“Vellykket”, “flot nutidig tænkning og fortolkning af Aakjær ånd” & “En fortræffelig bog”

af | Bøger, Mental sundhed

Den første anmeldelse af min Aakjær-bog og de 21 usungne sange er nu tikket ind. Den kommer fra selveste Aakjær-land: Skive Folkeblad, hvor chefredaktør Ole Dall har læst og nu også anbefalet bogen:

 • “Det er en utrolig inspirerende og velskrevet bog – herunder med tankevækkende, smukke ledsagende sange.”
 • “Hvis eksistens, natur, og inspiration – kombineret med Jeppe Aakjær interesse – er i livsbagagen, så dribler man sig veloplagt gennem siderne, og glædes over at ord og sætninger fra Jeppe Aakjær kan fortolkes så levende og givende ind i en nutidig virkelighed.”
 • “Indholdsmæssigt er det fine sange, der pibler frem – inspireret af Aakjær men tilføjet Prehns talent i det sproglige værksted.”
 • “Bogen sætter velformuleret og engageret Jeppe Aakjærs ord ind i en aktuel sammenhæng. Det er særdeles inspirerende.” 
 • “Vellykket”
 •  “En flot, nutidig tænkning og fortolkning af Aakjærs ånd” 
 • “Med bogen har vi et eksempel på, at der også kom noget godt ud af nedlukningen af Danmark. Anette Prehn fik tid og energi til mange gange at komme til Salling, tid til fordybelse og tid til at skrive en fortræffelig bog.”   

Du kan høre alle de 21 usungne sange her og læse mere om projektet her (her kan du også melde dig til et af arrangementerne ifm. bogudgivelsen her, f.eks. Politikens chefredaktør, Christian Jensens interview med Anette Prehn 27/10 eller forfatteraften på Skive Teater 25/10).

ØVRIG PRESSE IFM. UDGIVELSEN AF “PÅ GÅDEJAGT EFTER JEPPE AAKJÆRS USUNGNE SANGE”

“Egentlig er det jo dårlig stil at snage i andre menneskers brevudvekslinger”. Sådan indledte studievært Maria Dohn sit interview med mig i P1 Morgen, og så var vi ligesom i gang ???? Hvis du har 10 minutter og vil høre mit bud på, hvad nutiden kan lære af Aakjærs 100+ år gamle tekster, så lyt med her (ved 01:29:44-mærket)

I programmet P2 Morgenmusik blev jeg også interviewet i 10 minutter om Aakjær og projekt usungne sange (ved 11:11:00-mærket).

“Nutiden er blind for fortidens indsigter. Men vi er slet ikke så specielle i dag, som vi tror” – Refleksionsklumme i Kristeligt Dagblad, 1. oktober 2021

“Vi vanrøgter vores børns sjæleværdier, når vi som voksne tillader, at skærmen fylder så meget” – Debatindlæg i Politiken, 14. oktober 2021

Hør Anette Prehns øvrige sange til Danmark her: www.hjernesmart.dk/sange-til-danmark

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

 • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
 • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
 • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
 • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
 • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
 • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
 • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring, Kristian Bisgaard og Erik Sommer. Det er blevet til mere end 80 gennem årene - og du kan finde dem på www.anetteprehn.dk