“Liv i vor hånd” er en fællessang med afsæt i nogle af K.E. Løgstrups centrale pointer. Løgstrup skrev i 1956 bogen Den etiske fordring, inklusive de berømte ord:

“Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin egen hånd. Det kan være meget lidt, en forbigående stemning, en oplagthed, man får til at visne, eller som man vækker, en lede, man uddyber eller hæver.“ Løgstrup minder os dermed om, at vi altid er forbundet med andre mennesker, uanset om vi erkender det eller ej.

Kan man synge sig til filosofisk refleksion og indsigt? Kan mellemmenneskelig etik formidles på nye og engagerende måder gennem fællessang og ind i det offentlighedsrum, som fællessangen er blevet i en tid, hvor mange andre fællesreferencer smuldrer? Kan man forestille sig, at det syngende menneske over tid kan puste liv i en ny lyst til forbundethed gennem de ord, vi tager i vores mund, og den eftertanke, disse vækker? Jeg tror, at svarene på disse spørgsmål er ”ja”.

I bogen “Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed” præsenterer jeg 30 nye fællessange til Danmark, sat på toner af komponisterne Erik Sommer, Kristian Bisgaard og Rasmus Skov Borring. Den udkommer fredag den 9. oktober og “Liv i vor hånd” er med i den. Kh Anette ☀️

PS: Tak til Kristian Bisgaard for den medrivende demo (er det bare mig, der får lyst til at danse?) og til hans søn Bertram Bisgaard for med kyndig hånd og sans for både symbolik og mennesker at have valgt billeder til sangen og lavet denne fine video

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse.

Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar og Mod samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. Og læse mere om Anette Prehns mission her