Kan Aakjærs prosa synges?

Anette Prehn er gået på opdagelse i Jeppe Aakjærs breve, foredrag og erindringer. Her har hun fundet en skattekiste af lyriske passager, der er sprængfulde af billedrigt sprog, og som har den velkendte Aakjærske brod. Den 14. oktober udgiver Gyldendal På gådejagt efter Jeppe Aakjærs usungne sange, baseret på Anettes læsning af 27 bøger af og om Aakjær samt skabelse af 21 nye sange.

Til arrangementet – mandag den 18. oktober kl. 15.30-17.30 – synger vi et udvalg af sangene med særligt fokus på de naturlyriske, bl.a. ”Jeg elsker dig Jord”, ”Den første lærke”, ”Åens drejning” og ”Poesiens vidundervæld”. Vi møder Anette og pianist Kristian Bisgaard, der har sat melodier til sangene. Der vil være mulighed for at købe en bog, sangbog eller cd.

Gratis adgang. Begrænset antal pladser.

Tilmelding nødvendig  Indløs gratis adgangsbillet her

LÆS: Uddrag af forord til ”På gådejagt efter Jeppe Aakjærs usungne sange”

Besøg Jenles hjemmeside og læs mere om arrangementet her.


Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar og Mod samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. Og læse mere om Anette Prehns mission her

Følg Anette Prehn på Facebook | Følg Anette Prehn på LinkedIn