Vi synger livsmodet frem

Mental sundhed, Sange til Danmark

Jeg er SÅ glad for at kunne fortælle, at Kristian Bisgaard og jeg har valgt at tænde LYS I MØRKET i den kommende corona-vintertid. Hver anden uge – fra 22. november – bringer online platformen Zevio en række udsendelser med nye fællessange til Danmark for at styrke vores allesammens livsmod, håb og forbundethedsfølelse.

I dag fik Kristian og jeg taget billeder sammen i Vejle. Og der blev også lige tid til en køretur i bogtrillebøren med det flade hjul. Vi havde en fest – og som I kan se, gik der grineflip i mig. Og seriøst: Det er absolut første gang, jeg synger offentligt. Tænk, at han fik mig til det!!

Men hey, hele idéen med fællessang er jo, at ALLE synger med, hver med sit næb. Så stem meget gerne i – også derhjemme foran skærmen.

Med afsæt i min bog ”Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed” vil LYS I MØRKET ☀️ inspirere os til at se på hinanden med nye øjne og række ud til andre med medmenneskelighed, omsorg og venlighed. Hver udsendelse har sit eget tema: Nærvær, Taknemmelighed, Livsmod osv. I første udsendelse synger vi bl.a. sangene “Liv i vor hånd”, “Ræk ud” og “Nærvær i skærmenes tid”.

DU KAN TILMELDE DIG “LYS I MØRKET” HER:

(I GOD TID INDEN EPISODENS START, FÅR DU TILSENDT ET LINK VIA EMAIL FRA ZEVIO, SOM DU SKAL KLIKKE PÅ OG … VUPTI, SÅ STÅR KRISTIAN OG JEG DÉR OG SPILLER OG SYNGER).

Kærlig hilsen Anette ????

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse.

Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar og Mod samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. Og læse mere om Anette Prehns mission her