Online læsermøde med Anette Prehn

Bøger, Mental sundhed, Sange til Danmark

FOR EN FLAD HALVTREDSER kan du online komme til at overvære journalist Thilde Thordahl Andersens samtale med Anette Prehn om hendes nyeste “barn”; bogen “Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed” ????????

Anette Prehn annoncerede efter medlæsere i juni, der skulle læse og give feedback på bogen inden for 10 dage. 120 meldte sig i løbet af to timer. En af dem, Anette valgte til at læse med – Hans Henrik Pedersen, der er tidligere skoleleder, musiker og femdobbelt bedstefar fra Ringe – gav bogen dette skudsmål:

“Det syngende menneske er en bog, der er meget dyb, tænker bredt og er klar i sin argumentation. Jeg var oprigtigt grebet fra start til slut og måtte genbesøge flere passager for at få perspektiver på plads i forhold til mit eget liv. Når man har beskæftiget sig med fællessang hele sit liv og er optaget af at gøre en forskel, er bogen en gave. Anette Prehn går med bogen forrest i værdikampen for det gode liv, vores uundværlige fællesskaber og kampen for kloden – intet mindre! Med sit digteriske talent, sin dybe forståelse af vores livsbetingelser og allieret med talentfulde komponister har Anette Prehn skabt en perlerække af sange, der løfter fællessangen til nye højder og perspektiver, så hvert eneste menneske kan gå ud og gøre en forskel for en bedre verden. Tak!”

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse.

Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar og Mod samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. Og læse mere om Anette Prehns mission her