Politikens chefredaktør Christian Jensen interviewer sociolog Anette Prehn, der i sin nye bog har udforsket Jeppe Aakjærs breve, foredrag og erindringer og reflekterer over, hvad de kan betyde for mennesker i dag.

 • Onsdag 27. oktober kl. 17-18.15 (døre åbner kl. 16.30)
 • Salen, Politikens Hus, Vestergade 28, København V
 • Priser: Pluspris: 120 kr. Pris uden abonnement 195 kr.
 • Tilkøb af bogen ‘På gådejagt efter Jeppe Aakjærs usungne sange’ (udleveres på dagen): Pluspris 190 kr. Pris uden abonnement 250 kr.
 • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Tilmeld dig Politiken Live arrangementet her.

BESKRIVELSE

Sociolog og sangskriver Anette Prehn er gået på opdagelse i Jeppe Aakjærs breve, foredrag og erindringer. Her har hun fundet en overset skattekiste, for Aakjærs prosa viser sig at være fuld af lyriske passager og med den velkendte Aakjærske brod. Gennem sproglig leg og med en dyb respekt for Aakjærs ånd, har Anette Prehn forfattet 21 nye sangtekster og reflekterer over deres betydning for mennesker i dag. Måske har hun endda fundet nogle af de ”usungne sange”, som Aakjær skrev så gådefuldt om på sin gravsten?

14. oktober udgiver Gyldendal Anette Prehns bog ‘På gådejagt efter Jeppe Aakjærs usungne sange’, der bl.a. kan bruges som debatoplæg om natursyn, sanselighed, forandringskrav, grænsesætning mellem kønnene, fear of missing out og forbudt kærlighed. Alle bogens sangtitler er Aakjær-citater og sangene er sat på melodi af komponist Kristian Bisgaard.

Politikens chefredaktør Christian Jensen interviewer denne eftermiddag Anette Prehn om bogen, og i dagens anledning vil hun også fortælle om Aakjærs helt særlige forhold til dagbladet Politiken.

Anette Prehn er sociolog, sangskriver og forfatter til bl.a. ‘Det syngende menneske – nye veje til forbundethed’, ‘Hjernesmarte børn’ og serien ‘Hjernevenner’.

Hør interview med Anette Prehn om gådejagten og bogen her.

Tilmeld dig Politiken Live arrangementet her.


Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar og Mod samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

 • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
 • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
 • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
 • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
 • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
 • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
 • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. Og læse mere om Anette Prehns mission her

Følg Anette Prehn på Facebook | Følg Anette Prehn på LinkedIn