blev, som han selv udtrykte det, digter på drømmen om hende.

Køb Gyldendal-bogen her eller køb forskellige kombinationer af Gyldendal-bogen, sangbogen med noder og becifringer samt cd’en her.

Du kan også læse mere om bogens ærinde, anmeldelser og pressedækning i forbindelse med udgivelsen ved at klikke her eller høre sangene her.


Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar og Mod samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. Og læse mere om Anette Prehns mission her

Følg Anette Prehn på Facebook | Følg Anette Prehn på LinkedIn