Længes du efter sommeren her i vintermørket? Erik Sommer og jeg har sammen skrevet denne hyldest til “Vores Danmark i sommerdragt” ☀️ I dag for præcis et halvt år siden besøgte jeg med min familie Rubjerg Knude Fyr i det skønne Vendsyssel. Det både blæste og regnede, da vi ankom, og vi stred os op til (og op i) fyret. Vidunderlig udsigt. Sug i maverne. Bankende hjerter. Træk i hårrødderne. Bid på kinderne. Fællesskabsfølelse. Og så ellers vandring tilbage gennem klitlandskabe. Senere ændrede vejret sig fuldstændig, og det blev det smukkeste solskin med klar, blå himmel. Og ja, dét blev så også til en sangtekst, bl.a. om hvordan “solstrejf og skyer lægger arm om den næste akt”.

Den 19. december 2019 havde Erik Sommer og jeg inviteret os selv til Vendsyssel Teater for at præsentere sangen for borgmester Arne Boelt og 2. viceborgmester Henrik Jørgensen. Og vupti stod der et Steinway flygel og ventede på Erik samt 18 korledere og sangere fra kommunen og sågar selveste murermester Kjeld Pedersen, der blev Danmarksberømt, da han og hans folk lykkedes med at flytte fyret 80 meter ind i landet den 22. oktober 2019. Det var vidunderligt at synge sammen og få korledernes feedback bagefter. Bl.a. fortalte én, at sangen sendte hende direkte tilbage til barndommens land i Lønstrup, hvor hun havde leget på bare tæer i klitterne. Og ja, det er noget af dét, som fællessang kan: Vække vores sanser og åbne tidsrejser til kroge af vores erfaringsrige, som bare ligger og venter på at blive genopdaget. Hvad gør “Vores Danmark i sommerdragt” ved dig?

Solskin, Anette

“Druknede mus” på vandring op til Rubjerg Knude fyr:

Det blæste også godt: 

Vejret vendte dog i løbet af kort tid, og så så der pludselig sådan her ud: 

Vidunderlige nordjyske landskaber til glæde og udforskning for både store og små: 


Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar og Mod samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. Og læse mere om Anette Prehns mission her

Følg Anette Prehn på Facebook | Følg Anette Prehn på LinkedIn