– syng forbundetheden frem i danske hjem

LYS I MØRKET er en række udsendelser, der sendes online for at smitte mennesker med livsmod, håb og forbundethedsfølelse. Vi går en mørk vinter- og coronatid i møde, og mange er allerede ramt af en snigende følelse af tristhed og ensomhed. Mennesker har brug for mennesker – måske mere nu end nogensinde før. 

Med afsæt i Anette Prehns helt nye bog ”Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed” tilbyder LYS I MØRKET nye fællessange til Danmark. De får os til at se på hinanden med nye øjne og smitter med lyst til at række ud til andre med medmenneskelighed, omsorg og venlighed. 

Du kan tilmelde dig ved at klikke her.

LYS I MØRKET-værterne er Anette Prehn og Kristian Bisgaard. Anette er sociolog, forfatter og tekstforfatter til 30 nye sange til Danmark. Hun sammenfletter eftertænksomt hver udsendelses sange og krydrer dem med sociologiske refleksioner. Kristian er pianist og komponist og spiller/synger for. Hver udsendelse er bygget op omkring vigtige temaer for menneskeligt samspil, f.eks. nærvær, taknemmelighed og livsmod.

Vi synger fra bogen ”Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed”. Der kommer til at være undertekster på skærmen under udsendelserne, men hvis du lyst til at synge med fra din helt egen sangbog, kan du købe ”Det syngende menneske” her

Alt hvad du skal gøre er at tilmelde dig ved at klikke her. Det er gratis at være med. Du kan følge med fra din computer, tablet eller mobil. Kig med alene eller sammen med andre.

EPISODE 1: SØNDAG 22. NOVEMBER 2020, KL. 16.30-17.30
DAGENS TEMA: NÆRVÆR

Vi synger bl.a. Nærvær i skærmenes tid, Ræk ud og Liv i vor hånd.

EPISODE 2: SØNDAG 6. DECEMBER 2020, 16.30-17.30
DAGENS TEMA: TAKNEMMELIGHED

Vi synger bl.a. Alt småt blir stort med dig, Det, der virk’lig tæller og Det bedste, jeg lærte

EPISODE 3: SØNDAG 20. DECEMBER 2020, KL. 16.30-17.30
DAGENS TEMA: LIVSMOD

Vi synger bl.a. En sang om livsmod, Livets vibration og Klodens sommerfuglevinger

LYS I MØRKET finder sted i samarbejde med Magasinet Helse.


Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibogen Ansvar samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. Og læse mere om Anette Prehns mission her

Følg Anette Prehn på Facebook | Følg Anette Prehn på LinkedIn