Skyd dit nye år godt i gang med et 3-dages Framestorm-internat på Brandbjerg Højskole i Vejle Ådal!

På utallige opfordringer igennem flere år afholder Anette Prehn nu – som et eksperiment – Framestorm-grundkurset i Jylland. Er interessen stor, vil kurset også fremover blive udbudt regelmæssigt i Jylland.

Internatet finder sted fra onsdag den 5. januar kl. 8 til fredag den 7. januar 2022 kl. 15 (du har mulighed for på egen regning at tjekke ind aftenen før, så du undgår rejsetransport på kursusdagen).

Pris: 13.500 kr. ekskl. moms. for tre undervisningsdage, materialer al forplejning, overnatning i højskole-eneværelser med eget bad og toilet.

Framestorm-grundkurset på Brandbjerg Højskole består af præcis de samme elementer som Fredensborg-kurset – dog med mere til. Der er nemlig tale om et internat, hvor du har rig lejlighed for at fordybe dig i din læring. Du kan læse mere om de populære Framestorm-kurser her.

05 - 07januar

Framestorm Kurset (Internat) 5. – 7. januar 2022

5. januar 2022 Brandbjerg Højskole, Brandbjergvej 12, 7300 Jelling 13.500,00DKK ekskl. moms / 16.875,00DKK inkl. moms 13 pladser tilbage
Køb

PROGRAM

Dag 1:

8.00-8.45: Morgenmad

9.00-15.00: Framestorm grundkursus, dag 1, v/Anette Prehn

15.00-16.30: Mulighed for fælles gåtur på Grejsdalstien i noget af Danmarks mest spektakulære natur. Husk gåsko og evt. pandelampe/lommelygte.

18.00: Aftensmad

19.00: Mulighed for uformel hygge i herregårdsfløjen

Dag 2:

8.00-8.45: Morgenmad

9.00-15.30: Framestorm grundkursus, dag 2, v/Anette Prehn

16.00-17.30: “Kan fællessang stimulere perspektivskift?” v/pianist Kristian Bisgaard

18.00: Aftensmad

19.00: Mulighed for uformel hygge i herregårdsfløjen (eller en spontan højskolesangaften, hvor vi ønsker og synger fra Højskolesangbogen)

Dag 3:

8.00-8.45: Morgenmad

9.00-15.30: Framestorm grundkursus, v/Anette Prehn

Et højskolemiljø er noget helt særligt. Måske har du prøvet det på egen krop allerede? Måske har du oplevelsen til gode? Framestorm-kursisterne holder til i den gamle herregårdsfløj som du kan se på billedet. Herfra er der direkte adgang til parken og ådalen. Måltiderne indtager vi i spisesalen i hovedhuset, hvor du vil mærke livsglæden summe fra højskolens mange elever. I hovedhuset finder du også dit værelse, som er enkelt indrettet med eget bad og toilet. Det er af højskolestandard ikke hotelstandard.

HVEM ER KURSET SKRÆDDERSYET TIL?

 • Kender du til at fortolke situationer i dit liv på måder, som dræner eller irriterer dig?
 • Oplever du dig nogle gange “låst” i dit perspektiv og ude af stand til for alvor at kunne få “hul igennem” til andre fortolkninger?
 • Har du ansvar for andre, som forventes at have fleksible mindset og kunne omstille sig til evigt foranderlige omgivelser?

Hvis du kan svare “ja” til ét eller flere af spørgsmålene overfor – og hvis du tilmed ønsker at opbygge kompetencen til at kunne tackle disse situationer med et større overskud – så er kurset her for dig.

Du lærer at reframe i praksis og forstår “på egen krop”, hvorfor forskere slår fast, at reframing burde være i vandet, vi drikker. “Reframing” vil sige evnen til bevidst at skifte perspektiv og se en situation (eller en person) fra nye og andre vinkler. Det burde være en essentiel livskompetence for alle, men det er i stedet en fremmed fugl for de fleste, både i arbejdslivet og i privatlivet.

Metoden Framestorm er udviklet af Anette Prehn for at få reframing ned på jorden og udbredt. Den baserer sig på 10 neurologiske principper og en spørgeramme kaldet “Framestormens fem fingre”. Den hjælper dig til at lave en “mindset brainstorm”: at komme 360 grader rundt om en situation og finde styrke i de mange og meget forskellige perspektiver. At kunne reframe hjælper dig til at blive mere ressourcefuld i den situation, du står i eller foran – og når du først har lært at reframe, er det en kompetence, du kan aktivere på sekunder! Eksperter kalder Anette Prehns registrerede Framestorm-metode for “en revolutionær metode” og “en elegant metode”.

Video: Direktør Annette Dahl fortæller om, hvad det har givet hende at lære at reframe

Video: Centerleder Simon Elkjær Mæng fortæller, hvad det giver ham som leder at kunne reframe

Læs Magasinet Psykologis reportage fra et kursus i Framestorm her 

Det betyder intet, om du er ansat i en privat virksomhed, i det offentlige eller i en frivillig organisation. Vi mødes på kurset som mennesker i øjenhøjde for at spille hinanden bedre, blive klogere og have det sjovt imens.

Du forventes at have læst enten Hjernesmart Ledelse eller Hjernesmarte Børn inden kursusstart, for en generel indføring i de hjernesmarte metoder. Derudover er det vigtigt, at du som minimum har læst Hjernesmart Pædagogik side 118-137, da det er her metoden Framestorm beskrives detaljeret. Disse sider fra Hjernesmart Pædagogik sendes ud til alle deltagere sammen med velkomstbrevet, 2-3 uger inden kursusstart. Når alle deltagere har sat sig ind i metodens “teknik” inden kurset, kan vi bruge tiden på kurset til at træne en masse og reflektere sammen.

Video: Organisationspsykolog Olu Robbin-Coker om det værdifulde i Framestorm-metoden

Bemærk, at der mellem dag 1 og dag 2 på kurset ligger en opgave: En personlig værdiudforskning, som skal bruges på kursets andendag. Du er naturligvis velkommen til at lave denne inden kurset, hvis dette passer dig bedre. Se Hjernesmart-bøgerne for, hvordan du laver sådan en værdiudforskning.

KURSETS INDHOLD
På kurset vil vi træne Framestorm i praksis:

 • Hvad gør du, og hvordan får du metoden “ind under huden”?
 • Hvilke fortolkninger egner sig til at blive reframet og af hvem?
 • Hvad er Framestormens etik? Hvornår skal vi absolut ikke reframe?
 • På hvilke måder kan du optræne evnen til i enhver situation – på sekunder – at kunne se andre udlægninger end den, der ligger lige for?
 • Hvordan bevare lethed og glimt i øjet, når du Framestormer?
 • Hvordan bruger du dine værdier aktivt i din omfortolkning af situationer?
 • Hvad er dine favorit-reframings-spørgsmål, som du kan bære med dig gennem livet og vende tilbage til igen og igen med god effekt?

Kurset her har til formål at styrke DIN reframings-muskel (det uddanner dig ikke til f.eks. at kunne facilitere Framestorms med andre). Vi tager dermed “reframings-medicinen” selv, inden vi eventuelt på et senere tidspunkt begiver os ud i at stimulere reframing hos andre.

Læs indlægget: “Sprogligt overskud kan skabe omfortolkning hos andre”

Framestorm-metoden er en registreret metode, og al undervisning og facilitering i den leveres af Centre for Brain-Based Leadership and Learning og centrets trænere.

Når man har optrænet reframings-musklen, sætter det én i stand til at reframe sig videre fra fortolkninger som disse:

 • “Forandringen = en trussel”
 • “Sygemeldingen = en skamplet på mit CV”
 • “Jeg = utilstrækkelig”
 • “Min chef = inkompetent”
 • “Vished = en forudsætning for, at jeg kan fokusere på mit arbejde”

Hver især kan disse fortolkninger være stærkt drænende: drænende for trivsel og drænende for produktivitet. Når vi kigger efter, er hverdagen fuld af drænende fortolkninger, og disse smitter direkte af på vores følelser, motivation og adfærd. Vi lever heldigvis i et frit samfund og må tænke og føle, som vi vil. Tak for det! Men når vi først forstår, hvor vilkårligt vores hjerne plukker og fastholder udlægninger af situationer, kan vi have lyst til at tage lidt mere “styring” på fortolkningerne, så vi kan lyse dem op, der er i tråd med vores værdier, og som bidrager med noget konstruktivt i verden.

Video: Anne Sparsø fra DuPont fortæller om sin værdi af kurset her

Grundkurset i Framestorm hjælper dig til at udforske, hvilke andre “billeder” der kan tages i svære eller fastlåste situationer. Du får lejlighed til at framestorme ad flere omgange: både på en af dine egne fortolkninger og som co-Framestormer på andres drænende/fastlåsende fortolkninger.

05 - 07januar

Framestorm Kurset (Internat) 5. – 7. januar 2022

5. januar 2022 Brandbjerg Højskole, Brandbjergvej 12, 7300 Jelling 13.500,00DKK ekskl. moms / 16.875,00DKK inkl. moms 13 pladser tilbage
Køb

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar og Mod samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

 • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
 • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
 • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
 • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
 • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
 • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
 • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. Og læse mere om Anette Prehns mission her

Følg Anette Prehn på Facebook | Følg Anette Prehn på LinkedIn